Normális, hogy az Astrám autópályán ilyen sokat fogyaszt?
Van egy Opel H Astrám. Alapjáraton nem rossz a fogyasztása (4,5-5,5 liter), ha figyelek az egyenletes vezetésre akkor sokat kibír egy tele tank.
Viszont az autópályán egy benzin szivattyúvá válik. Egyenletes tempóval autózva is ha 130-at megyek akkor fixen 9-10 litert eszik 100-on. Ma egy jó negyed tanknyi üzemanyaggal rendelkeztem és kb 50 km hosszan pályáztam, aztán a végén azon kellett izgulni nehogy kifogyjon az üzemanyag, így visszább vettem a tempóból és beálltam 110-re és így sikerült lecsökkenteni a fogyasztást 6,5 literre és így már nyugodtan jöhettem vele.
Az lenne a kérdésem, hogy ez normális ennél az autó típusnál? Ennyire nem bírja az autópályázást?

válasza:a 120as es a 130as tempo között 1000 kmen olyan 20 perc különbseg van, fogyasztäsban olyan 1-1,2l/100km...
Azert eszik sokat a kocsid mert rövid benne a välto kiosztäs es sokat forog a motor.

válasza:Autó, motor, sebességváltó-függő, mennyit fogyaszt bármi.
Nem véletlenül jöttek képbe a 6 gangos nagyon hosszú váltók.
Már egy H astra is veteránnak számít a maiakhoz képest.
Én a 35 éves szarommal max 100-zal megyek országúton.
Ha nagyon ritkán pályán megyek, kénytelen vagyok beállni 2 nyerges közé, és reménykedek, nem vagyok holttérben.

válasza:

válasza:

válasza:Nekem dízelem van. Egy időben rendszeresen autópályáztam vele, nem kis távolságra, télen-nyáron folyton ugyanazon az útvonalon. Időjárási körülményektől függően visszatankolás alapján 5,5-6 körül volt a fogyasztása. Országúton 90-100-as tempónál nem művészet 5 alá bevinni.
Z14XEP és Z16XER kombit cégesként használtam a 2010-es években. Ezek vegyesben olyan 7 liter körül fogyasztottak nálam. 130-as tempánál lehet több. 8 még szerintem reális. 9-10 kicsit soknak tűnik, de mivel nem egy mai darab, lehet nincs már minden benne gyári állapotban.
Amúgy a váltót pontosan méretezik. A mérnökök nem hülyék. Hiába teszel alá olyan hosszú váltót, hogy 1500-as legyen a motorfordulat 140-nél, nem fogja termelni a benzint. Az ellenállás lekűzdéséhez teljesítmény kell. Azt pedig egy motor, főleg egy szívó benzines fordulaton fogja leadni. Különben csak erőlködik, szakad bele a benzin, de nem megy, szenved. Ez pedig nem csökkenti a fogyasztást. Semmi baja nincs annak a váltónak!
Ja, meg ne a kijelőn írt adatot vedd figyelembe! Sokszor nagyon csal. Teletanktól teletankig írd a fogyasztásokat. És ne egy útból vonj le messzemenő következtetést! Pár ezer km adatából már lehet hozzávetőlegesen körvonalazni. A körülmények is irdetlen sokat számítanak. Hideg-meleg, mennyire sűrű a levegő. Fűtés-Klíma. Gumi. Szél. Eső, hó. Stb... Szekadó esőben, viharos szembeszélben 130-nál nálam is simán megkajál a dízel 7-8 litert is. De ez messze nem reprezentírtív!
Köszönöm a válaszokat.
Kíváncsiságból ránéztem az olajszintre (még nem régen lett cserélve) és szinte csont száraz volt a nívó pálca. Öntöttem bele olajat, most a minimum és maximum között van, kíváncsi leszek, hogy változik e az üzemanyag fogyasztás.
#3 Kiírja számszerűen az autó, hogy mennyit fogyaszt az adott pillanatban onnan tudom...ez menetközben 90-100 tempónál 4,5-5,5 között szokott váltakozni. Nyilván amíg felgyorsulok 100-ra addig 9-10 liter, de aztán, ahogy tartani kezdem a sebességet úgy csökken le ezekre az értékekre.

válasza:a pillanatnyi fogyasztäs köszönö viszonyban sincs a valos fogyasztässal...
az csak egy egermozi...

válasza:

válasza:Mert a pillanatnyi fogyasztás utolsó görgőátlagából és az üzemanygaszintjelző adatából kalkulál.
Amikor hidegen indulsz jobban fog zuhanni. Ha tartósan lejtőn motorfékkel gurulsz, még nőni is tud. Ha fullra tankolsz, amíg nem érzékeli a szint csökkenését, addig szintén képes nőni a hatótáv. Ha nagy gázt nyomsz, vagy jön egy emelkedő, akkor szintén zuhan. Sőt, tartós nagy tempójú kanyarban, mivel megbillen a szint, ezt is úgy érzékeli, mintha termelődött volna egy kis nafta, elkezdi növelni a hatótávot. :D Aztán pár perc múlva észbe kap, hogy ja, mégse és elkezd visszazuhanni. Ez ilyen.
Amúgy nem kötelező menet közben bámulni. Lapozz a menüben a rádióra, vagy a térképre, egyéb adatokra! Én alapból mindig a téképet rakatom ki. Még akkor is ha nem használom a GPS-t. Legalább mutatja, hogy merre járok. Szerintem informatívabb. A hosszú távú fogyasztás átlagban nálam lefelé csal elég erősen. 0,8-1 litert hozzá kell adni. Egy 230 km-es út után írt már ki átlagnak 3,7-et is. Ami mese habbal! 4,7-nek is jó az és így is parádés, még dízelhez képest is.
További kérdések:
Teljesen nulláról kezdtem vezetni tanulni. Óvatosabb, önkritikus tanulótípus vagyok ezért lassabban alakul ki a jó vezetés, nekem több idő kellett. Eljutottam már vizsgaképes szintre. 2 hét múlva forgalmi vizsgázok. Addig 77 órám lesz. Tudom, elég sok. De most lesz az...
Egy új autóért ha kifizetjük az árat, kigurulunk vele már esik az értéke, és kivan téve az amortizációnak, Egy Porsche-ra nyilván kérnek egy teljes kerámia bevonatot, ami a párhuzamos közlekedőtől érkező kavics ellen védi a fényezést, de egy átlag autóra nem költenek...
A duplakuplungos automatára és a motorra gondoltam.
audi a3 8y 2020/10 2.0 tdi 110kw/150 (adblue) ezt a kodot talaltam a motorban egy ragaszton: 8K0 010 520 G
Üdvözlet, Vettem egy szaladgalos autot, Peugeot 308 sw (2009) A központi zar működik viszont csak kulccsal. Ha a kulcsba teszek egy elemet azon nyomban kattogo hangot (2-3x) hallok mintha a központi kapcsolna ki be. Viszont gombnyomásra semmi nem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!