Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak szerintem túlzó Dodor...

Csak szerintem túlzó Dodor ellenszenve a kínai motorokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Dodor mint az ország legnézettebb motoros újságírója, tesztelője többször is elmondta hogy nem hajlandó kínai motorokat tesztelni. Véleményem szerint már igenis tudnak jó és minőségi járműveket gyártani, a piacra betörnek, amivel talán gatyába tudják rázni az elkényelmesedett európai márkákat (lásd autópiac). Csak szerintem elvakult dolog ilyet kijelenteni 2025-ben, hogy "én nem fogok kínai motort tesztelni"? Biztos sokan kíváncsiak lennének a tesztjére, ha tényleg gagyinak gondolja, akkor mondja el a tesztben, de nekem ez durva hogy ódzkodik tőlük. Mit gondoltok?

febr. 24. 09:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Hogy tudnak-e jó minőséget gyártani, az majd kiderül,ha 20 év múlva is fut még belőlük az utakon, mint a mostani japán példányokból.
febr. 24. 10:32
 2/17 anonim ***** válasza:
69%

"már igenis tudnak jó és minőségi járműveket gyártani"

Hogyne tudnának. Nyugati szakemberek meg technológia segítségével. Például ha megnézzük a BYD-t, az is a szakemberei nagyját az európai gyártóktól csábította el.

febr. 24. 11:22
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
#1 Rengeteg kínai motor fut, amik már a tízes, olykor húszas éveiket tapossák. Kínában és hasonló ázsiai országokban nagyon nagy biznisz a motor, ezer éve megoldották a megbízható motorok gyártását. Ez nem autóipar, amit még csak most kezdenek kapiskálni.
febr. 24. 11:52
 4/17 anonim ***** válasza:
20%

" Rengeteg kínai motor fut, amik már a tízes, olykor húszas éveiket tapossák"

#3 Légyszíves mutass példákat, hogy mi az a rengeteg! De ne robogókat, hanem nagyköbcentis túragépeket, amik mostanában jöttek be Európába.

febr. 24. 12:12
 5/17 retektorta ***** válasza:
71%
Dodor egy idióta, egy senki.
febr. 24. 12:30
 6/17 anonim ***** válasza:

#4 "mostanában"

Tehát egy relatív friss motort mutassak, ami már 10-20 éves? És ezt mégis hogy szeretnéd?

febr. 24. 12:50
 7/17 anonim ***** válasza:
55%

#6 Na ez az! Mert mit írtam,hogy meglátjuk mi lesz 10-20 év múlva?!

Dodor meg nem 50-es robogókkal szok menni,hanem nagymotorokkal.

Meg azt írtam,hogy mutass IDŐS kínai nagymotorokat, A2-vel , vagy A korlátlannal vezethetőket, amiket,amilyeneket most hordanak be a Kinaiak, és amikből szerinted rengeteg fut még.

febr. 24. 13:08
 8/17 anonim ***** válasza:

#7 "Mert mit írtam,hogy meglátjuk mi lesz 10-20 év múlva?!"

Dehát már látjuk. Rég itt vannak. Csak te azt írtad, hogy "mostanában" érkezett, azaz újabb motorokat mutassak. De miért mutassak újabbakat, ha a megbízhatóságról beszélünk?

"Meg azt írtam,hogy mutass IDŐS kínai nagymotorokat"

Hasonlót sem írtál, már bocs...

febr. 24. 14:16
 9/17 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
66%
Szerintem még jót is tesz a kínaiaknak, ha egy Dodor szintű boomer véleménybohóc fanyalog az árujukra. Nyilván nem az ő 50+-os közönsége fog kínai motort venni, ahogy a kínai okostelefonokat, rollereket meg autókat sem ez a réteg kezdte el először vásárolni.
febr. 24. 14:18
 10/17 anonim ***** válasza:
41%

"Hasonlót sem írtál, már bocs.."

Akkor ez mi?!

"#3 Légyszíves mutass példákat, hogy mi az a rengeteg! De ne robogókat, hanem nagyköbcentis túragépeket, amik mostanában jöttek be Európába."

Ezen azt értettem,hogy olyanokat,vagy azok őseit,mert ugye nem vagyunk időutazók 😉

De nem látom hogy alátámasztanad az állításodat,20 éves kínai nagymotorokkal!

febr. 24. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ha használsz Kínából rendelt féktárcsát motoron, mi a tapasztalatod vele kapcsolatban?

Hátsó tárcsát kellene cserélnem a TDM-en és gondoltam kipróbálnám ezt: Elég sok mindent rendeltem már Kínából, pl. most onnan érkezett fékbetétek vannak a motorban és legnagyobb meglepetésemre teljesen jól megállítják a gépet és nem koptak le két nap alatt. Ezen...

Van valakinek tapasztalata Hybrid- motoros kínai robogókkal kapcsolatban?

Nézegettem ezeket a Keeway, Kymco, Aprillia, stb robogókat, kis 50ccm- es kétütemű hybrid motorokkal. Az érdekelne, mennyire megbízhatóak, mennyire ajánljátok? Hidegen télen is könnyen indulnak? Elvileg nem lehet olyan rossz motor bennük, hisz teslalicences motor...

Van valakinek tapasztalata a chip tuningos kínai robogókkal kapcsolatosan?

Mint tudjátok, nézegettem ezeket a Keeway, Kymco, Aprillia, stb robogókat, kis 50ccm- es kétütemű hybrid motorokkal. Tegnap vettem is egyet. Az a helyzet, h nem nagyon voltam megelégedve a teljesítményével. Így hát arra gondoltam, (igazából innen kaptam az...

Valakinek tapasztalata dieselmotoros kínai robogókkal kapcsolatban?

Nézegettem ezeket a Keeway, Kymco, Aprillia, stb robogókat, kis 50ccm- es kétütemű diesel motorokkal. Az érdekelne, mennyire megbízhatóak, mennyire ajánljátok? Hidegen télen is könnyen indulnak? Elvileg nem lehet olyan rossz motor bennük, hisz mercedeslicences...

Van valakinek tapasztalata a chip tuningos kínai robogókkal kapcsolatban?

Nézegettem ezeket a Keeway, Kymco, Aprillia, stb robogókat, kis 50ccm- es kétütemű hybrid motorokkal. Ma vettem is egyet. Az a helyzet, h nem nagyon vagyok megelégedve a teljesítményével. Így hát arra gondoltam, (igazából innen kaptam az ötletet, amit ezúton is...

Kínai fm transmitterekről tapasztalat/vélemény? Rendeltem egy ilyet és eléggé szkeptikus vagyok a cuccal kapcsolatban.

az ára nem olyan vészes hogy anyagi csődbe vigye az embert csak míg erre várok addig vehetnék egy normálisat itthon

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!