Vettem egy kocsit...rairtuk adásvételi re hogy alkatrésznek... Mi a teendőm a papírral és mennyibe kerül??

válasza:Nincs olyan, hogy te alkatrésznek veszel autót, mivel magánszemélyként nem bonthatod szét, és végleg nem is vonathatod ki a forgalomból. Talán csak ha kintről behozott, és forgalomba nem állított járműről van szó, akkor lehet ezt megjátszani.Vagy ha lefizetsz egy bontóst.
Ezzel, hogy ráírtátok "alkatrésznek", onnantól az eladónál semmiért sem reklamálhatsz,ha van bármi komoly baja, de gondolom eleve egy romot vettél.
Csakhogy ezt az autót is ugyanúgy a nevedre kell iratnod, eredetiség vizsgára elvinni, kifizetni az illetéket, és biztosítást is kell köss rá, amit a vásárlás napján meg kellett volna köss,mert gyülnek a fedezetlenségre kirótt bütetési napok, ami akár nap 2 ezer forint is lehet.
Hogy mennyibe kerül, azt mi nem tudjuk megmondani, mert autó évjárat, teljesítmény, és köbcentifüggő.
Átirásra itt a kalkulátot
Kötelezőre meg ez, ami személyfüggő mennyit is fizetsz.

válasza:

válasza:Gondolom az eladód ezek után közli, hogy jó pénzért leadja a papírjait, vagy kivonja a forgalomból valahogy.
Ha nem, kénytelen leszel átíratni.

válasza:

válasza:Néztem ilyen amerikai szervizes csávót, ott jobbra-balra veszik kp-ra a kocsikat és azt csinálnak vele amit akarnak. Egyszer az egyikük vett két darab ugyanolyant és abból összerakott egy értelmes autót.
Érdekes hogy itthon mennyi illeték, papirmunka és miegymás van ezzel.

válasza:

válasza:Semmi extra!
Átiratod és kész.
Ezzel az eladó csak a kellékszavatosságot zárta ki.
Ha eladok egy olyan autót, amivel már nem érdemes foglalkozni, akkor a következők valamelyikét írom a közlemény mezőbe:
-Csak alkatrésznek.
-Fékhibás, üzemképtelen.
-Kellékszavatosságot kizárom a jármű életkora miatt.
Ezzel csak a támadási felületeket védem le.
Ja, és aznap lejelentem az okmány irodában, mert nincs olyan, hogy "3 napon belül szó nélkül vissza kell venned".

válasza:További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!