Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 hetes terhes vagyok, es...

17 hetes terhes vagyok, es most olvastam, hogy tilos szalamit enni. Majdnem minden nap ettem egy szalamis szendvicset! Lehet baja a babanak?

Figyelt kérdés
15 hetesen meg negativ volt a toxo vizsgalatom.

2016. jún. 29. 09:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Bárányfelhőt, napsugarat, madárcsicsergést
2016. jún. 29. 12:05
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

Próbáltam tudatos kismama lenni, és nagyon sok mindennek utánajártam, de bevallom őszintén, a liszterózisról ezen az oldalon olvastam először a harmadik terhességem utolsó trimeszterében. Még a védőnő sem beszélt róla, hogy van ilyen betegség. Szóval én előtte nyugodt szívvel ettem a szalámikat, de még szalonnát, kolbászt is, ha megkívántam. És 3 egészséges gyerekem született.

Ahogy előttem is leírták, a szalámievés és a fogyatékosság között nincs ok okozati összefüggés. És gondolom tisztázott eredetű húskészítmény volt, amit hűtőben tároltál. Ne aggódj, nem lesz semmi baj.

2016. jún. 29. 12:19
 13/24 anonim ***** válasza:
93%
Ezt én is olvastam, és úgy tartottam csak be, hogy nem ettem ilyen-olyan "Pista bácsi töltötte füstöltkolbászt", de Rákóczit, Gyulait meg bevált szalámikat ettem.
2016. jún. 29. 13:08
 14/24 anonim ***** válasza:
69%
dehogyis :D :D nekem első terhességnél annyit mondott a védőnő, mikor eléggé vízesedtem,hogy akkor sófogyasztást a minimumra,és ezért szalámit is keveset egyek inkább zöldséget. egyébként annyit eszel amennyit akarsz a szalámi nem káros a babára. hol olvastad ezt? :D
2016. jún. 29. 13:32
 15/24 Melody0529 ***** válasza:
74%

Hehe... Múlt héten kifejezetten rágerjedtem a Pick szalámira XD Meg is gyilkoltam volna, aki azt merte volna mondani, hogy nem ehetek belőle :D

9 hkm

2016. jún. 29. 14:03
 16/24 anonim ***** válasza:
60%
Nem lehet? Erről nem is hallottam! Én ettem, persze nem minden nap kívántam de semmi bajom nem lett, nem mondta senki hogy nem lehetne, szerintem egyél nyugodtan ha kívánod és nem mondta kifejezetten neked az orvos hogy tilos.
2016. jún. 29. 14:13
 17/24 anonim ***** válasza:
60%
Erdekes en hazi kolbaszt szalonnat is ettem.. meg szalamit is. Nem regaltam tul azert ilyen szinten es semmi gond...
2016. jún. 29. 14:20
 18/24 anonim ***** válasza:
22%

Hihetetlen nennyi tudatlan no van itt. Tudjatok mennyien vetelnek el liszterozis miatt ? Es nem, nem derul ki, mert nem vizsgalnak ra.

Ha ezerbol 1 vetel el miatta, az epp eleg.

Lehet itt hoskodni, aztan meg jajjgatni, hogy elveteltem. Mindenkinek a sajat dolga.

2016. jún. 29. 14:22
 19/24 anonim ***** válasza:
Azért nem ajánlják a csak füstölt árut, mert a benne lévő hús gyakorlatilag nyers, és ha sietnek a füstöléssel, nem elég iseig áll a sóban, stb. akkor semmi nem öli ki belőle a kórokozókat. Terhesen a véres steak-et sem szabad megenni. Na mindegy, én úgy voltam vele kibírom, pasztőrözetlen tejterméket sem ettem, pedig imádom a camambert, de 9 hónap nem a világvége.
2016. jún. 29. 20:39
 20/24 anonim ***** válasza:

Hajjajj mennyi szalámit megettem... :) Csak úgy mikor totyogtam ki a hűtőhöz és bekaptam 1-1 falatot:)

Köszönjük szépen a kislányommal együtt mind jól vagyunk :)

2016. jún. 30. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!