Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tapasztalt valaki olyat, hogy...

Tapasztalt valaki olyat, hogy MOL benzinkúton tankolva 100 EVOPlus üzemanyagot tankolva kevesebb lett a hatótáv?

Figyelt kérdés

Magyarul többet fogyaszt az autó a szokásosnál belőle.

Eddig nem jártam ide, csak valamiért úgy alakult, hogy itt tankoltunk.

Folyamatosan számolgatom, hogy mennyit lehet menni belőle valósan, ezért tűnt fel egyből.

Most nemrég volt ez a Shell botrány is:

www.youtube.com/watch?v=CdZWSmHTaC4

dec. 16. 21:26
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Itt a leírásuk:

[link]

dec. 16. 21:29
 2/19 A kérdező kommentje:

Eddig egy negyed résszel olyan 104 km-t tudtam elmenni, most meg talán a 90 km se lesz meg. Megvárom, hogy kifogyjon belőle az összes aztán a szokott üzemanyag megy bele és újratesztelem.

20+ éves autóról van szó.

Ezek az E5 E10 förmedvények, alapból nem tetszenek neki, de már csak ilyet lehet kapni kizárólag.

dec. 16. 21:35
 3/19 anonim ***** válasza:
70%
Nem hiszem, hogy precíz volt a mérésed.
dec. 16. 21:47
 4/19 A kérdező kommentje:

Precíznek igaz nem precíz, de tele tanktól a sárgafény megjelenésig mértem mindig. A korábbi benzinnél nem volt ilyen nagymértékű, drasztikus ingadozás. Ott eddig szinte mindig minimum 100 km megvolt leosztva, itt meg a 90 km se akar meglenni.

Így az lehet: vagy a motor ment tönkre vagy a benzin a rossz.

dec. 16. 21:55
 5/19 anonim ***** válasza:
90%

Összevissza zagyválsz.

Teletankos módszerrel mérd meg az átlagfogyasztásodat.

Ez a "mutató ennyit meg annyit mutat és akkor ennyit meg annyit tudok elmenni" módszernek semmi értelme. A mutató litereket csalhat, mivel lötyög a cucc a tankban.

Meg amúgy nem tudom feltűnt-e, de tél van, 0 fok körüli hőmérséklettel. Emiatt sokkal tovább jár hidegen, dús keverékkel a járgányod.

dec. 16. 22:20
 6/19 A kérdező kommentje:

Milyen teletankos módszerről beszélsz? Ennél hidegebb volt 2 hete.

Úgy mértem, ahogy leírtam, mindig is így néztem immár vagy 8 éve.

Teletank és nullázom a napi kilométer számlálót, aztán mikor jelez megnézem mennyi van épp. Eddig stabilan ugyanazok jöttek ki, most meg más.

dec. 16. 22:36
 7/19 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, mérd meg a guminyomást is, ill. ha kell, pumpáld fel az előírt értékre.

Az alacsony guminyomás is okozhat fogyasztás-növekedést.

dec. 16. 22:43
 8/19 anonim ***** válasza:
89%

Tényleg össze-vissza zagyválsz ahogy előttem írták. Mi ez a 90 meg 104km? Mutató alapján soha nem fogsz korrekt eredményt kapni, főleg mert még nem találkoztam olyan műszerrel ami rendesen, lineárisan mutatott volna. Mindig azt láttam,hogy egy darabig meg se mozdul, aztán féltől sokkal gyorsabban lemegy. Csurig kell tankolni az autót,nullázod a napi számlálót,azzán mész amennyit mész,majd megint csurig, utána kiszámolod az átlagot.

De elárolom,hogy még így sem fogsz kétszer ugyanannyit mérni.

Mikor kocsival jártam dolgozni, és figyelgettem az átlagfogyasztás kijeltőjét, ott is voltak eltérések, nem volt mindegy, hogy délutánra, és nagy forgalomban mentem, sok piros lámpát bekapva,vagy éjszakára, amikor alig volt már autó.

dec. 16. 23:07
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Így nem lehet fogyasztást mérni.

Csak tele tankkal és amikor majdnem kifogy megint tele teszed és abból kitudod számolni.

dec. 17. 06:29
 10/19 anonim ***** válasza:
55%

Autók milliói közlekednek el az itthon kapható benzinekkel, és köszönik szépen jól vannak. Egy 20+ éves autónál meg ki tudja mi a rossz, mi miatt nőhet a fogyasztás. Na meg aztán nincs két egyforma nap, két egyforma út, főleg egy-egy tankolás között, minimális különbség lehet. Például egy lámpához érve ma zöldet kapsz holnap meg pirosat és tessék borult is a fogyasztás. Arról nem is beszélve, hogy az autó üzemanyagszint jelzője nem precíziós műszer, egy új autónál is simán tévedhet 3-5 litert is akár.

A Shell botrányról meg annyit: a hagyományos falusi legendával ellentétben a benzin és a víz nem keveredik (ha már valaki nem figyelt kémia órán). Valahogy víz került a tartályba, az leült az aljára a benzin alá és azért tankoltak vizet benzin helyett.

dec. 17. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!