A prémium benzin egy hónapi tárolás után mielőtt önteném az autóba, rázzam fel az egész kannát?
Azért hogy keveredjen fel benne az oktán, olaj meg ilyesmi mindenség nem?
Vagy nem kell rázogatni és csak simán tankolhatom az autóba?

válasza:Ha 6–12 hónapnál régebbi, inkább ne használd tisztán motorban.
Ha még használni akarod:
szűrd át (pl. finom szűrőn vagy textilen)
friss benzinnel erősen hígítsd (pl. max. 10–20%).
Nagyon régi (több éves) benzint jobb veszélyes hulladékként leadni.
Ha kicsit régi (pár hónap) és csak az etanol-víz különvált kicsit, akkor az enyhe mozgatás nem gond – de a minőséget nem fogja javítani.
Na és nem ment le a kanna aljára a vízpára ami kicsapódott belőle?
A kannában 9,7 liter van. Ennyit tettem bele amikor tankoltam egy hónapja, azóta hozzá se nyúltam a garázsban.

válasza:Üzemanyag szűrőt cserélj inkább 2 évente.
A selyemúton rázkódik annyit a kocsiban is, amennyitől tartasz.
De akár át is szűrheted, ahogy a 2-es írja, de kizárólag bársony textílián 🤣 A papír üzemanyag szűrő proliknak való csak.

válasza:Az alap 95-ös benzin is minimum 3 hónapig eláll, a 100-as meg sokkal-sokkal tovább.
De, ismerős autója karambolos lett, és fél évig állt. Majd a javítás után ugyanúgy ment a 95-el, mintha aznap tankolta volna meg.
Ha tényleg 100-as benzined van, totál felesleges 1 hónapos benzinnel bármit is tenned.
Olaj, meg alapból nincs a benzinben.
3#
5#
Versenyeztek hogy ki ír hülyébbeket, de nálam nem jött be.

válasza:

válasza:

válasza:9#
Azt hogy érted hogy a fékeket kellett letisztítani?
Portól vagy kikezdte a rozsda?
Kapcsolódó kérdések:
Azt mondják,hogy a nagy nevű prémium gyártók ilyen akksija 6-8 évet is kibír ez meg olyan 3-4 évet.De nem tudom sok kétszer ilyen drága nagy nevű akksit hallottam már hamar kinyiffanni.Viszont nekem nem igazán ér kétszeres árat egy név.Ez lehet jó vétel vagy felejtős?
Váltottatok-e prémium 95-re vagy 100-ra? Vagy esetleg OMV jobb-e, mint a MOL és ott mik lettek a tapasztalatok?
Az oké, hogy mire elér ide egy új Cadillac Escalade, belekerül 80 millióba, de van az annyira minőségi, hogy 80 misit adjon érte a vevő?
Van még olyan gyártó, olyan konkrét típus amiből nincs kispórolva az anyag, a minőség? Amiben nem műanyag és zongoralakk tenger van, amiben érzed hogy minőségben ülsz? Ami nem recseg, ropog, amiben nem lesz anyagfáradás, látható kopás pár év után? Szerintem értitek a...
Ezt a Farbex festéket ajánlották festékboltban, hogy erre jók a tulajdonságai, de a leírásában gumit, autógumit nem találok a festhető felületek között.
Jobban megy e tőle az autó, kevésbé kokszosodik,kevésbé kormos a kipufogó vagy semmi vagy placebo?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!