Jók az alábbi motorolajok az Opel Corsa autókba?
Az autószerelő választotta és tette bele az olajat a Corsa C-be és a Corsa D-be is, és azóta persze én is ezeket rakom bele (kommentben a képek).
Nyilván a szerelő ért hozzá a legjobban, de mint aggódó tulajdonos szeretném tudni, hogy tényleg jó motorolaj kerül bele mindkét járműbe?
Továbbá másik kérdésem, hogy mindkét Corsám esetén 10 ezer kilométerenként kell az olajcserét csináltatni?
Egyik Corsa:
Opel Corsa C 1.0 (benzines, 2003-as)
973 cm3 - 43 KW
Z10XE19BN1704
Másik Corsa:
Opel S-D Corsa (benzines, 2013-as)
1229 cm3 - 63 KW
A12XER19DM6052

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:A C Corsába jó, bár az 5W-40 kicsit értelmetlen, 5W-30 jobb lenne, de alapvetően rendben van, nem kell vele foglalkozni.
A D Corsába nagyon nem jó. Az Orlen olaj eleve trágya, a gyári specifikációnak sem felel meg, na meg hát 10W-40 egy 2013-as, ráadásul láncos, ráadásul okoskerekes motorba nagyon nem fasza. Azt én mindenképpen kihajítanám belőle. Semmilyen szempontból nem bele való.

válasza:Köszönöm a segítő szándékú hozzászólóknak!
Utolsó.. A kérdést nem azért tettem fel, hogy valaki kioktasson Google-használatból. Ha csak annyit tudsz hozzátenni, hogy ’Google’, azzal pont semmit nem segítesz. A Gyakorikerdesek.hu pont arról szól, hogy aki ért hozzá, az megosztja a tapasztalatát - nem pedig arról, hogy fölényeskedve elküldjük a másikat keresgélni.
Ha nincs érdemi válaszod, az rendben van, de akkor felesleges kommentelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!