Euro 6-os katalizátor lehet rakni Euro 3-as autóra?
Az autó egyébként egy 4-es Golf.
Check engine-t biztos nem fog dobni egy másik fajta katalizátor, mert olyan nincs az autóban :D
Tehát egyedül a műszaki vizsgán a kibocsátás mérése az egyedüli fontos szempont.

válasza:1.Maga a katalizátor szerkezete nem nagyon különbözik euro 1-6-ig. Beépíthető.
2."Check engine-t biztos nem fog dobni..."
Na ez már baj. Instant bukó.
2 műszerfal kép KÖTELEZŐ. Gyújtás ráad MINDEN világít. Indítás MINDEN elalszik.
Igazából a lámpát kellene megcsinálni és utána a kiváltó okot megszüntetni. Pl egy monitor szonda kiemelővel. A katalizátor hatásfoka relatíve könnyen sumákolható (és a vizsgabiztos zsigerből csinálja) én azt nem cserélném.
#2: Köszi a választ.
Olvasd végig azt a mondatot, amit idéztél. A végén írtam, hogy miért nem fog világítani soha a Check engine lámpa.
"én azt nem cserélném" Mármint micsodát? A katalizátort? Azt muszáj cserélni, mert szétfolyt így ki lett pucolva teljesen, így most egy üres cső csak a katalizátor az autón.

válasza:Az a helyzet hogy az euro3 autónál 1 lambdaszonda van...
Az euro6 esetén van még a katalizátor mögött is egy lambda szoda.
Más a kettő rendszer, a katalizátora is más. Az euro6 os masináknak sürübb belű katalizátor van. Ha beteszed az öreg autódba, lehet hogy 1-200 kilóméter után eltömödik, mivel hogy az öreg masina tolja bele a sok elégetlen benzint, kormot mocskot.
Szerintem vegyél inkább egy az autódhoz való univerzális katit...
#4: Köszi a választ.
2 lambda szonda van már ebben is.
A katalizátor meg amúgy ilyen, megkerestem: [link]
Ez is eltömődne? Internet azt írja, hogy a versenykatalizátorok sokkal jobban engedik át a gázokat, nem annyira zártak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!