Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó vásárlás előtt állok. De...

Autó vásárlás előtt állok. De tanácstalan lettem milyen is lenne jó. Kinek mi vált be,mit ajánlana?A keret maximum 4 millió forint lenne.Olyat keresek ami megbízható és nem hagy cserben. Annyi még a “kritérium”, hogy minimum 2010-es legyen

Figyelt kérdés

2025. szept. 3. 20:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

Tipik laikus, semmit sem tud csak azt hogy jó legyen használtan és sose kelljen szervizbe vinni... Ilyen nincs.

Mire kell pontosan? Ha hosszú távokra jársz akkor kezdjük ott hogy dízel. Ha csak városba kell bevásárlósnak akkor egy kisebb benzinest. Olyan nincs, hogy "jó és nem hagy cserben". Az az autó jó amire odafigyelnek és karban tartják.

Előbb írd le pontosan, hogy hova és hogy fogod használni! Mik az elvárásaid? Családi kell-e? Olcsó fenntarthatóság?

2025. szept. 3. 21:29
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
Akkor vegyél minél egyszerűbbet,minél jobb állapotban és szigorúan tarsd be a kopó/fogyó alkatrészek és folyadékok csere intervallumait. 2009-ben volt a váltás az euro 4 és az euro 5 között. Tehát még 2010 előttit veszel az valamivel egyszerűbb lesz.
2025. szept. 3. 22:06
 3/14 anonim ***** válasza:
62%

#1 Azt nem írta, hogy ne kelljen szervízelni, vagyis egy olyan autót keresünk, ami megfelelő karbantartás mellett csekély eséllyel fogja egy dubrovniki parkolóban bemondani az unalmast.

Például Toyota Prius P3, Ford Focus MK3 1.6 benzin, Toyota Auris 1.8 HSD. Ezek alapvetően megbízhatóak, mint ahogyan egy halom másik autó is, csak megfelelően utána kell nézni, különösen a típusra kifejezetten jellemző hibáknak.

2025. szept. 3. 22:06
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

#1 vagyok. Autószerelőként mondom, hogy teljesen fölösleges típusokat mondani, ha azt akarod, hogy megbízható/kiszámítható legyen akkor 2005-9 körüli szívó benzin. Tök mindegy miben van, az faék egyszerűségű.

Van pár dolog aminek utána kell nézegetni, hogy mire kell oda figyelni (folyadékok, hangok, mozgások stb..) és akkor nem fog kellemetlen meglepetés érni. Minden alkatrész olcsó, szerelhető. Persze a szerviz elfog érte kérni egy kisebb vagyont, de ha magadnak csinálod akkor olcsó és szerelhető.

2025. szept. 3. 22:38
 5/14 anonim ***** válasza:
62%
4-es! Akkor hozzád mint szakemberhez lehet néhány kérdést feltenni?
2025. szept. 3. 22:43
 6/14 anonim ***** válasza:
78%
hát tegyél
2025. szept. 3. 22:44
 7/14 anonim ***** válasza:
62%
Ha egy henger, egyáltalán nem megy, akkor annak mindig vannak egyértelmű jelei? Pl checkengine kivillan, egyenetlen alapjárat/gyenge gyorsulás. Mert az egyik trafóm darabokban jött ki a helyéről és a hozzá tartozó gyertya pedig borzasztóan kokszos volt. Amire azt mondta a szerelőm, hogy egyáltalán nem ment az a henger. Én meg mondtam, hogy de, szerintem ment csak kis hatékonysággal/elégtelen égéssel. De azon kívül, hogy 150 felett már nem akart gyorsulni más tünet nem volt.
2025. szept. 3. 22:50
 8/14 anonim ***** válasza:
55%

Hát pl, ha csöpög a benzin a kipufogóból, mert ha nem gyújt a gyertya attól még a hengert forgatja a főtengely. De ilyenkor amúgy kicsit rezonál is a motor a motortérben, látnod kell hogy ugrál.

Checkengine csak akkor villan, ha van ott valami ilyesmi jeladó. A szerelő valószínűleg kimérte a gyertyát, akkor kellett látnia, hogy nem működik. De már mindegy, ha jól értem minden rendbe jött csak az a kérdés, hogy kinek volt igaza :D

2025. szept. 3. 22:56
 9/14 anonim ***** válasza:
63%
Nem, nem rezonált. Persze ebbe is van több jeladó, mivel egy euró 4es szívó benzines. Legutoljára pl a vezérműtengely jeladó volt cserélve. Én is ott voltam egyébként. Nem mérte ki a gyertyát csak mutatta hogy ez már sz.r, de hát én is láttam, hogy már nem jó. Igazából vettem 4új gyertyát meg 1 trafót és minden ok. Csak szerintem nem volt reális amit állított.
2025. szept. 3. 23:02
 10/14 anonim ***** válasza:
58%

Három dolog miatt ajánlok vasaló swiftet kérdező. 1. egyszerű

2. Jól van megtervezve

3. Ennyiért megtudod venni a legjobb állapotút a kínálat tetejéről

2025. szept. 3. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Szeretnék autót vásárolni. Van rá 2 millióm. Milyet ajánlotok? Tanácstalan vagyok.. alább írom a paramétereket.

Benzineset szeretnék, nem turbó motorosat, 1.2-nél többet, 5 ajtós legyen, kis fogyasztású, opel meriva B-t néztem, az nagyon tetszik. Nem azt szeretném, hogy ti döntsetek, vagy keressetek nekem, csak olyan kocsit keresek, ami hű társam lesz és megbízható. Nagyon szépen köszönöm! :)

Napi 200 km-es ingázáshoz keresek megbízható használt autót. Mindegy, hogy dízel vagy benzin, keveset egyen és ne kelljen havi 100-et kiadni...

Volt már 7 éves passat tdi, romokban van szinte mindent kellett rajta cserélni 4 hónap alatt, szerintem megbízhatatlan és sokat eszik. Peugeot detto. Köszi a válaszokat :)

Honnan érdemes a leginkább ruhát venni/rendelni?

Tanácstalan vagyok ruha ügyben. Szeretnék egy kisebb stílus váltást, honnan érdemes ehhez ruhát beszerezni? Néztem a Shein-t is, mennyire megbízható? Megéri?

Tanácstalan vagyok autóvásárlási ügyben, de mivel bevált a Peugeot, be merjek vállalni még egyet?

Már bánom, de eladtam a 2007-es év végi Peugeot 207 1.4-es gepemet. Bár csak 75 lovas volt, nagyon jókat autoztam vele. Semmi gond nem volt vele, motor és elektronika bontatlan volt, rozsda sehol. Azt mondják, ez egy jól sikerült típus volt. Ezen felbatorodva...

SOS teljesen tanacstalan vagyok! Milyen autot vegyek 2005 korulit,1.6 benzin vagy nagyobb,1 millio korul ami megbizhato is?

Nem tudom eldonteni, en a kov gondoltam, de barmilyen tanacs jol jon : Mazda 3, Opel Astra(twinport)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!