22 hetes leszek és a napokban kevesebbet mocorgott a babám. Inkább akkor érzem, mikor háton fekszek, igaz akkor jól kinyomja magát. Szeretném ha megnézné a szívhangot. Ha megkérem rá, akkor kötelessége megtenni? Úgy vettem észre valahogy nem kedvel, főleg mikor rájött, hogy nincs munkahelyem. Egyfolytában ezen sápítozott, aztán párom közölte vele, hogy nincsenek anyagi gondjaink. De azóta is érzem, hogy nem kedvel, fél órákat várok, hogy bemehessek, előttem behív másokat, én kb pár percet vagyok bent. Úgy veszem észre, gyerekként akar kezelni....Nem tudom ebbe a kérésembe belekötne e.
2014. máj. 6. 11:30
1/9 anonim válasza:
Nálunk a 20.héttől a vedőnőnek kötelező szívhangot néznie.
Egyébként biztosan megnézi,ha megkéred rá.
2014. máj. 6. 11:33
2/9 anonim válasza:
Normális, kedves hangnemben megkérheted persze, főleg ha elmondod, hogy esetleg aggódsz, mert keveset mozog, vagy szeretnéd hallani.
Ennek mondjuk feltétele az is, hogy legyen legalább egy hordozható kis szívhang figyelője (nem biztos, hogy van, nem alapfelszereltség egy tanácsadóban).
kérdezni, kérni mindig lehet, ha udvarias, normális a kérés, akkor miért ne? Legfeljebb nem csinálja meg :)
Minden jót.
2014. máj. 6. 11:33
3/9 A kérdező kommentje:
Van szívhangfigyelője, mondta régebben. Azt nem tudom, hogy a rendelőben mindig nála van e.
2014. máj. 6. 11:44
4/9 Vilcsianyuja válasza:
Egészen biztosan ott van a rendelőben a készüléke, de ha megvan a telefonszáma, felhívhatod, és biztosra mehetsz. Akkor talán nem várat a rendelőben. Vidéki vagy? Nehezen tudnál nőgyógyászhoz elmenni? Mert lehet, hogy most meg ez lesz a problémája, hogy miért nem mentél dokihoz, netán egyenesen kórházi ügyeletre, ha észlelted a gondot. Persze ha a távolság ebben akadályoz, akkor remélhetőleg nem fog akadékoskodni.
2014. máj. 6. 11:56
5/9 A kérdező kommentje:
Ma kell mennem amúgy is hozzá. Mocorog a babám, de kevesebbet. Tudom, ez normális, de ha már ott vagyok, akkor megkérem rá. Valószínűleg valamibe bele fog kötni, de kibírom, pár percnél tovább úgyse szoktam maradni.
2014. máj. 6. 12:16
6/9 anonim válasza:
20. héttől kötelező néznie, ha nem az szakmai mulasztás a részéről. Én is ma voltam, meg is hallgatta (21+3 napos vagyok), pedig tudja, hogy ha esetleg úgy van (pl mint neked, hogy épp aznap valamiért nem éreztem nagyon mocorogni), akkor én otthon is megnézem a dopplerrel. De neki ez a feladata,így megcsinálja.
Nekem is pl tegnap, hogy elkezdtem nagytakarítani egész nap csendben volt. Este 9-től meg alig akart utána leállni, annyira élvezte, hogy anya nyugiban van és ő mozoghat :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!