Az újonnan most kapható Mercedesek tényleg "ekkora hulladékok" lennének?

válasza:Nézz meg teszteket új Mercikről. Nekem csak néhánnyal (új C-class, EQA, GLC, GLE) van némi tapasztalatom, ami alapján nincs füst tűz nélkül - szerintem elég beülni és látod, hogy az alacsonyabb kategóriájú új mercik abszolút a "show"-ra fókuszálnak, nem tűnnek túl tartósnak.
Ugyanez igaz persze a konkurenciára is. Nem gondolom hogy 10 évre ne tudnál megvenni egy Mercedest, de arra számolj, hogy egyrészt az értékvesztés hatalmas, másrészt a garanciaidő elteltével azért elég borsos összegeket lehet, és nagy eséllyel kell is majd költeni bármelyik példányra.

válasza:

válasza:

válasza:"A ChatGPT nagyon le akar róla beszélni. Állítólag 6–8 év után hajlamosak tipikus hibákra ..."
A ChatGPT nem egy önálló gondolkodó. Azt böfögi vissza, amit az interneten talál. Vagyis ez a véleménye azt jelenti, hogy bőven vannak, akik ilyen hibákra panaszkodnak. De, hogy hányan elégedettek, azt nem lehet tudni. Mert azok nem írnak semmit a nyilvános fórumokon.
Na igen, ezt tapasztaom mostani autós csoportokban is. Jellemzően az ír, akinek valami problémája van. Ha 1 ilyen emberre 1000 elégedett másik jut, ők nem fognak minden nap írogatni, hogy minden milyen szipiszupi...
Az hogy ma már milyen az újrahasznosított műanyag burkolatok minősége a beltérben, az nem újdonság számomra sem.
A vételárban benne lenne több évnyi kötelező szerviz, karbantartás. Ez elég vonzó. A garancia lejárta után pedig nem ragaszkodnék Mercedes márkaszervizhez minden apróság miatt. A mostani autóm 8 éves lesz, új kora óta nálam. Gondolkozom az utódon. Ez alsóbb kategóriás, de már ennél is vannak árak. Pl egy vezérlés csere közelíti az 1 millát, stb...
Ki írt olyant, hogy 40 millióért akarnék autót venni?! Én nem látom sehol a kérdésemben! Nem egy S-osztály, csak egy CLA a kiszemelt. Közel sem kerül 40 millióba. Továbbá Zsoltnak hívnak, nem Istvánnak. Anyám meg rég a temetőben fekszik de nagyon köszönöm a tapintatos ideböfögést! A stílus és a színvonal maga az ember!

válasza:

válasza:

válasza:Ha új autót veszel 5év/160000 km előtt meg kell tőle szabadulni, ha gondtalan költségkímélő üzemeltetést akarsz. Nyílván amelyikre 7 év gari van azt eddig érdemes lehet megtartani.
De arra figyelj legyen min 6-7 hónap gyári gari rajta mikor eladod. Így a vevő nem tudja érvényesíteni a 6 hó szavatosságot, mert te letudod annyival gyári garanciális, vigye márkaszervizbe.

válasza:#7, az előzmény ne zavarjon, hogy ezt mire válaszoltam...
"Ha új autót veszel 5év/160000 km előtt meg kell tőle szabadulni"
Köszi, de annyi felesleges pénzem nincs, hogy tíz milliókat dobáljak ki az ablakon. Ha újonnan megveszem, 3-4 évesen eladom, akkor a legnagyobb az értékvesztés és a bukás rajta. A megelőző autóm 14 évig volt nálam, semmi bajom nem volt vele. Kopó alkatrészek tervezett cseréjén kívül máshoz soha nem kellett hozzányúlni. A mostani már elmúlt 7 éves, közelebb van a 8-hoz. Egy modern biturbós, led-mátrixos, üvegtetős, stb. autó. Az ég világon semmi bajom nincs vele, abszolút hibakód és sérülés-, rozsdamentes. Nem vagyok területi képviselő és nem is Németországba ingázásra kellene az autó, hogy 30.000+ km-eket autózzak évente. Így alsó hangon 8-10 év lenne a terv.
Kapcsolódó kérdések:
A km számláló 999.999-et mutat.
Illetve ezeknél a mercedeseknél mi az amire oda kell figyelni vásárláskor?
Használt, tíz év körüli C osztályt (W205) szeretnék vásárolni, viszont néhány helyen belefutottam már abba, hogy komoly problémaforrás a gyenge, hibás főtengely. Hallottatok már erről, létező jelenség?
Pl akik az állólámpást (w114-115) tervezték vagy az s osztályokat w116-126-os modelleket. Az ilyen a osztály mint pl az a160 ami felborult a jávorszarvas teszten vagy az újak közül egy eqe ami recseg ropog menet közben. Azok az igazi köpenyes szemüveges német mérnök...
Azért kérdezem ezt, mert nem vagyok gazdag és egy ilyen autó ára nekem nem két havi fizetésem. Viszont, (mint minden férfi) szeretnék egy általánosságban véve jó autónak lenni a tulajdonosa. Jelenleg annyi pénzem van, hogy egy ilyen, 2015-ös gyártású autót meg tudjak...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!