Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki a felelős akkor ha egy...

G.Béci kérdése:

Ki a felelős akkor ha egy rendszámot x-autóról áthelyezik y-autóra és y-autót megállitja a rendőr?!Aki vezette az y járművet vagy akié a rendszám?!

Figyelt kérdés
ápr. 29. 23:43
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Indulás elött ellenőrizni kell a jármű állapotát...

Amikor körbejárod csak feltűnik, hogy "bameg ez nem az én rencámom..." és szólsz a rendőröknek.

Ebből következik, hogy a kérdezett szituáció véletlenül nem következik be. Így első körben y autó vezetőjét táncoltatják meg.

ápr. 29. 23:55
 2/8 anonim ***** válasza:
29%

1

Akkor is körbejárod az autót ha beszaladsz venni valamit az üzletekbe egy nap 10-er is bammeg?? Lóxart!

Bárkinél bármikor kicserélhetik, lelophatják, vagy poénból leszedik.

ápr. 30. 01:22
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

#2 A jogszabály szerint te vagy a felelős a járművedért.

Ha nem is járod körbe (és nem oldalról közelítesz) a rendszám csak feltűnne?

ápr. 30. 09:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyesek szerint mind két fél hibás.És ugyan elképzelhető h.vki már úgy vezeti az autót h.másik rendszám van rajta.De az az eset amire én gondolok az úgy néz ki h.van egy autód (3 várossal arrébb,mint ahol Te élsz...a család lakása előtt) amit nem használsz.És egyszer csak a semmiből kapsz egy levelet a kormányablaktól h.megállitottak a rendőrök egy autót amin a Te kocsid rendszáma volt.Az sincs leirva ki vezette,hol vezette.Csak h.ez történt.És emiatt a rendszámot kivonják a forgalomból.Én úgy gondolnám h.elsősorban azt terheli a felelősség aki vezette az autót (és megfogtàk vele)...de hát nem igazán tudom mivan ilyenkor
ápr. 30. 10:43
 5/8 anonim ***** válasza:
33%
A rendszámod valóban eltűnt az autódról, vagy csináltak egy másolatot?
ápr. 30. 13:18
 6/8 anonim ***** válasza:

5

Ha eltűnt, ugyanazt már nem ad a rendőrség, párban kell venni újat.

ápr. 30. 13:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát elég bonyolult...de ha úgy nézzük az én autómon már nincs ott a rendszám (de nem lelopták).Hanem vmi jóképességű átrakta masik autóra
ápr. 30. 13:37
 8/8 anonim ***** válasza:
67%
Tehát lelopták és átrakták egy másik autóra. Vagy tudtál róla?
ápr. 30. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!