20 éves Renault Clio 3 autómat szeretném eladni, hogyan érdemes hozzáfogni?
Hallottam olyat, hogy ha bizonyos autónepperek megveszik, ilyen-olyan hibákra hivatkozva kicsalnak még pénzt az eladótól.
Ezért fontos, hogy nem szeretnék a vevőkkel bajlódni, tehát valamilyen kereskedésre, vagy márkaszerviz-re gondoltam, akik bizományban árulnák valamennyi jutalékért. Nem egy hatalmas érték az autó, használthu oldalon be tudom lőni az árat. Mivel rendszeresen szervizelt, jó állapotban van, kevés km, nem adnám be a bontóba.

válasza:

válasza:

válasza:Meglepő módon a közvetlen környezetben szokott lenni igény ilyen autókra.
Sok éve eladtam a Favoritomat. Az egyik szomszéddal szóba került és azt mondta, hogy ő is megvette volna. A mostani karambolos autómat is egy másik szomszéd vette meg. Igaz, hogy ezek majd kissé reklamálnak, ha hibát találnak, de becsületesebbek, mint a hirdetésekre jelentkező nepperek.
És megmondhatod, hogy megírjátok a szerződést, kifizeti az autót, ismerkedhet vele és amíg nem íratja át (15 nap), visszaveszed. De kellékszavatosságot a szerződésben kizárjátok. Vagy ha ismered a hibáit, akkor írhattok egy listát, hogy azokról tud. Egy környéken lakó ember nem fogja kilopni belőle a katalizátort.
Vagyis raksz rá egy cédulát a parkolóban, amit nagyjából a szomszédok látnak. Vagy ha nincs jelentkező, akkor átviheted egy közeli másik parkolóba is.

válasza:"... valamilyen kereskedésre, vagy márkaszerviz-re gondoltam, akik bizományban árulnák valamennyi jutalékért."
A kereskedőnél bizományba árulás nem megoldás. Mert a vevő tőled fogja kérni a rejtett hibákért az árleszállítást. Sőt, ha a kereskedő megveszi, akkor is továbbháríthatja rád a vevő reklamációit.

válasza:Ez egy 500-600 ezres auto. Ha tényleg jó állapotú akkor inkább írd ki facebookra, kérdezd meg az ismerőseidet hogy kell e nekik.
Ha nekem szükségem lenne egy második autóra ami rohangálós és olyan autórol van szó aminek ismerem a gazdáját, tudom hogy nem ver át akkor megvenném mert ebben az árkategóriában jobbára csak leharcolt autók vannak.
Ha senkinek sem kell akkor hírdesd meg. A nepperek fel fognak keresni téged és ha pl 600-at kérsz akkor max 500-at igérnek látatlanba. Ha nem számít mennyit kapsz érte akkor az első embernek eladod aki meg akarja venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!