Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Mi manapság ez az elzárkózás...

Mi manapság ez az elzárkózás mindenki részéről?

Figyelt kérdés
Igaz párkapcsolati témához csatoltam a kérdésem de akár barátkozásról is lehet szó. Azt vettem észre, hogy bármilyen közösség oldalon az emberek többsége szűken nyilatkozik, rövid szavakkal vagy tőmondatokkal kommunikál. Sőt, az imponál legtöbb embernek, ha flegmán és lekezelőn válaszolnak. Nem értem! Magamból kiindulva, beszédes ember vagyok és nehezen tudom elhinni, hogy rajtam kívül nincs aki összetett mondatokkal fogalmaz, holott én sem szeretek kisregényt írni. Ha esetleg felvetem az ötletet, hogy folytassuk szóban, mert sokkal egyszerűbben kifejezésre tudunk jutni, azonnal halom kifogással rukkol elő mindenki, amin könnyű átlátni, főleg így 30 év felett. :) A meglévő ismerősökkel hasonló a státusz, inkább él mindenki a virtuális világban, fél naponként egy-egy mondatot írva, mintsem, hogy egy személyes találkozót összehozzunk és jól kibeszélgessük magunkat. Nekem nagyon nem tetszik ahová fajul a világ, mert ez az emberek teljes elidegenedését fogja eredményezni. Nektek mi a véleményetek, személyes tapasztalataitok?

márc. 20. 17:08
1 2
 1/11 anonim válasza:

Hosszasan lehetne erről filozofálni. Én úgy látom, hogy közösségi magány lett úrrá rajtunk. Vagy mindenki visszahúzódik vagy ha "bulizik" az akkor is csak pótcselekvés. Szerintem ezért van, hogy a barátokkal való szórakozás egyet jelent az ivással. Nem véletlen vagyunk mi a világ egyik legalkoholistább nemzete.


De amit írtam az egyrészt szigorúan az én magán véleményem, másrészt pedig ennél szerintem jóval bonyolultabb ez az egész csak ide ezt nem lehet pár mondattal leírni.

márc. 20. 17:22
 2/11 anonim válasza:
Nem fontos ma már az embereknek semmilyen kapcsolat. Utólag (miután megházasodtam) én is azz mondom, hogy párkapcsolatra nincs szükség, mert csak korlátoz, de igazi barátság jó volna. Egy időben volt és jól is éreztem magam velük, aztán kikoptak, mert nem lett nekik ez fontos és emiatt újak sincsenek.
márc. 20. 17:46
 3/11 anonim válasza:
Ez a társadalom alapból befeléforduló, nem mobil, kisebb galerigócokból áll, ahol nem/nem igazán van lehetőség/befogadás az egyik csürhéből a másikba. Nem befogadó ez a társadalom, valahogy így érzik jól magukat a zemberek, amihez az állandó uszító propagandagépezet is beletesz 1000-el.
márc. 20. 18:28
 4/11 anonim válasza:

Nagyon sok oka van biztosan, elég nehéz megmondani. Valószínűleg millió irányba is mutat, jó pár területet érintve.


Csak annyit tudok hogy nem egyedi amit érzel, én is ezt tapasztalom. Tényleg akár csak barátkozásról, haverkodásról van szó, nagyon félnek az emberek, biztos benne vannak a korábbi tapasztalatok.


Én is rengetegszer égtem már meg, sok retek emberrel találkoztam, akik vagy kihasználtak, vagy megszégyenítettek. Próbálok túllépni, de nagyon nehezen nyílok most már emiatt mások felé. Nagyon meg kell erőltetnem magam, viszont amikor sikerül, akkor az esetek többségében jól elvagyok a megismertekkel.


A probléma akkor jön, mikor utána tartani is kéne a kapcsolatot. Hiába szórakoztunk jól, éreztük jól magunkat akár 1-2 napig, elhal utána, nincs kommunikáció, eltűnnek. Teljesen oké hogy nem mindenkivel akarod tartani a kapcsolatot, esetleg időhiány is közbeszólhat, de hogy 99%-ban ez van, az azért már másról árulkodik.


Az elmúlt évek alatt két társaságot ismertem meg, akikkel megmaradt a kapcsolat, azon belül is elég hamar lemorzsolódtunk 3-4-5 főre. Az is valami persze, szóval ezügyben nem panaszkodok.

márc. 20. 18:40
 5/11 anonim válasza:
Én az emberekbe (főleg a nőkben) mivel férfi vagyok k..va sokat és nagyon csalódtam...tehát így zárkózottabb lettem, így is vannak barátaim - haverjaim, de hogy egy nővel komolyan beszéljek nem nagyon esik meg...csak a rossz jut eszembe.
márc. 20. 19:16
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Igazából mindegyikőtökkel egyet tudok érteni és maximálisan átérzem azt, amiről írtok. Szerintem sokan úgy gondolják, hogy az a rengeteg ömlengés amit a virtuális világban kapnak, épp elég ahhoz, hogy boldogok legyenek, vagy legalábbis a külvilág felé ezt vetítsék. Ennek köszönhetően mindenki önbizalom túltengésben vagy kisebbségi komplexusban szenved. Ezzel még inkább sebeket ejtenek egymás lelki világában, ami további elszigeteltséghez vezet. Tagja vagyok én is a közösségi oldalaknak, de mindig szánok elég időt arra, hogy a valóságban is ki tudjak teljesedni és emellett a természetben is rengeteget időzök. Írta fentebb egyik hozzászóló, hogy az alkoholprobléma nagyon jelen van, amiben teljesen egyetértek. Minden sarkon egy kocsma, ami tele emberekkel. Az alkohol nagyon jó ahhoz, hogy kicsit elengedjük magunkat, de nélküli is lehet jókat bulizni. Bizonyára lenne aki rácáfol, de én már hál' Istennek megtapasztaltam korábban. Az utolsó kommentelő a nők példájával hozakodott elő, amit ugyancsak látok én is. Manapság egy átlagos kinézetű lány is akkora önbizalommal és olyan elvárásokkal áll a férfiakhoz, hogy ember legyen a talpán aki mindazt megvalósítja. Folytonos elvárások, értelmetlen pukkadozások és hisztik, celebekhez való hasonlítgatás, pénzherdálás, stb. Tisztelet a kivételnek, de ez is a sok filteres képekre kapott reakciójel és áradozás biztos nagyban rátesz egy lapáttal az önbizalomra. Tudom, hogy sok dolgot összefüggésbe hozok ezzel, de az én személyes tapasztalatom az, hogy azóta változott meg ennyire a világ negatív értelemben, mióta az emberek az interneten élik a mindennapjaikat. A politizálásba meg inkább ne is merüljünk bele, frászt kapok attól, hogy mindenkiből dől az "értelem!" :D Aki már élt vagy járt többször külföldön, az biztos megtapasztalhatta, hogy tojnak a politikára, mindenkinek van élete és nem a 4 fal között élik meg a mindennapjaikat a mobiljukat bújva. :)
márc. 20. 20:18
 7/11 anonim válasza:

Teljesen egyetértek veled,sajnos a mai világ ilyenné lett.

Ezt az egész folyamatot generálják,ha megfigyeljük a dolgokat, már több éve ezen dolgoznak pontos ez a cél, amint látható nagyon jól haladunk ebbe az irányba.

márc. 21. 03:17
 8/11 anonim válasza:
Egyet értek. Én eléggé magamnak való vagyok, de ügyelek arra, hogy ha tehetem nyissak az emberek felé. Ilyenkor általában panaszokat szoktam hallgatni meg, hogy mennyire elégedetlenek az emberek. Szerintem sok az inger.
márc. 21. 07:12
 9/11 anonim válasza:

Én személy szerint a fogyasztói társadalomra jellemző szemléletmódot teszem hibássá. Nagyjából a múlt század közepétől fogva az ember egyik szemlélete a: gyorsabbat, többet, jobbat, kényelmesebben. Ez a szemlélet megfertőzte lassan a társas kapcsolatokat is. Úgy érzem néha, hogy az emberek egymást is leginkább egy árucikk szintjén kezelik. Eltárgyiasítjuk a másik személyt, totalizáljuk és az "én" alárendeljük a "másik"-at. Csak elvárunk, de adni a elfelejtünk. (Erről ír pl egy filozófus is. Kedves kérdező, ha érdekel ez a téma, vagy a filozófia, utánanézek a gondolkodó nevének)


Ahogy beköszöntött a digitalizáció és az internet kora, én azt látom a saját környezetemen és talán magamon is némiképp, hogy az emberek türelmetlenebbek lettek a valóságban, az elvárások pedig nőttek. Az online térben talán védettebbnek látják magukat. A közösségi felületek, az ismerősök és a követők száma jelenti sokszor az értéket némelyek számára.

Nem voltam soha nagyon beszédes ember, inkább hallgatni szeretek, de ez az elzárkótás és leépülés borzalmas. A butaság, a leegyszerűsödés burjánzik, és aki más, azt megbélyegzik.

márc. 21. 08:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Hogy őszinte legyek, nem gondoltam volna, hogy ennyi értelmes válasz fog érkezni a kérdésemre. Jólesik, hogy sokatok egyetért a nézőpontommal, de másfelől elkeserítő is, hogy ilyen irányba halad a világ. Amondó vagyok, aki manapság párkapcsolatban él és emellett van 1-2 barátja akivel összejárhat, az becsülje meg nagyon, még akkor is, ha nem érzi magát mindig önfeledten boldognak. Roppantul nehéz manapság mindkettőre szert tenni és hosszú távon megtartani. Én sem gondoltam volna amíg nem cseppentem bele. Optimista ember lévén, még ha naivnak is tűnök, hiszek egy szebb és jobb jövőképben, ahol nem a háborúskodás, járványhelyzet és a cyber világ fogja uralni a mindennapokat.
márc. 21. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!