Barátnőmnek 0,57 lett az afp eredménye. Kell aggódnia?
Csináltattatok a 12. héten kombinált tesztet?
Szerintem ne idegeskedjetek annyira megbízhatatlan ez az afp- s vizsgálat, hogy csak fölöslegesen paráztatják a kismamákat az esetek 90%-ban.
Ne haragudj, félreértelmeztem :)
Ha jó volt a 12. heti UH, és jó lesz a 18. heti is akkor le sem fogják "tojni" az orvosok, hogy az afp nem lett jó. Nyugtasd meg a barátnődet nincsen semmi gond.
A normál érték
0,8 és 2,5 MoM közé esik.
Nekem amikor a fiammal voltam terhes, 0,59 lett az értékem. De a 12 hetes uh-n minden rendben volt a tarkóredővel, nincsenek betegek a családban, fiatalok is voltunk (vagyunk még mindig) a férjemmel és nekem azt mondták, hogy túl korán küldtek AFP-re és azért lett ilyen alacsony az érték, de egyébként mindent rendben találtak a genetikai ultrahangon és teljesen egészségesen született meg a fiam, már 3 és fél éves.
Szóval ha csak ez az egy érték utal erre, akkor én nem aggódnék abszolút a barátnőd helyében. És tényleg, szerencsére ez a vizsgálat ki fog kerülni most már a vizsgálatok közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!