Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meg ettem egy lágy tojást...

Meg ettem egy lágy tojást ugye nem lesz semmi baj?

Figyelt kérdés
Nem nagyon eszek tojást ,csak most úgy megkívántam a lágytojást ès így meg ettem 3 db-ot de nemrègi olvasgattam ,hogy terhessèg alatt tilos tojást enni. Most nagyon megíjedtem :(
2017. jan. 17. 21:34
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Nyers tojást nem lehet enni.
2017. jan. 17. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
37%

Most akkor egyet ettél, vagy hármat? És, ha azt olvasod, hogy valami veszélyes a terhesség alatt, akkor minek csinálod?

Egyébként a lágytojás nem veszélyes.

2017. jan. 17. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
A lágy tojás nem gond. Csak nyersen okozhat bajt.
2017. jan. 17. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

A lágytojásnak a sárgája nyers...

Kérdező, a nyers tojás a szalmonella miatt nem ajánlott. Ha normálisan tárolod otthon a tojást, akkor nem lesz belőle semmi baj.

2017. jan. 17. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
És csak lágyan ettem a tojást és jó sokat.semmi bajunk😊
2017. jan. 18. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is eszek néha lágytojást, az ünnepekre tiramisut is csináltam, amiben ugye nyers tojás van. Lehet kapni szalmonella mentes tojást (csak ilyet veszek), azt hiszem hőkezelik, és annak is jól megmosom a héját mindig mielőtt feltöröm. Nincs semmi bajom tőle.
2017. jan. 18. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Hehe, ha a tojást hőkezelik, akkor az megfő/megsül. :)

--


Kérdező, tojást ehetsz, amennyit akarsz, de elvileg csak keményre főzve vagy sütve.

A lágytojás, tükörtojás elvileg tiltott, a szalmonella miatt. A szalmonella a tojás héján van, bele nem jut, csak feltöréskor. Ha boltban vetted a tojást, akkor jó eséllyes fertőtlenítették, így kicsi az esélye (de nem nulla). A házi tojás veszélyesebb.


A tükörtojást értem, hogy miért veszélyes, de a lágytojást nem! Hiszen nem töröm fel, viszont 3 percig hőkezelem. Hiába marad nyers a sárgája, a szalmonella kívül van, 3 percig 100 fokos vízben.


Szóval szerintem a türkötojásból nem nagyon lehet gond. (Bár én még nem ettem. Csak logikusan gondolkodva...)

2017. jan. 18. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szèpen , de úgy döntöttem inkább nem eszek több tojást a terhessègem alatt semmien formában,akármennyire is megkívánom.
2017. jan. 18. 16:10

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!