Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális, hogy az Astrám...

Normális, hogy az Astrám autópályán ilyen sokat fogyaszt?

Figyelt kérdés

Van egy Opel H Astrám. Alapjáraton nem rossz a fogyasztása (4,5-5,5 liter), ha figyelek az egyenletes vezetésre akkor sokat kibír egy tele tank.

Viszont az autópályán egy benzin szivattyúvá válik. Egyenletes tempóval autózva is ha 130-at megyek akkor fixen 9-10 litert eszik 100-on. Ma egy jó negyed tanknyi üzemanyaggal rendelkeztem és kb 50 km hosszan pályáztam, aztán a végén azon kellett izgulni nehogy kifogyjon az üzemanyag, így visszább vettem a tempóból és beálltam 110-re és így sikerült lecsökkenteni a fogyasztást 6,5 literre és így már nyugodtan jöhettem vele.

Az lenne a kérdésem, hogy ez normális ennél az autó típusnál? Ennyire nem bírja az autópályázást?

ápr. 16. 00:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%

a 120as es a 130as tempo között 1000 kmen olyan 20 perc különbseg van, fogyasztäsban olyan 1-1,2l/100km...

Azert eszik sokat a kocsid mert rövid benne a välto kiosztäs es sokat forog a motor.

ápr. 16. 08:19
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Autó, motor, sebességváltó-függő, mennyit fogyaszt bármi.

Nem véletlenül jöttek képbe a 6 gangos nagyon hosszú váltók.

Már egy H astra is veteránnak számít a maiakhoz képest.

Én a 35 éves szarommal max 100-zal megyek országúton.

Ha nagyon ritkán pályán megyek, kénytelen vagyok beállni 2 nyerges közé, és reménykedek, nem vagyok holttérben.

ápr. 16. 09:11
 3/12 Mad Max2 ***** válasza:
29%
4.5 fogyasztás? Ezt ki hiszi el neked pubi?😄
ápr. 16. 10:39
 4/12 anonim ***** válasza:
35%
120as temponäl a mercim 5 gangos vältoval, 3l diesel 2000 körül forog, a pt-m 2l benzin olyan 3000et. Mindkettö 8-8,5öt nyal pälyän, 120as tempomatos temponäl. Orszäguton a merci 7et, a PT 6,5-7,5 között eszik( teli 15ös, nyäri 16os) Rendszeresen päyäzok mindkettövel, a dieselt havonta 1x meghajtom 200+os tempoval, hogy a dzsuva kiegjen belöle (Starnberg es Penzberg között az A95ön)
ápr. 16. 11:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem dízelem van. Egy időben rendszeresen autópályáztam vele, nem kis távolságra, télen-nyáron folyton ugyanazon az útvonalon. Időjárási körülményektől függően visszatankolás alapján 5,5-6 körül volt a fogyasztása. Országúton 90-100-as tempónál nem művészet 5 alá bevinni.

Z14XEP és Z16XER kombit cégesként használtam a 2010-es években. Ezek vegyesben olyan 7 liter körül fogyasztottak nálam. 130-as tempánál lehet több. 8 még szerintem reális. 9-10 kicsit soknak tűnik, de mivel nem egy mai darab, lehet nincs már minden benne gyári állapotban.

Amúgy a váltót pontosan méretezik. A mérnökök nem hülyék. Hiába teszel alá olyan hosszú váltót, hogy 1500-as legyen a motorfordulat 140-nél, nem fogja termelni a benzint. Az ellenállás lekűzdéséhez teljesítmény kell. Azt pedig egy motor, főleg egy szívó benzines fordulaton fogja leadni. Különben csak erőlködik, szakad bele a benzin, de nem megy, szenved. Ez pedig nem csökkenti a fogyasztást. Semmi baja nincs annak a váltónak!

Ja, meg ne a kijelőn írt adatot vedd figyelembe! Sokszor nagyon csal. Teletanktól teletankig írd a fogyasztásokat. És ne egy útból vonj le messzemenő következtetést! Pár ezer km adatából már lehet hozzávetőlegesen körvonalazni. A körülmények is irdetlen sokat számítanak. Hideg-meleg, mennyire sűrű a levegő. Fűtés-Klíma. Gumi. Szél. Eső, hó. Stb... Szekadó esőben, viharos szembeszélben 130-nál nálam is simán megkajál a dízel 7-8 litert is. De ez messze nem reprezentírtív!

ápr. 16. 11:20
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Kíváncsiságból ránéztem az olajszintre (még nem régen lett cserélve) és szinte csont száraz volt a nívó pálca. Öntöttem bele olajat, most a minimum és maximum között van, kíváncsi leszek, hogy változik e az üzemanyag fogyasztás.

#3 Kiírja számszerűen az autó, hogy mennyit fogyaszt az adott pillanatban onnan tudom...ez menetközben 90-100 tempónál 4,5-5,5 között szokott váltakozni. Nyilván amíg felgyorsulok 100-ra addig 9-10 liter, de aztán, ahogy tartani kezdem a sebességet úgy csökken le ezekre az értékekre.

ápr. 16. 11:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

a pillanatnyi fogyasztäs köszönö viszonyban sincs a valos fogyasztässal...

az csak egy egermozi...

ápr. 16. 12:22
 8/12 anonim ***** válasza:
Így van! Az 5-ös vagyok. Nálam gyorsításkor 20 fölötti értékeket szokott kiírni. De nem releváns, felesleges azt nézegetni és abból következtetéseket levonni.
ápr. 16. 12:33
 9/12 A kérdező kommentje:
Amúgy szívem szerint eltűntetném onnan azt a fogyasztás mérőt, meg azt is, hogy mennyit tudok még menni az üzemanyaggal, mert az is egyik pillanatban ennyit mutat, másikban meg már 100-al kevesebbet, a harmadikban meg ugyanannyit ír ki mint amennyivel elindultam...
ápr. 16. 12:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Mert a pillanatnyi fogyasztás utolsó görgőátlagából és az üzemanygaszintjelző adatából kalkulál.

Amikor hidegen indulsz jobban fog zuhanni. Ha tartósan lejtőn motorfékkel gurulsz, még nőni is tud. Ha fullra tankolsz, amíg nem érzékeli a szint csökkenését, addig szintén képes nőni a hatótáv. Ha nagy gázt nyomsz, vagy jön egy emelkedő, akkor szintén zuhan. Sőt, tartós nagy tempójú kanyarban, mivel megbillen a szint, ezt is úgy érzékeli, mintha termelődött volna egy kis nafta, elkezdi növelni a hatótávot. :D Aztán pár perc múlva észbe kap, hogy ja, mégse és elkezd visszazuhanni. Ez ilyen.

Amúgy nem kötelező menet közben bámulni. Lapozz a menüben a rádióra, vagy a térképre, egyéb adatokra! Én alapból mindig a téképet rakatom ki. Még akkor is ha nem használom a GPS-t. Legalább mutatja, hogy merre járok. Szerintem informatívabb. A hosszú távú fogyasztás átlagban nálam lefelé csal elég erősen. 0,8-1 litert hozzá kell adni. Egy 230 km-es út után írt már ki átlagnak 3,7-et is. Ami mese habbal! 4,7-nek is jó az és így is parádés, még dízelhez képest is.

ápr. 16. 13:03
1 2

További kérdések:

Óvatos típusú tanuló fejleszthető annyira, hogy át tud menni a forgalmi vizsgán?

Teljesen nulláról kezdtem vezetni tanulni. Óvatosabb, önkritikus tanulótípus vagyok ezért lassabban alakul ki a jó vezetés, nekem több idő kellett. Eljutottam már vizsgaképes szintre. 2 hét múlva forgalmi vizsgázok. Addig 77 órám lesz. Tudom, elég sok. De most lesz az...

Újonnan vagy használt 2-3 éves járművet érdemes venni?

Egy új autóért ha kifizetjük az árat, kigurulunk vele már esik az értéke, és kivan téve az amortizációnak, Egy Porsche-ra nyilván kérnek egy teljes kerámia bevonatot, ami a párhuzamos közlekedőtől érkező kavics ellen védi a fényezést, de egy átlag autóra nem költenek...

2020 körüli Mini Cooper 60k kilométerrel betegágy?

A duplakuplungos automatára és a motorra gondoltam.

Melyik olaj megy a kocsimba : VW 0W-20 Longlife IV vagy VW 0W-30 LongLife III FE?

audi a3 8y 2020/10 2.0 tdi 110kw/150 (adblue) ezt a kodot talaltam a motorban egy ragaszton: 8K0 010 520 G

Hogyan tudnám a központi zárat a kulcs gombjaval működtetni a Peugeot 308 autonóm?

Üdvözlet, Vettem egy szaladgalos autot, Peugeot 308 sw (2009) A központi zar működik viszont csak kulccsal. Ha a kulcsba teszek egy elemet azon nyomban kattogo hangot (2-3x) hallok mintha a központi kapcsolna ki be. Viszont gombnyomásra semmi nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!