Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Porsche vagy Ferrari?

Porsche vagy Ferrari?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy BMW M4 Competition-t hajtok. Nagyon szeretem, nagyon imádom, viszont pár év múlva nyilván le fogom cserélni, amikor már elkezdenek bajai lenni. A BMW-től egy magasabb kategóriát szeretnék, ezért gondoltam elsősorban Porsche-ra. De aztán eszembe juttatta egy másik ember a Ferrarit. Elkezdett foglalkoztatni a kérdés. A legolcsóbb új (Vagy szinte új) Ferrari is 100 misitől indul. Ennyit nem tudnék rászánni, inkább a reaális az egy 60-70 millió, amiből már egy nagyon állat Porsche kijön.

Szóval ezen dilemmázok most. Legyen inkább egy jobban használt több éves Ferrari, vagy egy alig használt, szinte új Porsche.

Mit gondoltok?

nov. 3. 12:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem érdemes mind a kettőt kipróbálni és azt választani ami jobban megfelel az igényeidnek
nov. 3. 12:36
 2/25 anonim ***** válasza:
39%
Az autós kártya ezeket dobta?
nov. 3. 13:08
 3/25 A kérdező kommentje:
Persze, ki fogom próbálni amint odajutok, azonban egyelőre még csak előzetesen kérdezősködök, hogy egyáltalán ki melyik autót preferálja. Egy ilyen szintű autót már nem csak magának vesz az ember, hanem azért fontos a köztudat is.
nov. 3. 13:10
 4/25 A kérdező kommentje:
#2 tudom fáj az irigység, azonban ha nem tudsz értelmes választ adni, akkor kommentelni sem kell.
nov. 3. 13:11
 5/25 anonim ***** válasza:
61%
Nem teljesen egy kategória a kettő. Fenntartásuk, szervizköltségük sem. A Porsche gyakorlatilag egy VW.
nov. 3. 13:20
 6/25 A kérdező kommentje:
Igen, ebben is van igazság, ez árban is meglátszik. Ezért érdeklődtem hogy szerintetek egy régebbi, "használtabb" Ferrari, vagy újabb, kevésbé használtabb Porsche.
nov. 3. 13:23
 7/25 anonim ***** válasza:
79%

Azt szokták mondani, hogy amelyik autógyárnál dolgozik az ember, olyan autót nem venne. :D

Nos én dolgoztam olyan székesfehérvári cégnél,Alcoánál ami a Ferrari térvázának elemeit gyártotta. a 360-as Modenával kezdődött az alumínium térvázas korszak, ezt még az Alcoával fejleszthette a Ferrari, cserébe ő volt a beszállító, ez még jó is volt, de az azt követő modelleknél már akkora kókányolásokat láttunk , hogy csak fogtuk a fejünket. Volt olyan, hogy 2 hónap után már a 23dik módosítást kérték az egy elemre, vagy az L-es széria, aminél minden darab legye 1mm-rel hosszabb. A kedvencem, az mikor úgynevezett forgó programmal gyorsították a gyártást, és azzal a szerszámmal kezdett a CNC marógép, amivel az előző darabot befejezte, csak valami nullponteltolás bennragadt, és minden második darab furataiban 3mm pozícióhiba volt, így is kiküldték, de egy darabot nem reklamáltak meg, pedig ez valami hátsó nyúlvány volt az autón. Ezek mind különböző kialakítású zártszelvények voltak. Volt olyan aminél nem is számított annyira a hosszméret, mert a végén úgy faragják be. na így vegyél Ferrarit.

nov. 3. 13:54
 8/25 anonim ***** válasza:
64%

#5 "A Porsche gyakorlatilag egy VW."

Na na na na, nagyobb tisztelettel (és hozzáértéssel). Az olcsóbb kommerszebb Porschék Volkswagenek. Az említett BMW-ből, illetve a Ferrarival való hasonlításból kiindulva feltételezem, hogy nem ilyenről van szó, hanem inkább 718 vagy 911. Ezek a legkisebb mértékig sem Volkswagenek. Persze lehet tévedek és egy szar Panamerát akar, ez esetben valóban igaz, de nem hinném.

nov. 3. 14:29
 9/25 anonim ***** válasza:
66%

A Porsche alapvetően minőségibb gyártó, jobb áron. Egyszerűen jobban vannak összerakva, kívül belül teljesen más kategória. Ez igaz a régebbi modellekre.

911 Carrera-m volt pár évig, a 2008-as. De szerintem kamu a kérdés, modelt nem említ csak így a levegőbe csap, hogy Ferrari, pff hát ezer féle van.

nov. 3. 14:45
 10/25 anonim ***** válasza:
55%
Keress fel egy ezzel foglalkozó céget, ők szívesen segítenek neked az autó kiválasztásában, majd pedig megvásárlásában. A 70 milliós keretből bagatel összeg lenne ez.
nov. 3. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!