Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik szerelőhöz vigyem az...

Melyik szerelőhöz vigyem az autóm?

Figyelt kérdés
Megane 2 2004 1.6 16v. Vezérlést kell cserélni, az egyik szerelő azt mondja hogy a vezérléssel együtt kell cserélni az okoskereket is, a másik szerelő azt mondja hogy az okoskereket csak akkor kell cserélni ha csattog és szórja az olajat. Febi bilstein okoskerék még kedvezménnyel is 78.000ft. A contitech vezérlés volt vízpumpával kedvezménnyel 70.000ft körül.

okt. 27. 19:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Ha már szét van szedve én mindent cseréltetnék.
okt. 27. 19:44
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Én is cseréltetném. Lehet hogy most jó, de ha fél év múlva beszarik akkor újból szerviz, újból bontás és újabb szervizköltség. Ha látható időn belül esélyes a cseréje akkor inkább most, legalább a szervizköltséget meg tudod spórolni.
okt. 27. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem konkrétan ezt a motort, de az okoskerék a vezérműtengelyek végén szokott lenni általában. Levenni egy burkolatot, vagy a szelepfedelet, nem olyan nagy was is das. Ha nincs vele gond, én nem piszkálnám feltétlenül.
okt. 27. 20:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nem cseréném az okoskereket , mi van akkor ha az az állító 100e km elmegy még hiba nélkül akkor most feleslegesen cserélted

Kedvedért megnéztem a kovácsautón az okoskereket febi 49eft kedvezmény nélkül ( szelepvezérlés néven keresd ) vezérlés készletet pumpával együtt 45k ért is meg vehetted volna ha jó helyen keresed xD

okt. 27. 20:39
 5/11 Mad Max2 ***** válasza:
89%

Ami nem rossz azt nem kell cserélni, tehát amig nem szedi szét addig honnan tudja hogy valami cserés vagy nem?

Én tuti ahoz vinném aki nem a lehúzásra megy. Okoskereket csak akkor kell cserélni ha hibás!

Ha nincs hangja, és nem fulladozik le a motor, akkor valószínüleg az okoskerék jó.

Ne hagyd magad átbacni!

okt. 27. 20:42
 6/11 anonim ***** válasza:
74%
A conti vízpumpáit nagyon szidják a szerelők, és ha megvetted a készletet, akkor nem biztos, hogy jól döntöttél.
okt. 27. 22:35
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se cserélték mert még nem volt hangja (300+ k km), ennek már másfél éve, azóta se volt gond vele. Szóval ha nincs hangja én nem macerálnám, inkább legyen benne a gyári ameddig lehet, mint egy kétes utángyártott.
okt. 28. 07:07
 8/11 anonim ***** válasza:
#6 Nálam határozottan kérte a szerelő hogy oda ne vigyek ilyen szemetet. Skf-et kapott conti szíjjal, állítólag ez a tuti recept.
okt. 28. 07:10
 9/11 anonim ***** válasza:
54%

Én az ilyesmit márkaszervízben szoktam intézni.

Renault-osként praktikusan a Baumgertnernél, mert az van a legközelebb is és 17 év alatt még mindíg korrekt munkát végeztek.

Az az alkatrész megy bele ami odavaló és olyan minőségben amit a gyár előír. Lehet hogy pár ezerrel drágább, mintha én böngészném a webshopokat, de speciel a vezérlés az olyan része a kocsinak, ami 4-5 évre és/vagy sok ezer kilométerre szól.

okt. 28. 08:16
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyi km van benne? Volt már cserélve az okoskerèk?

Az sme mindegy hogy ezen a Renaultn általában mennyit bír, mert vannak olyan okoskerekek amelyek kb sosem mennek tönkre vagy kibírnak 200ezret is, meg van olyan is ami 70ezret jó ha bír (opel) és akkor érdemes vezérléssel ha már úgyis megbontod a vezérlést. Én a cserélném a helyedben de ezek a kérdések fontosak.

okt. 28. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!