Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az új CITROEN C3-ról vélemények?

Az új CITROEN C3-ról vélemények?

Figyelt kérdés
Napi 30 km.ebből 2x8 km autópálya. a maradék városban dugóban. külföldre , vidékre nem megyek. bírja a három henger az autópályát?

2025. ápr. 26. 23:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%
Persze. 3-4 évig, aztán kuka a motor.
2025. ápr. 26. 23:55
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
A gari végéig csak kibírja tán.
2025. ápr. 27. 04:06
 3/12 anonim ***** válasza:
49%

Ilyet vettem tavaly novemberben. Mondjuk nem az új dizájnnal, hanem a régi formában, de új, ugyanaz, csak még 110 lóerős a motor benne és nem 100. Most mentem vele Magyarországra Ausztriából, 1000 km oda, 1000 km vissza, illetve napi 30 km-t járok autópályán vele. Nyilván bírja még. :D De én se tervezek vele hosszútávra megmondom őszintén. Annyira nem rossz már, mint a régebbiek állítólag, de aztán tudja a franc és nem akarok én autóval bajlódni. A legjobb autó, amihez nem kell hozzányúlni soha. Szóval 3-4 évig használom, utána meg eladom majd, akkor még relatíve sokat is ér az autó, aztán veszek valami jó kis japánt, ami örök élet plusz 1 év.

Nem venném meg újra amúgy, ettől függetlenül remekül működik és fog is még pár évig, csak aztán utána lutri. Egyébként kényelmes, csendes, bőven elég erős, a puha futómű remekelt Magyarországon, nem akart kitörni a nyakam állandóan. Szóval vannak benne jó dolgok is, de a tartósság sajnos nem az. Ha te is maximum 5 évig használnád, akkor azt mondom, hogy az még mehet. De ha tovább szeretnéd használni, akkor inkább nézz valami japánt.

2025. ápr. 27. 04:23
 4/12 anonim ***** válasza:
19%
Te felakarsz menni 8 km-re a pályára?
2025. ápr. 27. 12:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Az 1.2-es pürétek motor az olyan mint az óráknál a Powermatic 80. Ezeket már nem úgy tervezik hogy évtizedekig menjenek hanem 4-5 év aztán kuka. Ha téged ez nem zavar akkor vegyed nyugodtan.
2025. ápr. 27. 13:00
 6/12 A kérdező kommentje:
#4 nem tudok mit csinálni, csak úgy tudok eljutni a munkahelyemre!
2025. ápr. 27. 13:19
 7/12 anonim ***** válasza:
62%
6-os, ne parázz, itt Ausztriában emberek jóval kevesebbért is autópályára mennek. 8 km az teljesen korrekt és nem ezen múlik, hogy mennyi ideig bírja a motorja az autónak.
2025. ápr. 27. 13:51
 8/12 Morzsi007 ***** válasza:
Legalább kicsit kiégeted a pályán minden nap, nem annyira kokszosodik, mint ha csak a boltba gurulnál el vele 3km-t. Az jobban ártana neki.
2025. ápr. 30. 08:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Én eleve előítéletes vagyok a háromhengeres motorokkal szemben, de tény hogy sokmillió darabot építenek be belőlük autókba. Ha ipari hulladék lenne, akkor a Stellantis már rég bedőlt volna, mert egyfelől senki nem venné, másfelől a visszahívásokba, meg a garanciális javításokba belerokkanna egy ekkora konszern is.

Ha annyit használod az autót ahogyan a kérdésedben írod, akkor az évi 6000 km, vagyis kb 15 év alatt pakolsz bele 100 ezer km-t. Nézz rá a HaHu-n, hogy ezeket az 1,2-es fűnyírómotorral szerelt autókat milyen futásteljesítménnyel kínálják. 150-200 ezer km-t futott 10 éves darabokból bőven találsz.

2025. máj. 2. 09:21
 10/12 anonim ***** válasza:
51%
Ezek a motorok a 100000km-t sem bírják ki. Rövidebb olaj meg ékszíjcsere ciklussal kell eleve számolni csak ott jön a gond hogy itthon a szakszerviz is átver mert leszámlàzzák a cserét közben meg nem cserélnek semmit.
2025. máj. 2. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi a véleményetek/véleményük/ a holdkomp nevű internetes oldalról, ismeri valaki, főleg a k. a xar autók rovatokat?

Én pár hónapja fedeztem fel, és feltűnt a szerkesztők alpári, bunkó hangneme, az írásokban. Van ez a k..a xar meg nagyon xar autók rovataik, amelyben feltűnt, hogy mennit szapulják a Tesla-t emg a Nissan Leaf-et. De külön fejezet van a Bmw-ről és pl a legújabbak közül,...

Citroen C4 vélemenyek?

Olyan 600 am van rá.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!