Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Diákhitelből autó?

Diákhitelből autó?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Akinek van tapasztalata leírná milyen hátránya lehet autót törleszteni diákhitelből? Tudom hogy borzalmasnak hangzik mert az autó nem egy befektetés de jelenleg nincs más választás. Tudom hogy fenn is kell tartani dolgozok, de ennyi pénzből nem lehet megélni,félre tenni és még kocsit is venni hogy betudjak járni egyetemre.Nem akarok én luxus autót venni csak 1-1.5 millióért ami már biztonságos és nem egy swift amiben légzsák sincs. Ne támadjatok légyszi 21/L

ápr. 29. 08:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Én is egy részét diákhitelből álltam, hátránya hogy ki kell termelni az összeget, félrerakni rá minden hónapban. Másra milyen hátrányra gondoltál?
ápr. 29. 08:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Borzalmas ötlet, mert a tömegközlekedés diákoknak mondhatni ingyen van. 1980 Ft-ért egy hónapig oda mész az országban ahova akarsz.

Anno kiszámoltam a páromnak, hogy 67 éves korára fizeti vissza a diákhitelét. Igaz tanári bérrel úgy számolva, hogy soha az életben nem lesz béremelés, ami végül nem így lett, de még ha vissza is fizeted 1-2 évtized alatt, azért nem érdemes pont a fiatal éveidre eladósodni némi luxusért. Főleg hogy az alternatíva szinte ingyen van.

ápr. 29. 08:30
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
#2 Itt nem 20 milliós hitelekről van szó, hogy évtizedekig kelljen fizetni…
ápr. 29. 08:40
 4/8 anonim ***** válasza:
61%
#3 Én 300.000-et plusz némi kamatot 7 évig fizettem. Igaz belenyalt a végére némi moratórium.
ápr. 29. 08:44
 5/8 A kérdező kommentje:
#2 igen a tomegkozlekedesben igazad van csak az a baj innen falubol nem 10 percenkent mennek a buszok, vonat nincs se semmi mas. Es ha nekem reggel 8kor oram van, mar 6kor indulni kell es meg elotte elkeszulni. Haza fele ugyan ez. Igy eselytelen dolgozni. Autobal a varos 25-30 perc nem tobb ora csak az ut.
ápr. 29. 08:57
 6/8 A kérdező kommentje:
#1 kamatra vagy valami olyan dologra amit nem emlitenek a hitel felvetelekor.
ápr. 29. 08:58
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 500.000 ft kamatmentes diákhitel felvehető 5 éves futamidőre. Azon felül pár százalék a kamat, fizetni kell időben minden hónapban és nem lesz vele baj. Nekem be van állítva automatikus utalás minden hónapra, így nem felejtődik el. Amit nem említenek, hogy ha most megigényled, akkor is csak a következő olyan időszakban adják ki, amikor meg van határozva. Azon az időszakon belül mindenkinek egyszerre küldik. Azt hiszem negyedévente utalnak, szóval az is lehet hogy 3 hónapot várnod kell a pénzre.
ápr. 29. 09:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Dobjátok össze újra hitellel , az garanciális és 4 év után beszámíttatod újba görgetve a hitelt . A régi kocsi zsákbamacska milliós javítás után is lehet működésképtelen, azért adják el az öreg autót mert rossz é luxus a szerelgetése . VW Skoda Suzuki koreai modell ajánlott .
máj. 1. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!