Volt valakinek olyan, hogy önhibáján kivül nem lett meg
az AFP vizsgálat a 16. héten?
Figyelt kérdés
Apr. 30-án vették le (így is éppen hogy 16 hetes voltam) és a hosszú hétvége miatt nem tudta a labor értesíteni az orvost (vagy nem akarta) hogy vmi gáz volt a vérrel, a lényeg hogy most léptem a 18. hétbe és nincs AFP leletem.
Tudom hogy ezt a vizsgálatot amugy is el fogják törölni mert annyira nem megbízható, a nőgyógyászom is azt mondta hogy mostmár mindegy és a 18 hetes UH lesz a fontosabb... de engem akkor is aggaszt... Amugy szerencsére 12 hetesen kombinált tesztet csináltattam, és ott minden rendben volt.
Csak érdekelne volt-e már valaki hasonló cipőben?
És lett-e valami negatív kicsengése a dolognak?
2014. máj. 7. 12:04
1/7 anonim válasza:
Ne aggasszon, Kedves! Az a vizsgálat egy rossz vicc, ezt még az "okosok" is belátták. Nem lesz negatív kicsengése és örülj neki, hogy legalább ezen nem kellett feleslegesen idegeskedned! :) Boldog babavárást!
2014. máj. 7. 12:12
2/7 anonim válasza:
Ne aggasszon, egyrészt az AFP szar, másrészt már mindegy.
2014. máj. 7. 12:13
3/7 anonim válasza:
Ne aggódj, ha a kombinált teszt megvan, nincs szükség az AFP-re, július 1-től el is törlik. Én is voltam egy másfajta genetikai vizsgálaton, így AFP-re már nem kellett mennem, az ekkor szokásos hepatitis b szűrést pedig a terheléses cukros vérvételnél csinálják meg, az nincs időhöz kötve. Ha a dokid is tud róla, és hasonlóan gondolja, akkor semmi nem lesz.
2014. máj. 7. 12:20
4/7 anonim válasza:
Nyugi, én tudatosan nem is mentem, a védőnő, orvos és szülésznő is abszolúte egyetértett, az ultrahangos nem is kérte. Kombinálton voltam természetesen. Senki nem fogja hiányolni, nyugi!
2014. máj. 7. 12:20
5/7 anonim válasza:
Én eleve nem is akartam, aztán a vérvételnél derült ki, hogy valamit rosszul töltöttek ki a beutalón és emiatt nem veszik le. Nem bántam.
A célzott vérvizsgálatok és az UH ezerszer megbízhatóbbak. Az AFP kb 15%-ban találja el, amit ki akarnak vele mutatni. Cserébe 85%-ban hamis eredményt ad. Tényleg egy kalap szar az a vizsgálat.
2014. máj. 7. 12:43
6/7 anonim válasza:
Nalunk Nyiregyhazan addig nem is adnak idopontot a 18 hetes genetikara amig nincs meg az Afp eredmenye, es ott el is kertek tolem. Nem tudom mas varosban ez hogy zajlik, de engem ez kiakasztott, mert mire megjott az eredmenyem es kaptam idopontot mar a 20. Hetbe leptem, de nem volt semmi baj.tenyleg elavultnak mondjak az afp,t szerintem ne aggodj ezen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!