Zöld területen parkolás miatti hivatali eljárás nyilatkozattétele?
Megyeszékhelyen zöld területen parkoltam kb. 30 percet, mivel nem volt szabad parkoló és a kórházba igyekeztem. Valóban szabálytalan voltam, de ügyeltem arra, hogy senkinek se legyen útban az autó és senkit se akadályozzak.
A város jegyzője hivatalból eljárást indított ellenem a közösségi együttélés szabályainak megszegése miatt. Erről végzést küldött postán.
Nyilatkoznom kell hogy saját használatban van-e az autó, illetve én parkoltam-e akkor ott, továbbá ha nem én voltam akkor nevezzem meg hogy ki.
A kórház kamerája rögzíthette a parkolást de ez már több mint 2 hete volt, szerintem ha eddig nem kérték ki ez a hülyeség miatt a felvételeket akkor már nem is tudják.
A leírtak alapján ha valótlant állítok vagy nem nyilatkozok akkor bírságot szabhatnak ki, amely 10 000 Ft és 500 000 Ft közötti lehet.
Kérdésem, hogy ha úgy nyilatkozok hogy közeli hozzátartozóm parkolt akire nem vagyok köteles vallomást tenni, akkor mi az eljárás? Illetve ha nem nyilatkozok a határidőn belül akkor a rendőrségre kerül az ügy, vagy objektív felelősség értelmében kapok egy bírságot?
Van ezzel bármi tapasztalat? Köszönöm a segítséget.

Engem pár hete büntettek meg 20 000 forintra hasonlóért
Ez csak pénzbeszedés
Próbáld meg: Írj nekik hogy többen hazsnáljátok azt az autót a családban, igy nem emlékszel hogy aznap ki vezette az autót, és ráadásul nem vagy köteles magad és a családtagjaid ellen terhelően nyilatkozni!
UI.: Amugy furcsállom a kérdésedet, mert nálam közigazgatási eljárást indítottak,(ahogy nézem nálad is) és ez esetben nem számít ki vezettte a kocsit, objektiv felelőség elv szerint az üzembentartót büntetik.
Én pl ezért nem is reagáltam a levelükre, mert akármit is nyilatkozok ugy is megbüntetnek.
Mint írtam, ez csak egy aljas pénzbeszedés!

Részben igazad van, de tisztán látszik hogy fogalmad nincs hogyan működik az ország, már sokszor meg megigenyeltuk az igazolványt de azt kb akkor adják ki ha a beleidet magad után huzod félig halottan
Nem olyan egyszerű azt kiváltani mindazok ellenére sem hogy nem egy és nem kettő gyógyíthatatlan betegsége van neki
De látom ez már kezd ilyen gyűlölködésbe átmenni tipikus magyar hozzáállás, hogy sürgős eset ellenére azért dögöljön meg a másik és fizessen csak hiszen én is szívesen kifizetné… úgyhogy zárjuk le a témát
Amennyi idő alatt bemegyek és megkérem hogy nyissak ki a sorompót annyi idő alatt be kísérem édesanyámat és megkapja az ellátást (talán)
Köszönöm egyébként az eddigi válaszokat, nem tartok igényt többre
Nyilatkozok hogy én voltam és mégis megindokolom azt is hogy miért
Természetesen sosem volt ilyen ügyem és mindig ügyelek arra is hogy hogyan parkolok
Csak kiváncsi voltam a véleményekre

Kérdező
Igazad van.
1000 szer fontosabb, a "társadalomra veszélyes" elkövetés történik mint ez a zöldterületen parkolás.
Amugy ez jogilag is egy aljas dolog. Ilyenért még 10-20 éve nem is büntettek, ma is csak önkormányzati rendelet alapján tudnak megbüntetni, mert erre sem a KRESZ-ben sem a BTK ban sem sehol máshol nincs passzus.
Ez tulajdonképpen azért lett kitalálva 2013 ban hogy az önkormányzatok ha ugy gondolják, akkor pofátlanul sarcolhassák az autósokat.
Engem olyan helyen büntettek meg ahol kb 20 éve minden nap parkolnak autók, egy fűmentes sáros helyen.
Ez sajnos csak egy aljas pénzbeszedés, nem a Társadalomra való veszélyes tettek kiszürése, megelőzése a cél.
Mikor én megkaptam a büntető fecnit a szélvédőmre, akkor az út másik oldalán a mágállni tilos tábla után állók nem lettek megbüntetve.
Csak az a pár barom aki munkából hazamenvén keresett egy helyet magának, és csak egy sáros helyet talált.
Amugy 200 000 forintig lehet birságolni ezért a gaztettért...
Ha pofán vágom a közterest, állítom nem kapnék 200 ezres büntetést:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!