Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jók az alábbi motorolajok az...

Jók az alábbi motorolajok az Opel Corsa autókba?

Figyelt kérdés

Az autószerelő választotta és tette bele az olajat a Corsa C-be és a Corsa D-be is, és azóta persze én is ezeket rakom bele (kommentben a képek).

Nyilván a szerelő ért hozzá a legjobban, de mint aggódó tulajdonos szeretném tudni, hogy tényleg jó motorolaj kerül bele mindkét járműbe?

Továbbá másik kérdésem, hogy mindkét Corsám esetén 10 ezer kilométerenként kell az olajcserét csináltatni?

Egyik Corsa:

Opel Corsa C 1.0 (benzines, 2003-as)

973 cm3 - 43 KW

Z10XE19BN1704

Másik Corsa:

Opel S-D Corsa (benzines, 2013-as)

1229 cm3 - 63 KW

A12XER19DM6052

dec. 2. 21:11
 1/10 A kérdező kommentje:

Corsa C-be ez kerül:

Valvoline All-Climate 5W-40

[link]

Corsa D-be ez kerül:

Orlen Platinum Ultor Extreme 10W-40

[link]

dec. 2. 21:12
 2/10 igazadvan ***** válasza:
39%
Google? Olyan autó még nem volt, amihez nem találtam meg némi kereséssel ezt az infót, meg a manualt.
dec. 2. 21:14
 3/10 A kérdező kommentje:
A Google sokszor nem minden. Ha valami bajom van, akkor is inkább az Orvost választom, nem a Google-t. Itt is most többet érek azzal, ha hozzáértők válaszolnak, ahelyett, hogy a Google felületén keresgélnék vakon.
dec. 2. 21:24
 4/10 anonim ***** válasza:
A C Corsa-ba jó az 5w-40, viszont a D Corsa-hoz mindenhol 5w-30-at ajánl.
dec. 2. 21:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezek láncos motorok, 5W-30-nál nem ajánlott sűrűbb olajat használni bennük, mert az olajnyomás feszíti a láncot és a sűrű olaj idő előtti nyúlást okozhat. A 10W-40 meg már egyenesen vicc kategória, az már szinte csak munkagépekbe használatos.
dec. 2. 21:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor ezek alapján mindkét Corsámat el kéne vinnem sürgősen olajcserére úgy, hogy 5W-30 kerüljön a C-be és a D-be is? Ha igen, akkor 5W-30 esetén melyik olajat válasszam mindkettőbe? Pl.: GM Dexos2 5W-30 -at?
dec. 2. 21:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

GM Dexos2 5W-30

Nem muszáj GM olajat belerakni. A GM (Opel) a "Dexos2" minősítésű olajat írja elő mind a két motorra. Ezek legtöbbször 5W30 /5W40 viszkozitásuak.

Gyárt ilyent az Orlen/Valvoline/Mol/Shell/Castrol....mindegyik

[link]

[link]

[link]

De vehetsz beléjük GM olajat is.

dec. 2. 22:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A C Corsába jó, bár az 5W-40 kicsit értelmetlen, 5W-30 jobb lenne, de alapvetően rendben van, nem kell vele foglalkozni.

A D Corsába nagyon nem jó. Az Orlen olaj eleve trágya, a gyári specifikációnak sem felel meg, na meg hát 10W-40 egy 2013-as, ráadásul láncos, ráadásul okoskerekes motorba nagyon nem fasza. Azt én mindenképpen kihajítanám belőle. Semmilyen szempontból nem bele való.

dec. 3. 07:16
 9/10 igazadvan ***** válasza:
39%
Nem tudom mi a francról beszélsz, a gyártó által meg van határozva, hogy milyen olajat ajánl a motorhoz, nem tudom ehhez miféle szakértő kell :D
dec. 3. 12:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítő szándékú hozzászólóknak!

Utolsó.. A kérdést nem azért tettem fel, hogy valaki kioktasson Google-használatból. Ha csak annyit tudsz hozzátenni, hogy ’Google’, azzal pont semmit nem segítesz. A Gyakorikerdesek.hu pont arról szól, hogy aki ért hozzá, az megosztja a tapasztalatát - nem pedig arról, hogy fölényeskedve elküldjük a másikat keresgélni.

Ha nincs érdemi válaszod, az rendben van, de akkor felesleges kommentelni.

dec. 3. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!