A Régi dízel a használt étolajjal kiváltaná az olcsó orosz olajat?

válasza:

válasza:Bár létezik a (használt) növényi olajból (ami a MOL egyébként gyűjt: [link] ) metil-alkohollal előállítható biodízel, de az a modern dízelüzemű gépjárművekben nem használható mert megtámadhatja a tömítéseket:
És akkor ott van még az a nem elhanyagolható tény, hogy a kőolajból nem csak dízelt, hanem sok más anyagot is előállítanak:
Illetve ott van az is, hogy a benzines autó gázolajjal nem fog működni:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Értem ezalatt, hogy leszűrést követően hányszor lehet még sütésre felhasználni (itt most az ízek keveredésétől eltekintek, mert mindig ugyanazt sütnék egy bizonyos olajban, tehát pl. hal után nem sütnék benne krumplit). Megéri-e pl. szappant főzni belőle házilag...
Ha jól tudom, így nem lehet leadni sem a Coopban, sem a benzinkúton. Ez igaz?
Honnan lehet beszerezni?
Derolin-al kezelt használt és 900 mikronos szűrőn áttolt étolajnak gyakorlatilag NINCS szaga, lebukás esélye kb 0! Viszont nem tudom ez a fajta motor megtudja-e emészteni.
Mondjuk megyek az Isten háta mögött, mindjuk Ukrajnában és egyszer csak kifogy a gázolaj. Nincs a közelben benzinkút, csak egy kisbolt. Ha veszek a kisboltban étolajat és beletöltöm, akkor menne vele? Lenne eltérés egy mai CR és egy ezer éves örvénykamrás között?
Hová öntitek?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!