Mercedes E osztályok motorjai hajlamosak a csapágyasodásra?
Konkrétan a W212 facelift modell érdekelne, azon belül is a négyhengeres 2.2-es dízelmotor. Ha jól tudom ez az OM651-es kódú erőforrás, de a hozzáértők javítsanak ki, ha tévedek.
Ezek a motorok mennyire számítanak tartósnak magasabb futásteljesítmény mellett? Ezeket is érinti már a csapágyasodás azon problémája, mint az ötös BMW F10-es szériáját?
Egy ilyen autót volna lehetőségem megvenni az első gazdájától akit ismerek és tudom, hogy mindig karbantartotta az autót, nem maradtak el a kötelező szervizek. Kb. 300 ezer kilométer van az autóban, most nem tudom, hogy ez mennyire jelenti már a motor végét. Érdemes még beleinvesztálni a pénzt, vagy úgy kalkuláljak, hogy a vételár és a csapágyak cseréjének az ára, ami szintén közel milliós tétel.

válasza:Igen
W211 után eltűntek a jó motorok (om646,647,648)

válasza:Az F szériás BMW-k motorjait nem érinti semmilyen csapágyosodási "probléma".
GYÁRTÓI ELŐÍRÁS és MEGELŐZŐ KARBANTARTÁS céljából kell bizonyos csapágyakat cserélni 200 ezer környékén, a vezérléssel együtt. Ez nem egy hirtelen felbukkanó probléma, amit orvosolni kell, nem is típushiba. Akár már a szalonautó megvételekor is tudsz ezzel számolni, évekkel előre. Az meg hogy egy újonnan 15-20 millióba kerülő autóra 10-12 éves korában (átlagban) rá kell költenek egymilliót, és egyesek ezen hőbörögnek, elég nevetséges. Akinek ez nem fér bele anyagilag, vegyen szívó benzines japánt, csak akkor ott kevesebb lesz az extra, a kényelem és a teljesítmény.
A kérdésre válaszolva, ezt a Mercedest is érdemes lenne megcsápgyazni, igen. Fogadj meg egy jó tanácsot. Ha nincs bármikor feltéve félmilliód az autóra, akár egymás után több hónapban, akkor felejtsd el az E osztályt meg az 5-ös BMW világát. Ezeket már nem ilyek korban, széthajtva és lefingva kell megvenni. Persze kivételek mindig vannak, de az autó akkor is kérni fogja a pénzt.

válasza:#5
Ez igaz, épp ezért van ennyi életveszélyes roncs az utakon, vagy lefingott exprémium. Ne ess bele ebbe a csapdába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!