Autó klímáját lehet otthon takarítani vagy jobb szakemberre bízni?

válasza:Vannak ilyen frissítő fertőtlenítő sprayk bombák.
Klímát belső keringésre kell rakni maxon, a sprayt el kell indítani a padlóra helyezve, ajtót bezárni és hagyni dolgozni vagy 5 percig.
Nyilván biztosan nem olyan hatásos mint egy ózonos fertőtlenítés amit külön géppel végeznek de sokkal olcsóbb és otthon elvégezhető, én évek óta minden tavasszal elvégzem, azóta soha de soha nem büdös a klíma és meg élek is.

válasza:

válasza:Én magamnak csinálom tizen éve. Sosem volt semmi gond, a klímát sem éreztem még soha büdösnek.
Nem spórsgból nem viszem emiatt szervízbe. Hanem olyan autóm van, aminél a pollenszűrőt elég körülményes cserélni. Konkrétan a saját szememmel láttam, ahogy a szakszervíz begyűri a szűrőt "jól van az úgy" módon. Ha magam csinálom, lehet hogy tovább tart, de biztosan a helyén van, nem töröm le a fedél rögzítőfüleit, nem csak 2 csavart rakok vissza, "mert minek a többi, kettő is megfogja" stb...
Én úgy szoktam, hogy kiveszem a régi filtert. Az elpárologtatót befújom habbal. Csak az elpárologtatót, máshova nem merem fúlni. Szépen megvárom míg a kondenzvíz elvezetőn teljesen kicsepeg. Utána jön ez a bombás megoldás. De nem a teszkó gazdaságost, ami csak illatosítót tartalmaz, hanem aktív fertőtlenítőst. Pl. Loctite. (Múltkor láttam, nálunk a munkhelyen az irodai klímákat is pont ezzel fújkálták a klímások.) A használat rá van írva. Utána jön a jó minőségű aktívszenes MannFilter, Mahle, stb. szűrő. Múltkor Boscht kaptam, az is rendben volt.
Nagyjából ennyi. Évente egyszer nekem nem fáradtság ezt megcsinálni. Már egyébként arra is gondoltam, hogy veszek egy ózongenerátort erre a célra. Ma már nem egy hatalmas összeg, pár tízezer forintért kapni.

válasza:Én ózonos klímatisztítást szoktam csináltatni. Ehhez kell egy ózongenerátor, ha az megvan, bárki meg tudja csinálni. Lehet ilyet venni, pár éve nézegettem, akkor kb. 65e Ft volt, ami már jó lett volna. Ha vettem volna, akkor magamnak csinálnám.
(OFF: azért nézegettem, mert otthon ágyi poloskát találtunk, és ennek a kiirtására is alkalmas az ózon. Szóval, ha netán ilyen gondod lesz az életben, és autód is van, akkor meggondolandó, hogy beruházz egy ózongenerátorra.)

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!