Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha visszatérő hüvelyfertőzésem...

Ha visszatérő hüvelyfertőzésem van, születhet a babám természetes úton?

Figyelt kérdés

A terhesség első 3 hónapjában szinte folyamatosan volt.Utána egy darabig semmi.Most egy hete megint ezzel küzdök,azzal a különbséggel,hogy a folyásom olyan mint eddig,nem túrós,inkább csak viszket a hüvelyem.Canestent használok rá orvosi utasításra.Aggódom,hogy ha eljön a nagy nap,akkor szülhetek e igy hüvelyi úton.Mit gondoltok?


35+4



2013. febr. 13. 11:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem is volt visszatérő hüvelyfertőzésem, állandóan szenvedtem vele terhesen.

Dokim mindig kezelést ajánlott, amitől elmúlt, majd visszajött. Viszont nem volt baj a szüléssel.

Ha akkor is fent állt volna valami erős fertőzés, akkor a doki adott volna injekciót a babámnak.

De erre végül nem került sor, mert szüléskor nem volt bajom.

2013. febr. 13. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy, milyen jellegű a folyás, sok fertőzésnek lehetnek ugyanolyan tünetei. Ha Canestent szedsz úgy, hogy az orvos nem vet kenetet és nem a kapott eredmény alapján írta föl, akkor én orvost váltanék a helyedben. Ha a kenetben találtak gombát, akkor jó a Canesten rá.

A fő kérdés az, hogy a terhesség előtt is voltak ilyen tüneteid, fertőzésed? Ha nem, akkor teljesen normális, hogy a terhesség alatt (bár jellemzőbb, hogy a második trimeszterben) jön elő a gomba, semmi kárt nem okoz, csak a más immunállapot (terhesség) idézi elő. Nincs semmilyen veszéllyel a babára nézve, lehet szülni természetes módon. Annyi, hogy kellemetlen és annyit tehetsz, hogy amikor előjön, szeded rá a Canestent. Akár szülés előtti hetekben, napokban is lehet a kúpot használni, nem káros.

Más kérdés, ha már a terhesség előtt is volt problémád, akkor nagy valószínűséggel bakteriális fertőzés (is) állhat a háttérben. Vagy, ha nem megbizhtató a párod, a terhesség alatt is el lehet kapni. Több bakteriális fertőzés van, ami jól eléldegél együtt a gombával, tehát, ha sima kenetet vesznek tőled és csak gombát találnak nálad, attól még lehet más fertőzés is a háttérben, amit a sima kenet sajnos nem mutat. A legtöbb nőgyógyászati rendelőben (magán rendelőben is) nem végeznek több vizsgálatot. Az állami végezhetne, mert van labor háttere, de soha nem vesznek más vizsgálatot, mert a TB nem támogatja, a magán meg azért, mert nincs megfelelő labor háttere. Ha gyanakszol már fertőzésre is, akkor érdemes egy olyan magánrendelőbe elmenned, ahol végeznek ilyen vizsgálatot, Pesten vannak ezek a helyek leginkább (pl. G1 intézet) és megnézetni, minden rendben van-e. Mert vannak olyan fertőzések sajnos, amelyek veszéllyes lehetnek a babára nézve, már a pocakban is és a szülés alatt is. Erre lehet, sőt kell antibiotikumot szedni. A terhesgondozás alatt csak a Streptococcust nézik, mást nem.

Remélem, tudtam segíteni és remélhetőleg csak gombád van, ami teljesen normális (a terhes nők kb. 30%-ának van) terhesség alatt. Szülésre sincs veszéllyel.

2013. febr. 13. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, szülhetsz! Nekem minden terhességemnél visszatérő fertőzéseim voltak (Strepto B és másfélék), ennek ellenére mind az ötször természetes úton szülhettem, mert kezeltek!
2013. febr. 13. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
és ha pont kint van a fertőzés mikor megindul a szülés?
2013. febr. 13. 14:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen fertőzés. Ha gomba, az nem árt a babának, és ha nem is áll mögötte még valamilyen bakteriális, akkor a szülés után magától elmúlik. Ha bakteriális fertőzés, az árthat a babának. De csak a streptococcust nézik, azt ki is kezelik. Így, ha tegyük föl chlamydiád van, azt nem vizsgálja senki, és az nem tesz jót a babának, sem a terhesség alatt, sem a születéskor. Most nem tudom pontosan melyik fertőzés miképpen okozhat kárt, ennek utána tudsz nézni a neten.

Ha gyanakszol arra, hogy nem gombád vagy nemcsak az van, érdemes elmenned egy teljes kivizsgálásra, egyrészt a tüneteid is megszűnnek örökre a megfelelő kezelés után, illetve a babának sem lehet semmi baja.

2013. febr. 13. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
