Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2000-es gyártású Renault Clio...

2000-es gyártású Renault Clio 2 kormányzár beragadással mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

A kérdéses típusú autóban újabban teljesen véletlenszerűen egy olyan nagyon kellemetlen hiba jelent meg, hogy a kulcs a gyújtás kikapcsolt állapotában megragad a kormánykerék zárjában - és se ki, se be nem megy, ráadásul elfordítani se lehet (tehát így még elindulni se lehet).

Több percnyi finom mozgatással se lehet kikínlódni a kulcsot, azután pedig váratlanul lazán kijön, és visszarakva minden tökéletesen működik!

Már minden fellelhető csavart meghúztam a zár környékén, mégis ugyanúgy váratlanul már megint előjött ez a borzasztóan idegesítő hiba. Ha az ember siet valahova, akkor nagyon kellemetlen, hogy öt-tíz percnyi rázogatás után tudom csak kiszabadítani a váratlanul beragadt kulcsot.

Kérem a tapasztaltabbak tanácsait, hogy milyen módon lehet ezt a zárszerkezetet megbízhatóbbá tenni?

2025. aug. 29. 04:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kangoom-ban van néha ez. A kormányt kicsit erősebben kell megmozgatni a beállt" állapotban és akkor a kulcs simán elfordul.
2025. aug. 29. 07:08
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Ki kell cserélni komplett a zárat.
2025. aug. 29. 07:19
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Elkopott a zár, ki kell cserélni.
2025. aug. 29. 08:06
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
Zár csere, elkopott, nem lehet javítani.
2025. aug. 29. 09:40
 5/6 anonim ***** válasza:
52%

Zár olajat nyomtál már bele?

Ha nem volt be, akkor ki kell takarítani a kormányzár mechanikáját, és bezsírozni. Féktisztítóval a legegyszerűbb, de ha műanyagra ráfröccsen azt megmarja. Így jobb ha kiveszed a zárát és úgy takarítod le. Ekkor a gyújtás kapcsolót is át tudod mosni féktisztítóval, és utána szintén zár olaj kell bele.

Ha ezek után sem lesz jó akkor zár csere.

2025. szept. 1. 08:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Eddig úgy tudtam, hogy a kormányzárakat törőcsavarral szerelik, melyeket alkalmi szervizbeavatkozásra nem lehet csak úgy megbontani.

Most több napja nyugi van. Majd ha újra előjön a hiba, akkor majd foglalkozok vele.

2025. szept. 1. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Renault clio 2 1.5dci-ben az üzemanyag szint jelző kb. hány l gázolajnál kezd el villogni és utána nagyjából hány km-t lehet megtenni, hogy koppra...

tudom hogy tűpontosan ezt nem lehet megmondani, de aki kipróbálta már, vagy tudja az megtudná nekem írni?

Renault Clio 2 1.5 dci mennyibe kerülhet ha hajtókarcsapágyas lett a motor körülbelül?

Erős a gyanú hogy az lett, kopogás jön a motorból. Addig nem járok vele, csak jövőhéten fogják tudni megnézni. Nem csodát várok, csak hogy még is mire lehet számítani egy ilyen műveletnél? Illetve ez mitől alakul ki? Mindig gondosan 10 ezrenként olajcsere van,...

Renault Clio 2 1.5 dci-be milyen akkumlátor való?

Teljesen meghalt az akkumlátor. 2008-as 1.5dci 62kw 84 lovas verzió. Lehetőleg ne a legdrágábbat. Sőt nem baj ha olcsó, de jó is.

Renault clio 2 1.9d vélemények?

Olvastam pozitív és negatívat is így nem igazán tudok dönteni. Hosszabb távra használnám

Renault Clio 2 (2005) 2 szemlyes cliobol szeretnek 4 szsmelyest csinalni. Csinalt mar valaki ilyet?

Van barmilyen elteres a kaszni kozott ami meggatolni az ulesek, vagy a biztonsagi ov beszereleset?

Renault Clio 2 benzines autóba befér a 240mm hosszú akkumulátor?

2000 évj. 1.2 8v benzines. Az 55-60ah aksik általában ekkorák, de ha webshopon keresek rá, autótípus szerint, úgy ebbe csak a 207mm hosszúakat adja be.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!