Bör ülésre érdemes-e valamilyen üléshuzatot venni, a bőrkárpit megóvása céljából? Ha igen, kinek milyen vált be?

Az egyik bőr üléses autóm 20 éves. Sosem használtam huzatot. Nem azért rendeltem annak idején ilyet, hogy dugdossam. Egy kis szépséghibája van: a vezető ülésnek elöl a varrása egy helyen kicsit meg van gyengülve. De simán tudja javítani egy jó kárpitos. Ez ellen valószínű a huzat se védett volna.
A másik autóm félbőrös. Igaz hogy még csak 7 éves, de pont olyan, mint amikor átvettem. Makulátlan.
Igaz, én vigyázok is rájuk, meg rendszeresen tisztítom, ápolózom őket.
Szóval a lényeg, én biztos nem takargatnék egy szép bőrkárpitot. Az a beltér éke. Ha valami baja lesz, meg kell javíttatani. Használati tárgy, ez ezzel jár. Ugyanígy nem értem, mikor a szép bőrkormányt becsomagolják valami buflák kínai boltos műbőr kormányvédővel, csak azért, hogy a következő tulaj majd érintetlenül tudja átvenni pár év múlva. Saját magán akar spórolni az ember... pedig nem 2-3 év alatt fog szétfoszlani az a bőrözés. És ha meg is történik, az is simán újrabőrözhető.
De ez csak az én véleményem. Nem kötelező vele egyetérteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!