Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Budapesten tényleg felesleges...

Budapesten tényleg felesleges autót fenntartani?

Figyelt kérdés
Budapest autós közlekedése teljesen el van már lehetetlenítve, bkv lassan gyorsabb.. arra hogy egy évben párszor elmenj vidékre felesleges az autó
ápr. 29. 11:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%

Az ilyen kérdések eleve ott buknak el, hogy:

1. A kérdező eleve tényként kezeli, hogy a "nagy" Budapesten tökéletes a tömegközlekedés, holott ez nem igaz. Addig nagyon jó, amíg Metró, villamos, főbb buszjáratok mentén közlekedsz, főbb csomópontok között mozogsz. De mondjuk egy külső kerületből átjutni a szomszédos külső kerületbe már messze nem akkora előny az autóhoz képest, sőt.

2. A kérdező szintén tényként kezeli, hogy a kimozdulás "egy évben párszor vidék" alkalmat jelent, ami a mai világban nem feltétlenül igaz. Eleve sok pestinek él a családja, szülei vidéken akiket rendszeresen látogatnak. Sokan járnak túrázni, kirándulni, utazgatni. Sokaknak van nyaralója, telke.

3. Addig oké, hogy adott esetben AKÁR gyorsabb is lehet a tömegközlekedés, de az esetek többségében nem lesz nagyságrendekkel gyorsabb, mint az autó. Cserébe viszont elég sok negatív hatás ér a klíma nélküli metrókon át a mindenféle népségekig.

ápr. 29. 17:00
 12/19 anonim ***** válasza:
63%

Az mondjuk mindig érdekes, hogy az autóellenes ismerőseim soha nem mondanak nemet arra, ha azt mondom hazaviszem őket kocsival, főleg nem estefelé. Vagy tőlem kérnek segítséget, ha valami nagyobb dolgot el kell vinni.

Azt is tegyük hozzá, hogy a Budapestieknek a nagyobbik része egy évben egyszer ha jár a belvárosban. Mióta külső kerületben lakom azóta nagyon ritkán kerülök oda. Az tény, hogy abban az esetben inkább használom a metrót.

ápr. 29. 17:03
 13/19 anonim ***** válasza:
75%
#10, szabad tudni, hogy ez melyik város, ahol ilyen olcsó?
ápr. 29. 18:32
 14/19 anonim ***** válasza:
86%
13 Komarom
ápr. 29. 18:36
 15/19 A kérdező kommentje:

"Az mondjuk mindig érdekes, hogy az autóellenes ismerőseim soha nem mondanak nemet arra, ha azt mondom hazaviszem őket kocsival, főleg nem estefelé."

Nyilván hogy ha engem is vinnének az más lenne, de vezetni baromi idegesítő dugóban sok hülye autóssal

ápr. 29. 18:50
 16/19 anonim ***** válasza:
77%

"de vezetni baromi idegesítő dugóban sok hülye autóssal"

Kinek mi.

Szerintem a "sok hülye autós" dolog erősen túl van démonizálva. Az esetek nagy részében simán lehet közlekedni. Illetve arányaiban nagyságrendekkel kevesebb "hülye autóssal" találkozom autósként mint "hülye utassal" tömegközlekedőként. Eleve utóbbi esetben sokkal közvetlenebb a kontakt.

A dugók is túl vannak gondolva. Persze a belváros meg a csúcsidő kerülendő kb. minden nagyobb városban is, de ezen túl sokkal szabadabb és gyorsabb az autó.

ápr. 29. 19:32
 17/19 anonim ***** válasza:
88%

Tök jól hangzik ez a házhozszállítás, taxi meg autóbérlés.

Csak akkor már ott tartasz, hogy átlagosan havi 50 ezret elcseszel ezekre vagy mindig kunyerálnod kell autót valakitől.

Ennyiből meg egy alap autót fent is tarthatnál és akkor nem függesz senkitől.

Ha kedvem szottyan, akkor éjfélkor beülök az autóba és felmegyek a Kékestetőre. Ez az a szabadság, amiről nem szívesen mondanék le semennyi pénzért sem.

ápr. 29. 19:56
 18/19 anonim ***** válasza:
17 Szokasoktol fugg, nekem viszonylag ritkan szottyan kedvem ejfelkor kimenni egy hegyre most, amikor itt all az auto a garazsban 10 masodperc setara a kanapetol. Bevasarolni 10-bol egyszer megyek el igy is, hozzak szepen ide, nekem meger atlag 200 forintot (havidijas). Taxizni meg Budapesten havonta egyszer kellett / volt ertelme. Ha valaki munka elott szethordja a 3 gyereket 3 helyre, delutan meg begyujti oket, az nyilvan masik helyzet.
ápr. 29. 20:52
 19/19 anonim ***** válasza:
75%

De a 17-es a lehetőségről ír, hogy ezt megteheti. Nem feltétlenül jár minden éjjel a hegyre. Én megértem, hogy ez is szempont.

Bevásárlásnál én inkább naponta, vagy két naponta megyek és mindig keveset, de frisset veszek. Nem szoktam karton, vagy raklapszám betárazni semmiből. Egy hipermarkettől gyalog 10 percnyire lakom. Elsétálni, mindig két szatyor cuccot elhozni nem derogál. Legalább egy kis mozgás a nap végén.

És igen, azzal is tisztában vagyok, hogy nem mindenki teheti meg. Pl. van aki a világ végén lakik, nyilván nem fog km-eket gyalogolni. Vagy nagy a család és két szatyorba nem fér el a napi cucc. Más helyzet, van ez így. Nem lehet általánosítani.

Annak idején már 7 évesen egyedül, gyalog jártam iskolába. Igaz viszonylag közel volt. De gimnáziumba pl. buszoztam, soha nem hurcolásztak kocsival, mégis felnőttem. Testvérem ugyanígy. Jó tudom, ma már más világ van... ezt is aláírom.

ápr. 30. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!