Golf4 tdi-t szabad még venni,vannak még haszálható darabok?

Az olcsó "németprémium" dízeleket felejtsd el, a hülyegyerekek már rég szétrúgták, meg szétcsipszelték mindet.
1 misiből keress egy jó H Astrát, vagy kettes Focust, annyiért már lehet kapni őket értékelhető állapotban. A benzines motorjaik százszor jobbak a többi németnél, az Opel 1.7 dízel meg legalább ugyanolyan jó, mint az 1.9 TDI, szerintem még jobb is, ráadásul a fogyatékosok sosem kapták fel, így majdnem mind gyári állapotú és nem füstgép. A Focus 1.6 HDI-je is jó, bár sajnos elég sérülékeny, nem strapabíró. Ha kímélték, akkor zseniális és sosem döglik meg, de tudjuk milyen a magyar, szóval a többségnél a turbó fossa az olajat, de néha kifogható egy-egy jó darab.

Első autónak én is 4-es golfot akartam, benzines motorral, de ezekkel az a baj, piszkosul nehéz találni megfelelőt hozzá. Ezért is vettem inkább 3-mas golfot.
Az 1.4 75 Lóval harmat gyenge. Elég sokat is fogyaszt. Az 1.6 (105ló) érzetre nem sokkal erősebb, csak szarrá pörgetve jön ki az a +25% lóerő.
Az 1.8 szívó valamivel erősebb, de sosem volt 125 lóerő. Bármennyit vezettem, egyikben sem éreztem, hogy úgy menne, ahogy azt egy 125 lovas autótól elvárnám. Fogyasztása is magas: 10-11 liter városban.
Van egy ritkább, 2.0 (116Lovas) motor, ami tök jó kis nyomatékos, alul is húz, szép is a hangja! Kevesebbet is fogyaszt az 1.8-asnál, de nem is megy rosszabbul. Az egyik legjobb motor a golfba!
Vagy ezzel a motorral venném, vagy a 2.3 szívó öthengeressel, ami már 150 lóerő. Ennek a motornak inkább a hangj érdekes, mintsem az ereje. Egy jó 1.9Pd ezt is állva hagyja.

Előző vagyok!
Azt elfelejtettem leírni, hogy a dízelekkel azért nem érdemes bajlódni, mert ami igazán szép, azért simán 2 millió felett kérnek, ami meg olcsóbb, azt jellemzően tuningolták.
Nem voltak rosszak a pd motorok, de ez az idő elmúlt. Túl sok fiatal vette őket első autónak. Ez is lett a haláuk

Én is azt mondom, 1M-ből valami megkímélt anyumobilt érdemes venni. A H Astra mellett teszem le a garast, nem azért mert annyira jó, de rengeteg van belőle, lehet válogatni. Amellett ha nem kell a nagy hely, Suzuki SX4 lehet még jó ennyiért. Városban 7-8 literből eljársz, vegyesben 7 alatt is lehet tartani.
A jó tdi nem fog kijönni 1M-ből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!