Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Teljesen látássérült vagyok,...

Osuvox kérdése:

Teljesen látássérült vagyok, és huszonéves, hozzám hasonlóan empatikus, nyitott személyiségű lánnyal ismerkednék. Szerintetek hol érdemes? 23 f

Figyelt kérdés

2024. szept. 18. 21:34
 1/5 anonim válasza:
Való életben, nem a Gyakorin
2024. szept. 19. 05:31
 2/5 A kérdező kommentje:
:D Egyértelmű.
2024. szept. 19. 17:00
 3/5 anonim válasza:
Ha teljesen látássérült vagy, akkor ezt kiírta ki?
2024. dec. 2. 19:30
 4/5 anonim válasza:
A kettő nem zárja ki egymást. Magam is látássérült vagyok, és elég furának tartom az efféle gondolkodást, hogy ha látássérült, akkor a gépet/telefont se tudja használni. Látássérültként képernyőolvasó programot használ az ember, ami nevéhez híven felolvassa, ami a képernyőn van. Gépeléskor pedig bemondja az éppen leütött billentyűket. Laptop esetén egy látássérült felhasználó billentyűkombinációkkal tudja majdnem teljesen úgy használni a gépet, mint látó ember egérrel. Telefonra is van ilyen képernyőolvasó lehetőség, ott érintés alapú a történet. Megérinted valahol a kijelzőt, és a program felolvassa/bemondja, hogy az milyen ikon, milyen szöveg van ott, ilyenek. Bár úgy tudom, valamiféle billentyűzetes megoldás telefonhoz is van, de ebben nem vagyok járatos, én csak simán, hagyományosan használom a telefonomat, képernyőolvasóval. Ezek beszédfunkciója amúgy manapság már egészen jó. Amit például gépen használok, az igen közel áll az emberi beszédhez, de persze van nagyon gépi hangú is. Talán ez utóbbi a kevésbé jellemzőbb.
2025. febr. 23. 20:46
 5/5 anonim válasza:

Vakok intézetében esetleg?

Rendezvényeken?

Valódi vakrandin? :)

Amúgy ha nem látsz, honnan tudod biztosra, hogy akivel éppen ismerkedsz, ő sem lát?

2025. jún. 13. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Lányok! Nálatok hátrány ha egy fiú látássérült vagy akár teljesen vak?

Mit reagálnátok ha megismernétek egy fiút online, és csak később derülne ki hogy nem lát? Dobnátok csak emiatt?

Látássérült fiúként tényleg csak kolonc, teher leszek majd a páromnak?

Tényleg csak egy Tényleg csak egy, úgymond, gyerek leszek akire vigyázni kell, akiért oda kell dobnia az életét, a karrierjét a lánynak?

Mozgássérült, látássérült vagy egyéb testi/lelki sérüléseken átesett nők lenne kedvetek ismerkedni, barátkozni?

Mai nap láttam egy kerekesszékes nőt és nagyon elgondolkoztam azon, hogy szegény nő, ő is ember és lehet senki nem akar vele ismerkedni vagy barátkozni. Nagyon sajnáltam! És a kerekesszékes, vagy amputált végtagú nők, vagy látássérült nők (stb.) Ő nekik is van lelkük...

Egymást keressük?

Budapestről keresek 30-45 korban hozzám illő enyhén sérült/mozgássérült Nőt. 35 éves autista férfi vagyok

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!