Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Régi dízel a használt...

A Régi dízel a használt étolajjal kiváltaná az olcsó orosz olajat?

Figyelt kérdés
Most hogy elzárták a barátság kőolajvezetéket és az EU-s delegációt is visszautasították új utakat kell keresni. Senki sem akar dupla annyit fizetni, rezsire meg négyszer annyit. Vajon a régi bevált : Régi dízel el fog menni a használt étolajjal?
márc. 5. 12:31
A kérdező szavazást indított:
igen.
Nem
10 szavazat
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Be lehetne vezetni hogybetétre gyűjti mindenki szépen a használt étolajat és kap érte 50 Ft-ot literenként, mint a szentkirályis palackok után. Na?
márc. 5. 12:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Tehát "régi dízelmotorról" beszélsz, csak nem sikerült rendesen fogalmazni.
márc. 5. 13:06
 3/13 A kérdező kommentje:
Ezt az ötletet olvastam a fórumon. Nem értek az autókhoz. Ezért is kérdezem. Igazából mindenféle felhasználható alternatív olaj lehet?
márc. 5. 13:12
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Bár létezik a (használt) növényi olajból (ami a MOL egyébként gyűjt: [link] ) metil-alkohollal előállítható biodízel, de az a modern dízelüzemű gépjárművekben nem használható mert megtámadhatja a tömítéseket:

[link]

És akkor ott van még az a nem elhanyagolható tény, hogy a kőolajból nem csak dízelt, hanem sok más anyagot is előállítanak:

[link]

Illetve ott van az is, hogy a benzines autó gázolajjal nem fog működni:

[link]

márc. 5. 13:13
 5/13 anonim ***** válasza:
74%
A régi előkamrás dízelek elmennek vele. Itt áll az 1es golf a garázsban, alig várom hogy mindenki gyalog maradjon én meg az elektromos autósok orra alá húzhassam a sültkrumpli szagú kormot 🤣
márc. 5. 13:15
 6/13 anonim ***** válasza:
A helyzet valóban kellemetlen, amit tudunk, hogy jövő év végére készülhet el egy kőolajvezeték Szerbia felé, illetve egy olajtermék-vezetéket is terveznek, amin jöhet gázolaj, illetve félkész kőolajtermékek.
márc. 5. 13:18
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy régi dízel mercim... Alapból szoktam bele töltögetni étolajat 😅
márc. 5. 15:17
 8/13 igazadvan ***** válasza:
Micsoda eredeti ötlet, senkinek nem jtott eszébe az utóbbi 50 évben :D
márc. 5. 15:45
 9/13 igazadvan ***** válasza:
0%
#5 vennél inkább viagrát vagy valamit amitől férfinak érezheted magad, nem mekis futárnak.
márc. 5. 15:46
 10/13 Szolovjov ***** válasza:
Haverom fáradt olajjal jár most is az 5-ös Passattal. 1.9-es adagolós. Néha kever hozzá egy kis gázolajat.
márc. 5. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Használt étolajjal mit lehet csinálni?

Értem ezalatt, hogy leszűrést követően hányszor lehet még sütésre felhasználni (itt most az ízek keveredésétől eltekintek, mert mindig ugyanazt sütnék egy bizonyos olajban, tehát pl. hal után nem sütnék benne krumplit). Megéri-e pl. szappant főzni belőle házilag...

Mit csináljak a használt étolajjal, ha véletlenül vizet öntöttem bele?

Ha jól tudom, így nem lehet leadni sem a Coopban, sem a benzinkúton. Ez igaz?

Hasznalt etolajjal hogy lehet jarni?

Honnan lehet beszerezni?

1.9 TDi elmegy étolajjal?

Derolin-al kezelt használt és 900 mikronos szűrőn áttolt étolajnak gyakorlatilag NINCS szaga, lebukás esélye kb 0! Viszont nem tudom ez a fajta motor megtudja-e emészteni.

Egy dízelautó működne nem használt étolajjal?

Mondjuk megyek az Isten háta mögött, mindjuk Ukrajnában és egyszer csak kifogy a gázolaj. Nincs a közelben benzinkút, csak egy kisbolt. Ha veszek a kisboltban étolajat és beletöltöm, akkor menne vele? Lenne eltérés egy mai CR és egy ezer éves örvénykamrás között?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!