Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hagyjam abba az Utrogestant...

Hagyjam abba az Utrogestant akkoris, ha a szabad B-Hcg szintem alacsony lett? Van összefüggés?

Figyelt kérdés
13 hetes vagyok, a héten már csökkentve szedtem az Utrot, a hét végén abba kéne hagynom. Viszont közben megjött a kombinált teszt eredményem, ami jó lett, csak a szabad B-hcg lett nagyon alacsony. A dokim szeirnt ne foglalkozzak vele, de én csak aggódom... Kérdeztem, hogy az Utrot akkor is hagyjam abba, atz mondta igen, már semmi jelentősége nincs. Máshol se igazán találtam választ, hogy mitől lehet alacsony a szint és mit jelent. Próbálok bízni benne, tudom, hogy jó orvos, de senki sem tökéletes, ő is tévedhet...Tényleg semmi jelentősége már a progeszteronnak? Vagy inkább szedjem még pár hétig csökkentett adagban?
2015. okt. 17. 09:25
 1/1 anonim ***** válasza:
A progeszteron nem befolyásolja a hcg szintet szóval nyugodtan bizz az orvosodban. A progeszteront már a méhlepény termeli, amiért kell az utrogestan, az sárgatest elégtelenség, ugye a sárgatest hamarabb elsorvadhat néha, mint ahogy a méhlepény átvenné a progeszteron termelését. Ezért nincs értelme sokkal tovább szedni csak annyival, hogy fokozatosan legyen elhagyva. Bár az én orvosom szerint ez se lényeg, egyik pillanatról a másikra állított le vele.
2015. okt. 17. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
