Melyik kabrió autót ajánlod nekem, Fiat 500 vagy 207 CC?
10+ éve van jogsim és a Covid ideig autóval közlekedtem (régi autó volt, 20+ éves), amit IMÁDTAM. Ez egy érdekes dolog, nincs praktikus szükségem autóra, de olyan boldogságot hozott a mindennapjaimba, mint egy nagyon kedvelt hobbi. Egy-egy rövid út maximálisan feltöltött, motivált, szóval úgymond értelmet adott a napjaimnak.
Ez tudom felületesen hangzik, de mégis így van. Boldoggá tett.
Eladtam 4 éve és azóta tömegközlekedem. Nincs vele bajom, de a mosoly eltűnt az arcomról, az fix.
Régi nagy álmom egy cabrio, mindenképp azt szeretnék.
Van mélygarázsom, a tárolás megoldott.
Csak Budapest, rövid távokra, max napi 30km.
Fiat 500 vagy 207 CC? Egyéb ötlet?
Ami a legfontosabb: hosszú távon megbízható és legkevésbé költséges legyen.

válasza:

válasza:Fiat 500, egyértelműen.
A 207esben a hírhedten sz4r Prince motorok vannak, nő meg dízelek, amik nem valók a városi rövidtávokra.
Az 500asban meg ott van a 8 szelepes 1.2es FIRE motor ami pont erre van kitalálva és amíg van benne víz meg olaj, kimegy a világból is 6 literből.
Köszönöm a válaszokat!
Az MX5 régebbi és én úgy tudom szervízelés szempontból költséges, mert ritkaság. Rosszul tudom?

válasza:Rosszul tudod, rengeteget adtak el belőle már, nagyon sok helyen megfordul, és lehet látni sokszor. Tehát ez nem egy annyira ritka autó. Az egyik legolcsóbban fenntartható roadster, megbízható, cserébe nem egy extrém sportautó, motorikusan is viszonylag gyenge, bár ránézésre többnek tűnik annál, mint ami. Kb 1990 óta gyártják a mai napig, szóval válogass :).
Egyébként olvass utána természetesen mielőtt választasz, ne egy emberre halgass, de nagyjából úgyis ezt fogod róla tapasztalni.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Én ma 50km/h sebességgel közlekedem. Autópályán soha.
Erőre, lőerőkre nálam abszolút nincs szükség.
Legyen olcsón fenntartható, jól parkolható és megbízható.
Kapcsolódó kérdések:
Akkor már ti is tennétek orrbefogva a kommenteket, ugye? Nem cinikusan, rendesen, emojikkal.
Beülök, bal lábamat a kuplungra teszem, 2-őt tekerek a kulcson, többet nem enged. De nem hallom hogy beindulna a motor, a gázra sem bőg fel. Azt hittem hogy rossz az autó, ezért átmentem egy másik, a közelben lévő Toyotához (ami automata). De kb. egy óra múlva...
Mondjuk feketébe gáz egy férfinak? Melegnek néznének?
250.000-300.000 ezres pályakezdő fizetésből nehezen lehet ilyen autókat vásárolni és a fenntartási költségeit fizetni. Mind csinos, ápolt, igényes nő akik költenek a megjelenésükre. Mindezt a pasik fizetik vagy ennyire jól fizető munkát végeznek?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!