Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 11 hetes terhes vagyok....

11 hetes terhes vagyok. Hogyan mondjam el az apukának? többi lent

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok, jövőre érettségiznék.

Összejöttem egy fiúval, 3 hónapot voltunk együtt, már 2 hetes terhes voltam mikor szakítottunk, de akkor még én, sem ő nem tudott a babáról.

Ezek után nem jött meg a menstruációm, (néha egy- két nap csúszás szokott lenni) a 4. napon vettem egy tesztet, mivel másra nem tudtam gondolni..

A teszt pozitív lett.

Nagyon megrémültem mivel jövőre érettségiznék, és utána egyetemre szerettem volna menni..

Anyukámnak egyből elmondtam, hát szó mi szó nem dícsért meg, órákon át beszélgettünk és 100%- an melletm áll, rajta kívül a bátyám és 2 barátnőm tudja.

Nos hát a lényegre térve, az apuka bulizós csajozós éveit éli, és hát fogalmam sincs hogy hogyan is kellene neki elmondanom hogy apa lesz..

Szeretném ha a baba családi idilben nőne fel egy apa mellett, de tanácstalan vagyok.

Azért itt kérek "segítséget", hátha van valaki akinek már volt hasonló helyzete.

Üzenetet is írhattok.

A válaszokat előre is köszönöm :)

2016. jún. 24. 21:07
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik váaszadonak igaza van 2hetes terheségröl nem lehet beszélni mivel a menzesz elsö napjátol számolják a teherbe esést mert senki nem tudja 100% ,hogy melyik aktusnál történt a megtermékenyülés. Felhívod és megmondod neki ,hogy ez van és kész. De arra ne számits ,hogy ö apaként fog viselkedni. Kis % -ka van arra ,hogy közösen fogjátok a picit nevelni. Ez a nagy feladat rád és szüleidre hárul. DE mindentöl függetlenül elmondanám a srác szüleinek mert vannak költeleségei miután megszületett a baba ha akarja ha nem.
2016. jún. 24. 21:54
 12/36 A kérdező kommentje:

Kedves FELNŐTT ÉRTELMISÉG!

Tisztában vagyok hogy mivel jár egy gyermek felnevelése, anyukám egyedül nevel fel engem és a testvérem, mégi elmondhatom magamról hogy egy igazi gyerekkort tudhatok a hátam mögött, és ezt majd az én gyermekem is elmondhatja magáról évek múlva. :)

És mivel nem ismersz, nem is értem hogy mersz olyat mondani hogy vetessem el..

Ehhez pedig nem kell a beleegyezése, olvass utána drága.

És még annyit fűznék hozzá a dologhoz hogy nem itt, ezen az oldalon osztogasz az eszed, miből olyan csekélyen áldottak meg a fentiek ;)

Ennyi lenne a véleményem, még egy e- mailt ha lehetséges kérnék, és szívesen küldök majd a piciről képeket. :)

2016. jún. 24. 22:30
 13/36 A kérdező kommentje:
8
2016. jún. 24. 22:31
 14/36 anonim ***** válasza:
58%

Tipikus magyar temperamentum amibe lehet belekotnek.. nem hiszem h az erdekelte a kerdezot h ki mennyire jo ebben,hogy kijavitsatok ot hany hetes. Legyen az o baja h nemtudja. Majd orvos elmagyarazza neki.

En a helyedben elvetetnem

Persze megintcsak NEM EZ VOLT A KÈRDES.

en kerek perec elmondanam neki, es azt is hogy nem akarod elvetetni, gyerektartast fizetnie kell majd. Nem hiszem h vallalja majd az apa szerepet...

2016. jún. 24. 22:37
 15/36 anonim ***** válasza:
69%

Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok.

Jesszus, dehogy vagy vele tisztába mivel jár egy gyerek. Lesz.arom, ha lepontozol,nem érdekel de ezt a kijelentésedet nem hagyhatom szó nélkül.

17 évesen szültem. Én is azt hittem tudom mit csinálok, de a nagy fenét tudtam. A gyermekem első 3 évére alig emlékszem, ugyanis annyira nem voltam képben, hogy mi történik velem.A felelősség szóra csak legyintettem,hiába mondák azt se tudtam mit jelent amíg el nem kezdődtek a problémák.

Nem anyám nyakára szültem, végig egyedül voltam,szoba konyhás albérletet fizettem,dolgoztam.

Én nem mondom, hogy vetesd el,én se tettem, meg sem fordult a fejemben, de azt NE MOND, hogy tisztába vagy vele mivel jár egy gyerek.

Hja...30 éves vagyok, tegnap kaptam meg az érettségi bizonyítványomat...Ha gyerek van, semmi nem megy ám úgy ahogy tervezed,valami mindig közbejöhet.

Minden jót és kitartást.

2016. jún. 24. 22:44
 16/36 anonim ***** válasza:
23%

Van olyan helyzet amikor nem rossz döntés az abortusz.

Ugyanis a babanak vélhetőleg nem lesz apja. Rakenyszeriteni egy ferfire a gyereket nem korrekt akkor is ha ő is ott volt a keszitesekor.

Mindezt 31 évesen mondom 2 héttel a 3.gyerekem szuletese előtt. Csak józan ész kell a döntéshez.

Vagy rossz körülmények és kettetort karrierlehetőség vagy abortusz és mehetsz érettségizni egyetemre jó munkahelyed lehet és talalhatsz rendes part akivel majd vallalhatsz babát ha eljön az ideje.

2016. jún. 24. 22:46
 17/36 A kérdező kommentje:
Kedves elöttem szóló! Köszönöm a választ, és ige, lehet hogy iagazad van, de én nem anyukám nyakára szülök gyereket, mert ahogy akkora lesz a baba, el fogok menni dolgozni, és saját életet kezdeni apával, vagy anélkül is és én fogom felnevelni. :) Lehet az a meglátásotok hogy gyerekes vagyok, de megtudom hozni a saját döntéseim.. A sulit most félbe kell hagynom, de mindezek ellenére mindenképp szeretnék érettségit szerezni.
2016. jún. 24. 22:52
 18/36 anonim ***** válasza:
64%

:D Vicces vagy, hogy lehülyézel valakit, de ugyanabban a hozzászólásban nem tudsz helyesen írni! A kérdésre te is tudod a választ: kinyitod a szád és elmondod! Esélyes, hogy elküld melegebb éghajlatra.

Ha annyira értelmes vagy miért nem védekeztél?

2016. jún. 24. 23:29
 19/36 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem itt nem lényeg az, hogyan tálalod apukának. Őrülni nem fog neki az biztos! ( már az életstílusából ítélve) Persze fontos róla tudnia, de neked meg arról,hogy ezt a döntést te egyedül hoztad meg! Innentől kezdve az alapvető kötelességeire lehet az apát kényszeríteni, de többre nem! Nem valószínű, Hogy majd a baba miatt veled marad. Ha úgy is lenne, az a kapcsolat, amelyiket egy gyerek tart össze halálra van ítélve.

Tudom, hogy nem ez a kérdés, de leírom! ( ha nem érdekel, kérlek ne olvasd tovább, mert ez már tényleg nem képezi a választ!)

Én egy évvel voltam idősebb nálad, amikor hasonló helyzetbe kerültem. Én már leérettségiztem és nyelvvizsgám volt, készen álltam az egyetemre. A kapcsolatom a baba apjával már nem volt az igazi, de szerettük egymást. Mikor kiderült a dolog napokig sírtam. Aztán erőt vettem magamon és megkértem, hogy találkozzunk. Elmondtam, hogy terhes vagyok. Azt mondta, akárhogy döntök segít. Én tudtam, hogy a kapcsolatunk már soha nem lesz jó. Nagy döntés ez egy nőnek. Kétféle utat láttam. Egy kilátástalant, amiben nem tudom mire számíthatok. Hiába állt mellettem az anyám. Azt sem tudtam, hogy valaha lesz-e valaki aki akarna engem egy gyerekkel. A másik oldalon pedig esélyt láttam, egy szép életre. Mindig egy nagy családot akartam.

Végül döntöttem: elváltam a babától. Persze, sajnáltam, hiszen az én kisbabám volt. De végig az járt a fejemben, hogy egy gyerek egy rendes családot érdemel, apával, anyával, testvérekkel. És én ezt egyedül az anyukámmal nem tudtam volna neki megadni. Az anyagiakról nem is beszélve.

Az én életem jelenleg: egyetemet végeztem és azt csinálhatom, amire mindig vágytam: tanítok egy középiskolában. Az egyetem alatt megismertem a férjem, aki fogorvos. Elég gyorsan jöttek a gyerekek is. Van egy 3 éves fiam, és van egy másfél éves lány-ikerpárom. Azt érzem valóra vált az álmom.

Persze az a baba,amelyikről lemondtam eszembejut. De hiszem, hogy az az élet,amelyiket együtt éltünk volna, egyikünknek sem lett volna járható.

Hihetetlen, hogyha akkor nem így döntök, talán most egy egyedülálló anya lennék most is. Ezzel én semmire sem akarlak rábeszélni. Csak annyit akartam mondani, hogy ezen a döntésen szószerint életek múlnak, és talán jobb egy élettől megválni, és talán másik 3-nak kiemelkedőt biztosítani egy boldog és biztonságos közegben.

2016. jún. 24. 23:45
 20/36 anonim ***** válasza:
71%
Ez egy nehéz helyzet, de úgy tűnik, mindent átgondoltál már. Nem könnyű tanácsot adni, mert minden helyzet egyedi, de sokan megoldottak már egy ilyen szituációt, te is meg fogod, úgy tűnik a családod melletted áll és ez nagyon fontos és nagy segítség is. Viszont minél előbb érdemes tudatni az apával, így korrekt. Úgyhogy venni kell egy nagy levegőt és el kell neki mondani. Én először megpróbálnék személyesen beszélni vele, de ha azt nem akar, akkor marad az, hogy telefonon elmondod neki. Ha nem akar felelősséget vállalni, akkor nincs mit tenni, el kell fogadni a döntését, még ha te családot is szeretnél. Ha nem ő most, majd később jön valaki, aki szívesen az életetek részesévé válik majd, fiatal vagy még, meg fogod találni azt, akivel igazi család lehetsz. Ismerek hasonló történeteket, egyáltalán nincs ez kizárva. Sok sikert, ahogy mondani szokták: ami nem öl meg, az erősebbé tesz.
2016. jún. 24. 23:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!