Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szól valami manapság egy...

Szól valami manapság egy kompresszoros Mercedes mellett?

Figyelt kérdés

Szeretem a régebbi autókat (20 év körülieket) és leginkább egy ilyet is szeretnék vásárolni. A W211-es E osztályokért vagyok oda, valamiért engem azok az autók nagyon megfogtak így aztán olyat szeretnék venni, drágábban egy megkímélt állapotút.

Az, hogy dízel, vagy benzin nem döntöttem még el, azt tudom, hogy az 1.8 benzines, kompresszoros motor jóval többet fogyaszt, mint egy E220 CDI például. Akkor valami jó tulajdonsága van, ami esetleg a mérleg nyelvét felé és nem a dízel felé billenti?

febr. 13. 16:53
 1/5 anonim ***** válasza:
73%
Csak ha van egy rahedli pénzed és/vagy mélyebb autószerelői ismereted, illetve nem gáz, ha hosszabb időre le kell rakni. Ezek tipikus "raj" autók voltak, a jó állapotúak mocskosul drágák, az olcsóbbak meg bontóba valók, amiket jobb esetben is csak rengeteg munkával, vagy szakértelem híján rengeteg pénzzel lehet életképessé tenni, rosszabb esetben meg még azzal sem igazán.
febr. 13. 17:53
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Bár ezek a régebbi mercik, kétségtelenül többet tudtak a korabeli autók legtöbbjéhez képest, persze eleve egy magasabb kategóriát képviseltek. Na és itt jön de! Hogy aki majmot vesz vegyen banánt is...

Szóval legyen della dögivel, idegrendszer meg egy jó szaki.

Ezt tökéletesen példázza akár az alábbi videó is(Igen ez egy másik típus de a lényeg így is átjön).

www.youtube.com/watch?v=mFiUyK7r8Ec

"6 millió forint után sincs még vége – Mercedes-Benz W210 E320 CDI – 2000 – MűhelyPRN 337."

febr. 13. 17:58
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
Ha rövid távokat mész az autóval, és vagy sokat araszol dugóban akkor a dízelt kizárhatod, mert megölöd, azt ugyan a benzines sem szereti de jobban bírja, illetve városban a dízel sem eszik keveset. Ha sokat autópályázól vagy országúton mész többet és számít a fogyasztás, akkor egyértelmű hogy dízel. Egyébként meg ezek az autók már bontóba valók, nehéz jó állapotút találni, és nem olyan tartósak mint a korábbi szériák (pld w124), és a vízbázisú festék miatt elképesztően tudnak rohadni, ha nem akarsz magadnak rosszat, és nem az autó miatt akarsz élni, mert viszi a pénzt, akkor ne vegyél ilyet. Ha lesz felesleges kidobandó pénzed, akkor max hobbi autónak vehetsz egyet.
febr. 13. 18:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mint írtam is nem a kínálat aljáról, de még csak nem is Magyarországról tervezek venni. #2 Értem én, hogy másik típus, de pont ez a lényeg, hogy irreleváns az én esetemben, mert korábbi széria. A W210-es egy köztudottan nem jól sikerült autó, míg a W211-es, pláne a faceliftes meg már igen. De attól függetlenül igaz, hogy minél nagyobb az adott motor az autóban annál kényesebb, nyűgösebb. 2005 utáni rozsdás E osztályt pedig gyakorlatilag én még nem láttam, ha ép a karosszériája és nem volt törve vagy iszonyat mostohán tartva.

febr. 13. 21:35
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A w210es rohad a festek miatt nem a w211. A w211nel a facelift elöttiben az sbc fek lehet dräga moka, a fl utän ezt egyszerübbre csereltek. En egy e320 cdi 4maticot hajtok, fl utänit. A legväratlanabb idöpontokban tud hibät fölköpni meg elfelejteni... Viszont "keveset"eszik (9 alatt), kenyelmes es egesz hasznälhato csomagtete van...
febr. 13. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!