Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek? o.o

Milyen autót vegyek? o.o

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hosszú szöveg lesz, de megpróbálom lehető legegyszerűbben megfogalmazni. 28 éves vagyok, egyedül élek, fizetésem Nettóba 450 000 Ft. Összegyűjtöttem 2 500 000 Ft-ot, és autót akarok vásárolni. Home Office munkám van, városban járok, alapvető dolgokra mint bevásárlás, vagy max haverokhoz átugrani, meg bemenni irodába havonta 1-szer. Benzines autókat nézek. Talán még annyi, hogy ha az autó el tud vinni külföldre 1 évben 1-szer megbízhatóan nyáron nyaralni attól Én már elégedett vagyok. Hozzáteszem imádok vezetni és magát a vezetés élményét. Igaz ezt nem tükrözi az autóm egy 2003-as 75 lóerős Citroen Xsara. Bevallom nem szeretném ezt az autót vezetni már. Erősebb autóra akarom lecserélni. Nem érdekel a végsebesség, mert nem nagyon tudok hova száguldozni, viszont ha az autó jobban gyorsulna, mint a kis Citroenem az tetszene. 6 éve vezetek, azt vettem észre karbantartani költségben ezt az autót teljesen vállalható (mégha idegbajos is néha). Úgy érzem egy magasabb szervíz költséggel rendelkező autóra is készen állnék és akkor itt jönne az a rész, hogy miket néztem.

Ezeket az autókat vettem számításba:

BMW 318i 2006-2008 vagy 2009-2010-es típus.Sedan jobban tetszik, de a kombi se rossz amúgy. Szép erős tetszik viszont erről a típusról nem igazán hallok véleményeket, maximum másabb típusoknál, újabbaknál, hogy ha az leáll akkor készíthetem a pénztárcám, egy ismerősöm azt mondja, hogy néha a szervíz az combos, de cserébe sokáig nem kell piszkálni és semmi pénzért nem adná el a BMW-jét. Igaz az 5-ös széria 2007-es. Megmondom őszintén, nekem ebben nincs így rálátásom, így akinek van véleménye/tapasztalata vele szívesen meghallgatom.

Audi A4 2006-tól. Sedan/Kombi változata is tetszik. Munkatársamnak van, egy 2009-es kombija, szereti imádja, ritkán utálja. Erről is azt mondják, hogy kivisz a világból és szervízelése nem annyira borzasztó, fenntartható, még akár fiatalabb változatban is. Természetesen nem vezettem Audit még, így aki tapasztaltabb, mindent is meghallgatok róla :d.

Volkswagen Golf VI / Jetta V / Passat VI,VII . Testvéremnek meg pár ismerősömnek van, Ők amennyire szeretik, annyira szidják is a szervizelés miatt, de nem váltanának más márkára semmiképp.

Ford Focus 2010-től. 1 tapasztalatom van csak vele, jó volt benne utazni, de semmit nem tudok róla. Őt azért raktam be a listába, mert azt mondják gazdaságilag, pénztárcabarát is, de nem annyira jön be a külseje, mint az előzőleg felsoroltak.

Ezeket az autókat néztem, meghallgatok akár más példát is szívesen. Lényeg ami lényeg, egyedül élek és szeretnék egy jól kinéző sportos, férfias autót, ami nem csak elvisz A-ból B-be, hanem ad valamennyi vezetés élményt is, és erősebb a motorja, mint a 75 lóerős elektronikai "csodámnak." Köszönöm, hogy ezt végig olvastad, ha van véleményed meg időd és kedved kisegíteni, azt megköszönöm Neked. Ha van tipped, ötleted bármit elfogadok. Nem sürgős az autóvásárlás, csak unom a Citroent már.

márc. 5. 10:47
 1/5 Mad Max2 ***** válasza:
87%

Az öreg német "prémium" autókat felejtsd el, nem fogod tudni kifizetnia szervizszámlákat...

A fordok szarok.

Neked valami japán benzines masina kell

Pl: suzuki sx4

toyota corolla

Ui: Nekem 20 éves suzuki ignisem van, bármikor elmerek indulni vele külföldre, szoktunk is menni külföldre nyáron.

Tény hogy nem túra autó, de ha 1-2 en mentek akkor bőven jó hosszabb távokra is.

Ne költsd el az összes pénzt autóra, kicsit tartalékolj belőle.

Én a helyedben egy sx4 et vennék!

márc. 5. 11:37
 2/5 Mad Max2 ***** válasza:
83%

...Ha pedig presztizy autót akarsz, akkor az nagyon sokba fog neked kerülni

pl: egy jappán benzines átlagautó fentartási költségének kb az 5X se egy bmw vagy audi üzemeltetési költsége!

Veszel 2 millióért 20 éves bmw-t Aztán 1 hónap mulva viszed a szerelőhöz me valami nem jó... a szerelő meg az arcodba tolja hogy 1 millió lesza számla:D

márc. 5. 11:40
 3/5 anonim ***** válasza:
58%
Ha vezetési élmény fontos,akkor BMW,de szigorúan 20i vagy fölötte.
márc. 5. 11:53
 4/5 anonim ***** válasza:

en nem feltetlen egy 20 ev körüli autoban gondolkodnek mert mindnek volt mär 2nel több gazdäja...

en is szeretem az öregebb autokat de a legkülönfelebb hibäkat produkäljäk ugy, hogy locsolva van räjuk a penz es megis a 20 ev az 20 ev...

az amerikai kocsi olcso es erös is de nem igazän van hozzä alkatresz

en azt javasolnäm, hogy gyüjtögess meg egy kis penzt es vegyel egy max 5-6 eves autot ami tetszik...

márc. 5. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Home Office munkám van, városban járok, alapvető dolgokra mint bevásárlás, vagy max haverokhoz átugrani, meg bemenni irodába havonta 1-szer"

Akkor semilyet.

márc. 5. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!