Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 20 éves Renault Clio 3 autómat...

20 éves Renault Clio 3 autómat szeretném eladni, hogyan érdemes hozzáfogni?

Figyelt kérdés

Hallottam olyat, hogy ha bizonyos autónepperek megveszik, ilyen-olyan hibákra hivatkozva kicsalnak még pénzt az eladótól.

Ezért fontos, hogy nem szeretnék a vevőkkel bajlódni, tehát valamilyen kereskedésre, vagy márkaszerviz-re gondoltam, akik bizományban árulnák valamennyi jutalékért. Nem egy hatalmas érték az autó, használthu oldalon be tudom lőni az árat. Mivel rendszeresen szervizelt, jó állapotban van, kevés km, nem adnám be a bontóba.

dec. 6. 22:10
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Normális autónál nem kell a ci.... a "bizonyos" nepperekkel vesződni, ők a le élt trágya dombokat szeretik 3 hónap műszakival szigorúan katalizátor árban. Hahun, ha nem az első ötbe lövöd be nagy eséllyel értelmes vevőt is kifoghatsz, ha szép és jó kocsid van. Marketplace-en viszont 10-ből 9 érdeklődő sziauram lesz.
dec. 6. 23:17
 2/5 anonim ***** válasza:
67%
Jó állapotú autót lehet drágán adni és ott nem valószínű a cigánykodó vevő. Hahun hirdesd és lehetőleg ne lakcímen találkozz velük amikor megmutatod. Ha nagyon alkudoznak telefonban, akkor hajtsd el őket, mert akkor a helyszínen is fognak alkudozni és utána is, még ha sikerül megállapodni is.
dec. 6. 23:22
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

Meglepő módon a közvetlen környezetben szokott lenni igény ilyen autókra.

Sok éve eladtam a Favoritomat. Az egyik szomszéddal szóba került és azt mondta, hogy ő is megvette volna. A mostani karambolos autómat is egy másik szomszéd vette meg. Igaz, hogy ezek majd kissé reklamálnak, ha hibát találnak, de becsületesebbek, mint a hirdetésekre jelentkező nepperek.

És megmondhatod, hogy megírjátok a szerződést, kifizeti az autót, ismerkedhet vele és amíg nem íratja át (15 nap), visszaveszed. De kellékszavatosságot a szerződésben kizárjátok. Vagy ha ismered a hibáit, akkor írhattok egy listát, hogy azokról tud. Egy környéken lakó ember nem fogja kilopni belőle a katalizátort.

Vagyis raksz rá egy cédulát a parkolóban, amit nagyjából a szomszédok látnak. Vagy ha nincs jelentkező, akkor átviheted egy közeli másik parkolóba is.

dec. 7. 00:49
 4/5 anonim ***** válasza:
67%

"... valamilyen kereskedésre, vagy márkaszerviz-re gondoltam, akik bizományban árulnák valamennyi jutalékért."

A kereskedőnél bizományba árulás nem megoldás. Mert a vevő tőled fogja kérni a rejtett hibákért az árleszállítást. Sőt, ha a kereskedő megveszi, akkor is továbbháríthatja rád a vevő reklamációit.

dec. 7. 00:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez egy 500-600 ezres auto. Ha tényleg jó állapotú akkor inkább írd ki facebookra, kérdezd meg az ismerőseidet hogy kell e nekik.

Ha nekem szükségem lenne egy második autóra ami rohangálós és olyan autórol van szó aminek ismerem a gazdáját, tudom hogy nem ver át akkor megvenném mert ebben az árkategóriában jobbára csak leharcolt autók vannak.

Ha senkinek sem kell akkor hírdesd meg. A nepperek fel fognak keresni téged és ha pl 600-at kérsz akkor max 500-at igérnek látatlanba. Ha nem számít mennyit kapsz érte akkor az első embernek eladod aki meg akarja venni.

dec. 7. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!