Adagolós dízelbe kell önteni 2T ásványi olajat az adagoló kenése miatt?

Dehogy igaz...
Keni a gázolaj + motorolaj.
#2 keni a motorolaj is? Nem csak a gázolaj?
#3 igen, csak pont, hogy kevés a kéntartalom benne és elvileg ez kevés neki..

Az én öreg mercimben a motorolaj is keni, igen.
Más régi adagolós dízeleket nem ismerek ennyire, hogy mely típusoknál van még ilyen.

#4 Nem tudom te honnan vettél ekkora marhaságot.
Igen, a kén alapvetően hozzájárul a kenéshez. Ez egy anyag a fene tudja mennyiből (10-12 körül, bár nem vagyok kémikus), ami hozzájárul a kenéshez. Nálunk 10 mg/kg (nem ppm) a megengedett maximum, ezt többé-kevésbé hozzák is a gázolajok. Németeknél már nagyon régóta 2 mg/kg a maximum megengedett, érdekes módon mégsem ötször nagyobb az ellátórendszer meghibásodásának aránya.
Na miért? Mert bár a kén segíti a kenést, száz más módon viszont roncsolja az adagolót/nagynyomásút és a befecskendezőket. Egyrészt erősen korrozív, másrészt a koromlerakódást is elősegíti. Ráadásul, bár ez téged valószínűleg nem érint, de a dízelesek 99%-át igen: a katalizátort és DPF-et is tönkreteszi a kén.
És akkor jön a kérdés, hogy ha sok akkor az teszi tönkre, ha kevés akkor az teszi tönkre. Még igaz is lehetne, de azzal ugye tisztában vagy, hogy a benzin nem tiszta benzin, a gázolaj pedig nem tiszta gázolaj. Alapból adalékolva vannak. A gázolajban van kenésjavító adalék. Akkor miről beszélünk?
Ja és hogy majd a 2T olaj oldja meg a problémát... a 2T olaj benzinnel azért működik, mert a benzinben elkeveredik az olaj. A gázolajban nem. Szart sem fogsz vele érni, keveredés nélkül leül a tank aljára az olaj.
Valahogy nehezen tudom elhinni, hogy az üzemanyagokban van adalékanyag.. ha van is gondolom nagyon minimális ami nem jelent semmit se.
De amúgy nem csak 2T olajat mondtak, hanem akár jó bele a Mannol Ester 9930 is ami kimondottan kenésjavító.
És nem én találtam ki ezt a hülyeséget hanem úgy mutatták nekem valamilyen német oldalon, olyan volt mintha külön az adagolóról lett volna valami kézikönyv féle, és így került szóba a kevés kéntartalom is a gázolajakban…

Nekem 470e van az opelban, pöcröff melegen is.
Ha döglődik az adagoló, akkor melegen nem akar indulni.
Voltak olyan adagolófejek, amik szétkoptak hamar.
Pl a fiatokon.
Bosch adagoló volt rajta ugyan, csak ki tudja, hol gyártották?
Biztos nem a gyári eredeti.

“De attól mèg így van”
Tipikus naiv elhisz mindent.
Engem se érdekel a válaszod, úgyhogy ne is írj ha nem tudsz segíteni, köszönöm! Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!