Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Karosszéria fényezőkhöz szól...

Karosszéria fényezőkhöz szól leginkább a kérdés! Mi alapján jön ki egy bal első sárvédő lefújásának az összege 50 ezer forintra? Egy első lökhárítóénak pedig 70 ezer forintra?

Figyelt kérdés
Utángyártottan, alapozva. Csak színre kell fújni. Csak szerintem horribilis összeg ez érte? Több helyről is kértem árajánlatot. Volt olyan ahol a lököst 120 ezerért vállalták volna el. Miért ilyen drága egy színre fújás?
ápr. 15. 22:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"Utángyártottan, alapozva. Csak színre kell fújni."

Nem "csak színre kell fújni". Főleg az utángyártott szarokat telibe kell gittelni. Csiszolni (kézzel), utána töltőalapozó, azt is becsiszolni kézzel vizesen 600-1000ig, attól függően, hogy sima szín, metál, vagy gyöngyház.

Mára vannak ezek a szép bordók pl. a mazdánál, ott a lakk is színezett, olyan mint a málnaszörp, az is egy vagyon.

Egyébként amikor a haverral az autómra hozattam motorhéztatőt, az 50 ezrest visszaküldte, mert olyan csálé volt. Volt egy 70 ezres is, az sem volt jobb, majd a végén bementem magam a márkakereskedásbe németeknél, és eredetit kaptam 500 euróért, na ezt ne kellett gottelni, de töltőzni kellett, meg melülről üregvédővel lekezelni. Ha ez kimarad, akkor pár év és elkezd rozsdásodni.

"Csak szerintem horribilis összeg ez érte?"

Igen horibilis. A fényező havrom is mindig mondja, hogy olyan anyagárak vannak mára, hogy az állam esik le. Én 20 éve dolgoztam fényezőként, azóta az árak 10-szereződtek. Akkoriban 1. osztályó festékkel fújtam, 2,5 liter volt 80 ezer forint az autóm telifényére. Mára egy másodosztályú szart, aminek néha az árnyalata sem stimmel teljesen, az kerül ennyibe.

"Több helyről is kértem árajánlatot. Volt olyan ahol a lököst 120 ezerért vállalták volna el. Miért ilyen drága egy színre fújás?"

Ahogy feljebb írtam, sosincs olyan, hogy csak egy fújás. Csak egy 5 forintos méretű minimális horpadás az ajtón, 2 tenyérnyi gittfolt, és telibefújás az ajtóra.

ápr. 15. 23:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ja és lemaradt, hogy normális fényező kamrában fúj.

Annak is van költsége.

ápr. 15. 23:20
 3/4 Mad Max2 ***** válasza:
55%

Mert aki fényeztetni akar ugy is kifizeti

Amugy valóban pofátlan dolog elkérni 30 perc munkáért 50 ezret.

De ez van

Olcsóbb a fóliáztatás...

Nekem mikor 50 ért akarták a motorháztetőt lefújni, 20 ezerért rakattam rá fóliát.

És ez jó pár éve volt, azóta tuti drábább a fényezés

ápr. 16. 08:21
 4/4 anonim ***** válasza:
54%

"Amugy valóban pofátlan dolog elkérni 30 perc munkáért 50 ezret."

Még megvan a "sufni" műhelyem a szüleimnél, egyszer meghívnálak szívesen, és megmutathatnád, hogy hogy csinálsz meg egy motorháztetőt fél óra alatt.

ápr. 16. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!