Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW 318D GT , tényleg hajlamos...

BMW 318D GT , tényleg hajlamos a kigyulladásra ?

Figyelt kérdés

Éppen ma halottam hogy a F30-as szériában gyártót 18D és 20D felgyullad az EGR hibából. Ez mennyire valószínű ?

Esetleges EGR cserével ez orvosolható ? Meg a hajtáslánc is alulméretezet és könnyen szakad.

jún. 15. 01:24
 1/3 anonim ***** válasza:

EGR-re van visszahívás, ingyen cserélik. De ez nem elegendő, a szívósort is tisztítani kell.

A hajtáslánc aligha, esetleg a vezérműláncra gondoltál nem?

jún. 15. 09:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen arra gondoltam , csak már keverem a dolgokat. 2 hónapja vettem a kocsit és rosszul lettem mikor meg tudtam ezt a hírt
jún. 15. 11:56
 3/3 Koaxk Ábel ***** válasza:

Ahogy az egyes írja az N47-es BMW motoroknak típushibája az EGR-nél a korom, olaj és hűtőfolyadék keveréke összegyűlik az EGR-hűtő és szívóoldal környékén, és ez meggyulladhat, aminek következtében kiéghet a motortér.

Erre volt visszahívás, mivel a BMW elismerte a hibát.

De ezen felül az N47-es motornak a vezérműlánca alul van méretezve ami idő előt elszakadhat.

Valamint a motorblokk hengerfala annyira vékony, hogy elrepedhet.

Én többek között ezen "apróbb" problémák miatt nem váltottam az E90 után BMW-re, mert ezek közül a legkisebb hiba is kritikus.

jún. 28. 08:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!