Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A dacia "felnőtt" a többi authóz?

A dacia "felnőtt" a többi authóz?

jún. 10. 11:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%

Hát nemtudom, nálam csak egy francia-román f..s marad mindíg.

Nyilvan nem veletlenül rohangal belőle sok az utakon, de en még a duster tulajokat is őszinten sajnálom, hogy kiadták a penzt erte. Semmivel nem különb mint az anyamarka renault, csak olcsósítottak mindenhol a technikán.

jún. 10. 11:55
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Még mindig tele van olcsósitott megoldásokkal, melyekben csak azt nem értem, hogy kb 100-200e FT-al kellene többé adniuk, hogy ezeket normálisan csinálják meg.
jún. 10. 12:11
 3/12 anonim ***** válasza:
24%
A legkevésbé sem, még mindig 10-15 éves technológiára épülnek.
jún. 10. 12:34
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Nemrég céges autóként vezettem zsír új dustert, nem tudtam megtankolni, mert nem nyílott ki a tanksapka. Többet nem kell mondanom :D
jún. 10. 12:37
 5/12 anonim ***** válasza:
72%
Nem, és nem is fog.
jún. 10. 12:51
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
Hát nem. Még a Renault-licensz sem sikerül nekik tökéletesen, tele van gányolt megoldásokkal.
jún. 10. 12:59
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Pont most láttam egy videót, hogy 17.000 kmnél szarakodik egy Renault. Szinte ugyanaz a kettő, csak a Dacia még szarabb.
jún. 10. 13:05
 8/12 anonim ***** válasza:
89%

#6 Ja, láttam olyat hogy a 2016-os klímás Dusterben nem volt meg a pollenszűrő helye, nem volt "kivágva", mert a klíma nélküli fűtésbox volt belerakva. Hogy tévedésből, vagy "ez volt raktáron", azt nem tudom, de szerintem már az is k*rvára gáz, hogy egy 2016-os autóban nem alapfelszereltség a klíma, az meg főleg, hogy klíma mellett nincs pollenszűrő (ami nem mellesleg az EU-s előírásokat is megszegi, mivel klímás autóba kötelező pollenszűrőt rakni, de csak összehasonlításképpen az én első autóm egy fapados, klíma nélküli, 1997-es F Astra volt és abban is volt már pollenszűrő. Na ez mindent el is mond róla.

2020-as Dusterben meg nem volt rádió. Szintén olyan dolog, hogy mocskosul gáz, hogy 2020-ban nem alapfelszereltség.

Dokkerekben az elektromos ablak sem volt soha alapfelszereltség.

Nyilván ezek alapvetően kényelmi berendezések (bár a klíma nem csak kényelem, hanem biztonság is), viszont tökéletesen bemutatja a Dacia/Renault hozzáállását a márkához: a kispénzű keletre a lehető legolcsóbb szutykot árulni. Ha már a "látható" dolgokon is ennyire spórolnak, akkor el lehet képzelni, hogy mennyi mindenen spórolnak, amit a hétköznapi ember nem vesz észre, hiszen azokon a legkönnyebb spórolni, mert nem szúr szemet senkinek.

jún. 10. 16:47
 9/12 anonim ***** válasza:
81%
#8 Én azt nem értem, hogy a Renault szo-szo működő technika, nincsenek ilyen primitív gyerekbetegségek mint amiket írsz. Mi a francért nem másolják egy az egyben és átmatricázzák Daciává, ha rönyóék már összeraktak egy komplett kocsit, mit variálnak ilyen pollenszűrúvel meg hasonlókkal. Mondjuk valóban elég gáz hogy 2025-ben egy európai autógyártó ezen a szinten mozog, hogy nincs rádió vagy klíma. Valahogy ez a márka lett a 21. század Trabantja....
jún. 10. 17:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#9 Hát mert a Renault az drágább. Nyilván ott is bele lehet kötni dolgokba, de az minőségibb. A minőségnek ára van. Ha túl magas az előállítási költség, akkor nem lehet "21. század Trabantja" áron adni. A Daciának pontosan az a fő célja, hogy jóval olcsóbb legyen a konkurenciánál és ezért a szegényebbek azt válasszák. De csak akkor lehet jóval olcsóbb, ha spórolnak és ezáltal rosszabb a végeredmény. Ha csak átmatricáznák a Renault modelleket, akkor ugyanolyan áron kéne adniuk, ezzel pedig közvetlen konkurenciává válna a két márka. Aminek semmi értelme, a Chevi-t is pont ezért vonultatta ki a GM annak idején, mert ott volt a sokkal népszerűbb Opel ugyanabban a szegmensben, nem érte meg két márkát is futtatni egymással szemben.
jún. 10. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!