Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hova tűnhet el a fagyálló...

Hova tűnhet el a fagyálló folyadék?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nemrég volt hűtő cserélve a kocsiban. Szépen fel lett töltve a tartály… amiben a folyadék szépen elkoszolódott .. nem pucolták ki a rendszert. Majd orvosolva lesz.

A nagyobb kérdés, hogy szépen fogyatkozik a fagyálló, 500 km után már elég láthatóan. Se a kocsi alatt, sem a motortérben nem látszódik folyás.

Ebben szeretnék segítséget kérni, hozzá értő emberektől.

2025. dec. 2. 17:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A leghozzáértőbb embernek sincs varázsgömbje, hogy ezt látatlanban megmondja. Vagy valamelyik csőnél elfolyik vagy hengerfejes és eszi a motor. Ez a két opció van.
2025. dec. 2. 17:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Túl sok lehetőség nincs. Vagy nem teljesen zárt a rendszer, és gőz formájában távozik.

Vagy kezdődő hengerfejes a motor, az égéstérbe kerül, és a kipufogón át távozik. Ez esetben nem szükségszerű, hogy összefolyjon az olajjal (olajos hűtővíz, capuccinohabos olaj).

2025. dec. 2. 17:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Mitől lenne egy hűtőcserétől hirtelen hengerfejes? Valahol ereszt az.
2025. dec. 2. 18:47
 4/13 anonim ***** válasza:
#3 Ki mondta hogy a hűtőcserétől lehet az?
2025. dec. 2. 19:15
 5/13 anonim ***** válasza:
45%

Hogy egy klasszikust idézzek: Nincs olyan, hogy kezdődő hengerfejes motor, mert az a motor már hengerfejes :D

Én vettem a Bárdiban szivárgáskereső uv festéket, beleöntöttem a kiegyenlítőbe, az olajbetöltő kupak belsejében olyan 40km után már valami megcsillant az uv fényben, meg a motorba világítva ott is. Meg az olaj szint is a nívópálca max. jelzése fölött volt, uv fényben az olajnak is olyan hülye árnyalata lett (lehet az olaj amúgy is olyan hülye árnyalatú lesz).

Elvittem szervizbe, szerintük nem hengerfejes, de nem találják hova tűnik el kb. 300 km alatt a hűtővíz.

2025. dec. 2. 19:37
 6/13 anonim ***** válasza:

4,5

De mégis a hűtőcsere után lépett fel a dolog, előtte meg nem.

2025. dec. 2. 19:38
 7/13 A kérdező kommentje:

Ahhaaa… hengerfejesnek nem mondanám, mert az olaj “tiszta” , es semmilyen füst sem látszódik a kipufogón , es teljesen normalis szaga van a kipufogo gaznak.

2-es viszont erre nem is gondoltam… lehet azert nem latok folyast, mert mikor forró a cucc.. akkor mielőtt csöpögni tudna elpárolog…

Köszi a válaszokat!! :D

2025. dec. 2. 19:39
 8/13 anonim ***** válasza:
55%

5.

Tehát minden motor, ami életében valamikor is hengerfejes lesz/lenne, az már a szalonból kigördülve hengerfejes és már az első 100 km-en eltűnik 1 liter hűtőfolyadék és 1 perc múlva túlmelegszik. Értem.

2025. dec. 2. 20:48
 9/13 anonim ***** válasza:

Pedig akkor valahol ereszt a rendszer ha nem hengerfejes, harmadik opció nincs.

Ha a radiátor csere óta csinálja akkor lehet hogy az egyik cső O-gyűrűje van szarul visszatéve vagy már alapból szar és ott szivárog.

2025. dec. 2. 22:28
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha a folyadék elkoszolódott és nem tapasztalható szivárgás, az eleve hengerfejgyanús.
2025. dec. 2. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi a különbség a két hűtőrendszer között? (Többi lent)

-japán/kóreai autókban jellemzően van egy kiegyenlítő tartály és egy hűtősapka, ahol a hűtőfolyadékot betöltheted. Csak egy túlfolyó cső megy a kiegyenlítő tartályra, esetleg a tartályból egy kifolyó cső. -európai autókban jellemzően: nincs hűtősapka, egy...

Mi a különbség ha az autó viz hűtőrendszerébe a fagyálló folyadékhoz, desztillált vizet vagy "demineralizált" vizet kevernek?

Mi a különbség a desztillált és deminarilzált viz között?? Az egyik autónkba cseréltetni kellesz a hűtőfolyadékot és a netes rendelésnél összezavart ez a "demineralizált" viz a desztillált viz mellett.

Honda DIO AF56-ba milyen hűtőfolyadékot tegyek bele ha kompletten cserélem a folyadékot? Szakkönyv csak ennyit ír : jó minőségű etilénglikol...

Honda DIO AF56-ba milyen hűtőfolyadékot tegyek bele ha kompletten cserélem a folyadékot? Szakkönyv csak ennyit ír : jó minőségű etilénglikol tartalmú szilikátmentes korróziógátlós legyen

Milyen fagyálló folyadék kell 2006-os Suzuki Burgmanba?

Vettem egy 2006-os Burman 400-as robogót. A kötelező cserék megvoltak, kapott új féktárcsákat és gumikat is. A hengert hónoltattam és új dugót és gyűrűket raktam bele, a szeleptömítések is cserélve lettek, mert csipegette az olajat. Fel kéne töltenem fagyállóval, de a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!