Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik kabrió autót ajánlod...

Melyik kabrió autót ajánlod nekem, Fiat 500 vagy 207 CC?

Figyelt kérdés

10+ éve van jogsim és a Covid ideig autóval közlekedtem (régi autó volt, 20+ éves), amit IMÁDTAM. Ez egy érdekes dolog, nincs praktikus szükségem autóra, de olyan boldogságot hozott a mindennapjaimba, mint egy nagyon kedvelt hobbi. Egy-egy rövid út maximálisan feltöltött, motivált, szóval úgymond értelmet adott a napjaimnak.

Ez tudom felületesen hangzik, de mégis így van. Boldoggá tett.

Eladtam 4 éve és azóta tömegközlekedem. Nincs vele bajom, de a mosoly eltűnt az arcomról, az fix.

Régi nagy álmom egy cabrio, mindenképp azt szeretnék.

Van mélygarázsom, a tárolás megoldott.

Csak Budapest, rövid távokra, max napi 30km.

Fiat 500 vagy 207 CC? Egyéb ötlet?

Ami a legfontosabb: hosszú távon megbízható és legkevésbé költséges legyen.

márc. 26. 11:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
Hát szerintem a hosszú távon megbízható fogalma az eléggé szembe megy mind a Peugeot, mind a Fiattal, de ha választani kell, akkor már inkább a Fiat 500. Ezeknél vannak megbízhatóbb és olcsóbban fenntartható kis kabriók. Például egy MX-5 vagy egy régebbi Golf cabrio.
márc. 26. 12:30
 2/12 anonim ***** válasza:
72%

Fiat 500, egyértelműen.

A 207esben a hírhedten sz4r Prince motorok vannak, nő meg dízelek, amik nem valók a városi rövidtávokra.

Az 500asban meg ott van a 8 szelepes 1.2es FIRE motor ami pont erre van kitalálva és amíg van benne víz meg olaj, kimegy a világból is 6 literből.

márc. 26. 13:17
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az MX5 régebbi és én úgy tudom szervízelés szempontból költséges, mert ritkaság. Rosszul tudom?

márc. 26. 14:41
 4/12 anonim ***** válasza:
62%

Rosszul tudod, rengeteget adtak el belőle már, nagyon sok helyen megfordul, és lehet látni sokszor. Tehát ez nem egy annyira ritka autó. Az egyik legolcsóbban fenntartható roadster, megbízható, cserébe nem egy extrém sportautó, motorikusan is viszonylag gyenge, bár ránézésre többnek tűnik annál, mint ami. Kb 1990 óta gyártják a mai napig, szóval válogass :).

Egyébként olvass utána természetesen mielőtt választasz, ne egy emberre halgass, de nagyjából úgyis ezt fogod róla tapasztalni.

márc. 26. 14:55
 5/12 anonim ***** válasza:
62%
A Budapesti utakra nem tudom ajánlani az mx5-öt, kár érte, illetve az NB-k rettentően rohadnak. Jó lesz egy 500C.
márc. 26. 15:02
 6/12 anonim ***** válasza:
62%
Ja karosszériára figyelni kell a régebbi Mazdáknál, az való igaz. Akárhogy is a Peugeot 207 CC-nél bármi megbízhatóbb, tehát azt ne.
márc. 26. 15:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Kispénzért egy Cabrio 3as Golf is jó lehet még a 8 szelepes 1.8assal, de 500C árban rendesen újszerű darabokat lehet venni, a kérdésből nem derült ki a kérdezi neme, nyilván egy 500C és egy Golf között ez sokat jelent, de tudom ajánlani még a Ford Streetkát ami olcsó és egyszerű de élvezetes, ha meg Peugeot akkori inkább a 206 mert annak jók a motorjai, de én nem vennék idős merevtetőset mert sok baj lehet velük. Egy 1.2es 500C amúgy jó választás ha nincs igény erőre.
márc. 26. 15:17
 8/12 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
60%
Mazda MX-5-öt messze kerüld el. Amatőr autóversenyzők veszik őket - rommá van törve mind meg széjjel vannak nyüstölve a motorok, váltók. A Fiat 500C-vel és a Peugeot 207CC-vel nem lesz ilyen probléma - jó felé nézelődöl. Renault Wind vagy esetleg Opel Tigra is megfelelhet erre a használatra, de talán a Fiat a leginkább alkalmas rövid távokra.
márc. 26. 16:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Renault Windet ne vegyél, jó ég, az is egy szemétkupac. Nem is értem ilyet ki ajánlana egyáltalán jó szívvel.
márc. 26. 18:01
 10/12 A kérdező kommentje:

Én ma 50km/h sebességgel közlekedem. Autópályán soha.

Erőre, lőerőkre nálam abszolút nincs szükség.

Legyen olcsón fenntartható, jól parkolható és megbízható.

márc. 26. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

A Mol Limo-s Fiat 500 elindításánál mit rontok el?

Beülök, bal lábamat a kuplungra teszem, 2-őt tekerek a kulcson, többet nem enged. De nem hallom hogy beindulna a motor, a gázra sem bőg fel. Azt hittem hogy rossz az autó, ezért átmentem egy másik, a közelben lévő Toyotához (ami automata). De kb. egy óra múlva...

A Fiat 500 nőies autó?

Mondjuk feketébe gáz egy férfinak? Melegnek néznének?

Azok a fiatal nők akik elektromos bömivel/SUV-val/új Fiat 500 látni a városban az utakon, ennyire jól keresnek (pályakezdőként?!)vagy a barátjuknak köszönhetik?

250.000-300.000 ezres pályakezdő fizetésből nehezen lehet ilyen autókat vásárolni és a fenntartási költségeit fizetni. Mind csinos, ápolt, igényes nő akik költenek a megjelenésükre. Mindezt a pasik fizetik vagy ennyire jól fizető munkát végeznek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!