Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bör ülésre érdemes-e valamilye...

Mantis religiosa kérdése:

Bör ülésre érdemes-e valamilyen üléshuzatot venni, a bőrkárpit megóvása céljából? Ha igen, kinek milyen vált be?

Figyelt kérdés

máj. 9. 13:30
 1/3 anonim ***** válasza:
77%

Ha nem sajnálod a pénzt és a fáradságot a bőrhuzat ápolására, akkor szerintem nem.

[link]

[link]

máj. 9. 13:52
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

Az egyik bőr üléses autóm 20 éves. Sosem használtam huzatot. Nem azért rendeltem annak idején ilyet, hogy dugdossam. Egy kis szépséghibája van: a vezető ülésnek elöl a varrása egy helyen kicsit meg van gyengülve. De simán tudja javítani egy jó kárpitos. Ez ellen valószínű a huzat se védett volna.

A másik autóm félbőrös. Igaz hogy még csak 7 éves, de pont olyan, mint amikor átvettem. Makulátlan.

Igaz, én vigyázok is rájuk, meg rendszeresen tisztítom, ápolózom őket.

Szóval a lényeg, én biztos nem takargatnék egy szép bőrkárpitot. Az a beltér éke. Ha valami baja lesz, meg kell javíttatani. Használati tárgy, ez ezzel jár. Ugyanígy nem értem, mikor a szép bőrkormányt becsomagolják valami buflák kínai boltos műbőr kormányvédővel, csak azért, hogy a következő tulaj majd érintetlenül tudja átvenni pár év múlva. Saját magán akar spórolni az ember... pedig nem 2-3 év alatt fog szétfoszlani az a bőrözés. És ha meg is történik, az is simán újrabőrözhető.

De ez csak az én véleményem. Nem kötelező vele egyetérteni...

máj. 9. 15:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ez az első ilyen autóm, nincs még tapasztalatom ezzel kapcsolatban. De akkor nem erőltetem a dolgot, maradok a bőrápolónál.
máj. 10. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!