Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mercedes E osztályok motorjai...

Mercedes E osztályok motorjai hajlamosak a csapágyasodásra?

Figyelt kérdés

Konkrétan a W212 facelift modell érdekelne, azon belül is a négyhengeres 2.2-es dízelmotor. Ha jól tudom ez az OM651-es kódú erőforrás, de a hozzáértők javítsanak ki, ha tévedek.

Ezek a motorok mennyire számítanak tartósnak magasabb futásteljesítmény mellett? Ezeket is érinti már a csapágyasodás azon problémája, mint az ötös BMW F10-es szériáját?

Egy ilyen autót volna lehetőségem megvenni az első gazdájától akit ismerek és tudom, hogy mindig karbantartotta az autót, nem maradtak el a kötelező szervizek. Kb. 300 ezer kilométer van az autóban, most nem tudom, hogy ez mennyire jelenti már a motor végét. Érdemes még beleinvesztálni a pénzt, vagy úgy kalkuláljak, hogy a vételár és a csapágyak cseréjének az ára, ami szintén közel milliós tétel.

márc. 2. 18:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
márc. 2. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen

W211 után eltűntek a jó motorok (om646,647,648)

márc. 3. 05:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Az F szériás BMW-k motorjait nem érinti semmilyen csapágyosodási "probléma".

GYÁRTÓI ELŐÍRÁS és MEGELŐZŐ KARBANTARTÁS céljából kell bizonyos csapágyakat cserélni 200 ezer környékén, a vezérléssel együtt. Ez nem egy hirtelen felbukkanó probléma, amit orvosolni kell, nem is típushiba. Akár már a szalonautó megvételekor is tudsz ezzel számolni, évekkel előre. Az meg hogy egy újonnan 15-20 millióba kerülő autóra 10-12 éves korában (átlagban) rá kell költenek egymilliót, és egyesek ezen hőbörögnek, elég nevetséges. Akinek ez nem fér bele anyagilag, vegyen szívó benzines japánt, csak akkor ott kevesebb lesz az extra, a kényelem és a teljesítmény.

A kérdésre válaszolva, ezt a Mercedest is érdemes lenne megcsápgyazni, igen. Fogadj meg egy jó tanácsot. Ha nincs bármikor feltéve félmilliód az autóra, akár egymás után több hónapban, akkor felejtsd el az E osztályt meg az 5-ös BMW világát. Ezeket már nem ilyek korban, széthajtva és lefingva kell megvenni. Persze kivételek mindig vannak, de az autó akkor is kérni fogja a pénzt.

márc. 3. 06:26
 4/6 anonim ***** válasza:
igen
márc. 3. 09:28
 5/6 A kérdező kommentje:
Természetesen van annyim félrerakva, jutna fél millió pár hónapon keresztül rá, de az már akkor elég nagy baj és érvágás volna, ha el is kérné. De szerintem ezzel nem vagyok egyedül és nincs minden magyar embernek, aki egy E osztállyal jár annyi pénze csak az autóra.
márc. 3. 17:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez igaz, épp ezért van ennyi életveszélyes roncs az utakon, vagy lefingott exprémium. Ne ess bele ebbe a csapdába.

márc. 3. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!