Ez a probléma mire utalhat?
Van egy 1.7- es, 2014- es dizel opelem.( mokka) kb 100 ezer km van benne.
Mikor beindítom reggel, amotor kopog. De amint elindulok màr nem hallom. Meg meleg motor indítàsnàl sem. Voltem szerelőnél, de mire odaèrtem( gondolom azèrt mert meleg volt már a motor) semmi hangja nem volt. A hónap vègèn megy teljes szervízre, olajcsere meg ilyenek. En , mint hozzá nem èrtő, csak you tube videok megnèzèse utàn úgy gondolom, hogy a dugattyúnak lehet baja vagy a hajtókar csapàgynak. Így hallàs utàn. Ezek a problémák diagnosztikából kiolvasható vagy szèt kell hozzá kapni a motort? Ìgy elindulhatok vele egy hosszabb útra. 1 óra oda, 1 óra vissza.
Beteszek ide egy videot, remélem a link működni fog. Mit gondoltok, mi lehet ez?

válasza:Nekem volt hasonló, persze nem ilyen kemény de nekem a hossz bordás szíj miatt volt.
Vedd le a szíjat és hátha közelebb leszel vele.
És milyen problémát kellene észrevenni a szíjjon?
Én biztos nem nyúlok hozzá. 😅

válasza:

válasza:

válasza:Ha le veszed a szíjat akkor már több dolgot is ki lehet zárni ha úgy nem kopog.
Nekem például megszünt a kopogás amikor leszedtem a szíjat, aztán kellett keresgélni hogy mi adhat ki olyan hangot.
Generátor, kormány szervó, feszítők görgők meg amit hajt a szíj.
De jó lenne, ha èrtenék hozzá!
A szerelők meg csak találgatnak, ha nem konkrét problémával megyek oda. A múltkor meg sem akarta nézni, mert nem hallott semmit. Hiába mutattam neki több felvètelt is.
Nem, nem tekert auto.5 éve van meg , èn olyan èvi 9 ezer km ert teszek bele. Sajnos rövid távokra használom.

válasza:Szerintem nincsen még nagy baja, valószínűleg a hidrotőkèk kopognak már kicsit mikor még nem kapnak olajat hidegen.
De! Rövid távokra nem való a modern dízel! Meg fogod ölni ezzel a használattal, össze fog omlani az egész motor és vagyonokba fog kerülni a javítás! Ne tedd! Add el és vegyél egy benzinest! Mokka 1.6 benzin bírja a várost.

válasza:

válasza:Ez van ha valaki tök sügér az autókhoz.
8. Mert hogy az fenébe tudod meg ha a feszítő vagy a többi a rossz??
De legalább a lepontozáshoz értetek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!