Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Varandosan van ra mod, hogy...

Varandosan van ra mod, hogy ehessek nemespenszes kolbaszt (bolti)?

Figyelt kérdés

A liszteriozis es a toxoplazmozis miatt elvileg ugye nem lehet, mert nincs hokezelve, de ez a veszely 73 fokon megszunik, ha ennyire felhevitem. Tehat, ha megsutom a nemespeneszes kolbaszt, akkor megehetem, ugye?


Most kaptunk ajandekba isteni illatu spanyol erlelt kolbaszt. 9 hetes vagyok. Tudom, van, aki simaneszi a pe eszes sajtokat meg a teliszalamit, de en tartok ettol, ezert arra go doltam, hogy hokezelve mar nem jelentene veszelyt.



2019. ápr. 9. 21:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, sütve eheted.
2019. ápr. 9. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Koszi!


Ez is az en kerdesemvolt, rossz kategoriaba tettek at, gondolom, mert nem volt egyertelmu, szetrohogtem mahgam rajta :D Most vegre kaptamrelevans valaszt.

2019. ápr. 9. 22:08
 3/7 A kérdező kommentje:
2019. ápr. 9. 22:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezen én is most qrv@jotrohogtem.


Amugy en valahogy atsiklottam ezen a dolgon es ettem ilyesmit, foleg sajtot, kb 36hetesen mondta egy masik kismama a gondozoba h de azt nem is szabad es en meg tok ledobbentem h aaah en meg kb nemtudom mar mennyi sajtot felzabaltam addigra.

2eves a fiam. Semmi baja... O is nagyon szereti a sajtokat.


Persze nem biztatnalak, de nekem szerencsere nem lett ára a hulyesegemnek.

2019. ápr. 9. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
26%
Èn nem ennèk terhesen ilyen dolgokat..meg milyen 73fok?gasztronomiàt tanultam felsőfokon..csak pèldànak:nem pasztörizàlt sajtot legalàbb 4 percig 90fokos trimerben pl húsra melegítve esetleg megehetsz.
2019. ápr. 9. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én simán ettem többször is camambert sajtot, kolbászt is.

Megbízható helyről vedd, ne ilyen-olyan házi kolbászt (habár sokszor jobban megcsinálják háznál, mint a hentesnél).

2019. ápr. 10. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

HÁzi termékeket (kézműves vásárban vettet például) én sem ennék, de a bolti camembert sajtokra többnyire rá van írva, hogy pasztörizált tejből készült-e, vagy részben/egészben nyers tejből. Nem a penész az elsődleges gond, a nemespenész nem árt a babának, hanem a pasztörizálatlan tej vagy nyers hús.


Sütve-főzve bármilyen eredetileg nyers készítmény, hús, tojás vagy sajtféle nyilvánvalóan ehető, hiszen a hőkezelés elpusztítja a problémát okozó baktériumokat. A hőfokon olyan értelemben nincs értelme vitatkozni, hogy átlagos konyhatechnikákat alkalmazva úgysem 60-70 fokra hevíti az ember főzésnél vagy sütésnél az ételt, hanem ennél jóval magasabbra, például ha ráteszed azt a kolbászt egy pizzára, és betolod a 200-250 fokos sütőbe 15 percre, akkor nem kell azon aggódnod, hogy 73 vagy 100 fokon sült-e át.

2019. ápr. 10. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!