Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatti háton fekvés?

Terhesség alatti háton fekvés?

Figyelt kérdés
21 hetes kismama vagyok és még mindig előfordul, hogy a hátamon fekszem. Este mindig oldalt alszok el, de van, hogy háton fekve ébredek. Az is előszokott fordulni, hogy az oldalt fekvéstől megfájdul a csípőm, lábam és ilyenkor inkább a hátamra fordulok. Ez nagy baj? Úgy tudom ez veszélyes a babára nézve? Ebben a korban is?
2014. máj. 6. 10:52
1 2
 1/12 ivilicious ***** válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok, én a 20.hetet töltöm, baba előtt mindig hason aludtam, most néha jól esik háton is, nem is aludni, hanem feküdni..főleg, ha már elfeküdtem mindkét oldalam :) nem tudom miért lenne egészségtelen háton feküdni..szóval érdekel.
2014. máj. 6. 10:55
 2/12 anonim ***** válasza:
Terhesség alatti háton fekvés: a méh közvetlenül ránehezedik a hasfal hátsó részén futó visszerekre és azokat összenyomva az alsó végtagok, későbbi terhességben a lepény felőli keringést is rontani tudja. Van aki simán tud háton fekve aludni van aki nem, ez egyén függő. Én személyesen csak pár percig tudok háton feküdni, de ha reggel arra kelek, hogy a hátamon aludtam akkor nehezen fordulok oldalamra mert fáj a derekam de nagyon és a lábaim is feldagadnak. Oldalt fekve is kényelmetlen már nekem, mert fáj a csípőm. Tehát ez egy nagy kérdés, hogy kéne aludni :)
2014. máj. 6. 10:59
 3/12 anonim ***** válasza:

2-es vagyok ismét: én is mindig hason alvó voltam, most ugye bár nem megy ezért is lettem rossz alvó, kényelmetlen és babának se jó.

32 hkm

2014. máj. 6. 11:01
 4/12 ivilicious ***** válasza:
Én is folyamatosan felkelek este, ahogy az oldalamon alszok, mert ölelem a kispárnát, a karomon fekszek, és mindig elzsibbasztom :)) :( de minél fontosabb, hogy neki jó legyen:)
2014. máj. 6. 11:07
 5/12 A kérdező kommentje:
És a 21. hétben ezzel kárt okozok a babának? Próbálok innentől kezdve még jobban odafigyelni, de előfordult sokszor, hogy párna nélkül feküdtem a hátamon.....
2014. máj. 6. 11:09
 6/12 anonim ***** válasza:
Úgy alszol, ahogy neked kényelemes. Ha háton fekve neked vagy a babának nem lenne az, akkor azt jelezné ő is és a te szervezeted is. 33. hetes vagyok, de a mai napig háton tvzek, hanyatt fekve alszom mert úgy ébredek és úgy kényelmes.
2014. máj. 6. 11:18
 7/12 Vilcsianyuja ***** válasza:
Ha veszélyes lenne számotokra a hátonfekvés, azt tudnád, mert rosszul lennél. Tényleg vannak, akik még egy ultrahang vizsgálatot se bírnak ki hanyatt, mert annyira rosszul lesznek. Szóval nem is a babára, hanem az anyára nézve lehet veszélyes, ha a méh elnyomja a fő visszeret. Amíg ilyet nem tapasztalsz, úgy nyugodtan feküdj úgy, ahogy kényelmes :)
2014. máj. 6. 12:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Én 32 hetes vagyok és a mai napig hanyatt fekszem mert így kényelmes. Nekem oldalt nem jó feküdnöm. Ez a 3. terhességem.
2014. máj. 6. 13:33
 9/12 anonim ***** válasza:
Én 19 hetes vagyok és végig háton feküdtem és fogok is . Nekem csak így kényelmes.
2014. máj. 6. 13:45
 10/12 anonim ***** válasza:

Én egész terhességem alatt háton feküdtem.

Oldalt nem tudtam, m fájt a hasam egy idő után, főleg amikor átfordultam másik oldalra.

A babának és nekem sem lett az égvilágon semmi bajunk.

2014. máj. 6. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!