Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Melyik magánkórházat javasoljá...

Melyik magánkórházat javasoljátok?

Figyelt kérdés

Három vetélésen vagyok túl és szeretnék elmenni egy olyan magánkórházba/orvoshoz aki teljeskörű kivizsgálást végezne.

Elegem lett az állami kórházakból. Csak annyit javasolnak folyamatosan hogy próbálkozzunk. Szedtem progeszteront, vitaminokat mindent amit javasoltak de nem marad életben nálam a baba. Kérlek olyan intézményt írjatok ahol emberségesek, mert lelkileg nagyon nem vagyok jól, megviseltek a történtek.

(Amíg lelkileg nem jövök helyre nem vágok bele újabb terhességbe csak tudni akarom mi a probléma)

Illetve olyan intézményt/orvost keresek aki tényleg alaposan kivizsgál és nem rögtön a lombik projektre kezd rábeszélni úgy hogy meg se nézett.

Nagyon szépen köszönöm előre is .

jan. 11. 12:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ott lehet a félreértés, hogy a "lombikfelkészítő" program a teljes kivizsgálást jelenti, nem feltétlenül azt, hogy lombikra küldenek (hülye megfogalmazás, egy csomó nő, aki meddőségi klinikára megy nem megy lombikra végül, pl. mert kiderül mi a gond, lehet kezelni, operálni stb.). Én egyébként a helyedben - ha belefér - magánba mennék, akármelyik nagyobb magánklinikán van komplex meddőségi kivizsgálás. Én az Istenhegyibe jártam a genetikai vizsgálatokra és a Tritonlifeban szülten, mindkettőben elégedett voltam úgy általánosságban azzal, amit a pénzünkért kaptunk.
jan. 11. 20:57
 12/18 anonim ***** válasza:

#8! Akkor, ha anyagilag megengedheted, Dr.Ruben Imrét ajánlom. Keress rá. Én biztos hozzá mentem volna. Nem ismerem személyesen, de láttam vele riportot, nagyon meggyőzően beszélt a habituális vetélés kivizsgálásáról. Egyáltalán nem a lombikot nyomja. De elég népszerű szerintem. Nem tudom, mennyi idő bejutni hozzá.

jan. 11. 22:36
 13/18 anonim ***** válasza:
Lehet ez hormonális baj,pajzsmirigy akár kezeletlen ételallergia is vezethet olyan szervi bajhoz ami nehezíti a teherbeesést stb. Érdemes ezeket kivizsgálni. Talán Istenhegyi diagnosztika?
jan. 11. 22:42
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

#12 Én voltam nála egy felesleges stimulált együttlétes körön, ő csinált volna mégegyet, de én inkább elmentem lombikra. Egy ilyen kör ~100.000 Ft volt 3 éve, most lehet van már 200.000 Ft is, ugyanúgy szúrni kell a hormont. A lombik ingyen van...

A kérdező nem tudom mit értett amúgy félre, de nincs olyan, hogy "lombikfelkészítő tanfolyam", szerintem sehol az országban. Vagy kamuzik vagy valamit orbitalisan félreértett. Eleve az fura, hogy telefonon egy "hölgynek" kell elmondani a problémát... A problémákról orvossal kell csak beszélni, ami lehet telefonos konzultáció, de azt telefonos első konzultációnak hívják, a recepciós hölgyre nem tartozik, hogy hány vetélése volt....

jan. 11. 23:26
 15/18 anonim ***** válasza:

#14! Azért írtam, ha megengedheti, mondom, én nem voltam nála. Az is érthető, ha valaki idegenkedik a lombiktól, én is úgy voltam amúgy. Először én is meddőségit ajánlottam, sehol se úgy megy, hogy durr bele, mindenhol első a kivizsgálás, közben kiderülhet, hogy anélkül esélytelen. Bár, én ilyen esetben nem nagyon tudok olyan okot, ami a spontánnál vetélést okoz, lombiknál meg nem. Talán, ha összeférhetetlenség van, vagy valami nemhez kötött kromoszóma hiba és mindig olyan nemű volt

Biztos nem kamuzik, ne viccelj. Szerintem félreértette. Nálunk is volt tanfolyam. Nem kötelező, én nem voltam, de azt el tudom képzelni, hogy ajánlották neki, hogy képben legyen. Nekem kb.semmit nem mondtak a lombikról, gondolom egyszerűbb mindenkit elküldeni, mint egyesével elmondani.

jan. 11. 23:41
 16/18 A kérdező kommentje:

#14 Online jelentkeztem, megadtam az adataim. Az oldalukon ezt meg lehetett tenni. 2 nap múlva egy hölgy hívott fel. Elmondtam hogy kivizsgálásra szeretnék menni. Az első dolog amit mondott hogy vinni kell a házassági anyakönyvi kivonatot vagy egy papírt hogy élettársak vagyunk hogy el tudjuk kezdeni a lombikot. Illetve mondott egy időpontot amikor el lehet menni egy előadásra a lombik programról amiben elmondanak mindent hogy mire lehet számítani. Ezzel indított.

Nem idegenkedek a lombiktól, egyszerűen szeretném ha előtte rendesen kivizsgálnának és mivel ez a hölgy egy szót nem ejtett vizsgálatokról így hagytam. Lehet mi értettük félre de kihangosítva beszéltünk vele a férjemmel. Ha én félreértettem akkor ő is. Leraktuk a telefont és csak pislogtunk, mivel mondtuk a hölgynek hogy a férjem is szeretne elmenni vizsgálatokra hogy ha nála van a hiba akkor kiderüljön, de a lombikot fojtatta.

Ráadásul rögtön egy vetélés után inkább pihentetni szeretném a szervezetem is meg a lelkem is és nem rögtön lombikba akarok belevágni.

Biztos az is baj hogy lelkileg sem vagyok toppon és mostmár irtóan zavar hogy egy orvos sem küld el kivizsgálásra csak azt mondják hogy próbálkozzunk. Testileg nem baj a vetélés mert egy hét után fizikailag rendben vagyok(legalább is jól érzem magam), de lelkileg ezt az ellenségemnek se kívánom.

Eddig magán orvoshoz jártam de ő nem küld sehova, nem javasol semmit csak a próbálkozást. Ezért szeretnék monstmár olyan helyre menni, ahol kivizsgálnak rendesen és emberségesek. Pénz nem számít csak haladjak valamerre.

Nincs érdekemben hazudni. Mindent ami történt velem úgy mondom el ahogy volt.

jan. 12. 06:28
 17/18 anonim ***** válasza:

#15 Ismétlődő vetélést férfi problémák, immunológiai és hematológiai problémák is okozhatnak. A férfi problémán pl lehet segíteni spermium szelekcióval, amit csak lombiknál tudnak megtenni. A véralvadási zavarokon vérhigítóval, de azt se szúrhatja a nagyvilágba, és nem biztos, hogy elég pozitív tesztnél elkezdeni, de ha nem irányított a folyamat akkor nem tudják mikor kell elkezdeni. És van az immunológia ami a legbonyolultabb és sajnos a legvalószínűbb ilyen esetben. Erre pl erős szteroidokat kell szedni, immunrendszer gyengítő gyógyszereket, amiket nem lehet hónapokig szedni spontán próbálkozás mellett, mert hosszú távon nagyon durva mellékhatásai vannak, azért kell a lombik, mert ott pontosan meg tudják határozni, hogy mikor kell kezdeni és meddig kell szedni hogy a sikerhez hozzájáruljon és a mellékhatások a legkisebbek legyenek. És van még a lipid terápia, nincs tb-re, egy ciklusban 3 db kell, 90.000 Ft/db. Spontán próbálkozáshoz nem fizetsz ki 3*90.000 Ft-ot, hogy vagy jókor van a szex vagy nem, hanem irányított folyamat kell, ahol pontos időpontban adják be ezt az infúziót és nagyobb az esély a sikerre.

Plusz lehet olyan genetikai eltérés is, amihez embrió bevizsgálás kell, bár ez ritka, és bonyolult is Magyarországon. Nyilván a 8 sejtes embrióból egy sejtet kivenni vizsgálatra csak lombik útján lehet.

jan. 12. 06:50
 18/18 anonim ***** válasza:
16: állami meddőségi központ volt? Hiába mondta a hölgy így (szerintem nagyon rosszul kommunikálnak, ha tényleg így mondta) a lombik ELŐTT van egy teljes kivizsgálás (hormonszintek, pajmirigy vérvételből, átjárhatósági, UH és fizikai vizsgálat, kenetvétel, férjednek andrológia). Tájékoztató gondolom rendszeresen van, oda akart beszervezni, ott valószínűleg elmondták volna, hogy milyen vizsgálatok miért lesznek, de államiban nagyon egyedi elbánásra ne számíts. Én még az államosítás előtt voltam, a rendszerben és a konkrét orvosban is csalódtam. Kifejezetten meddőségi kivizsgálást keress valamelyik nagy magánklinikán.
jan. 12. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!