Toyota Corolla 1.4 D4D (E150)hez milyen folyadékokat vegyek?
Nem tudom honnan kellene letölteni vagy megszerezni a service manualt ahol a pontos adatok megvannak róla...
Ez 2007-es gyártású, 2008-ban üzembe helyezve.
Ebben még nincs dpf szűrő és nincs kettőstömegű lendkerék.
Láncos motor, eléggé üzembiztos elfeledett autó.
Segítséget kérek, akár Toyotásoktól ism
Motorolajból SAE 5w-30 kell, de a turbó miatt a C2,C3 besorolású MOTUL 8100 X-clean EFE mondják meg a rövid távok miatt is.
Viszont a Toyota ha jól értelmeztem az A5,B5 besorolású könnyű futású, alacsony viszkozitású Toyota 5w30 olajat írja.
Szóval akkor most félre olvastam, vagy mi az ami jó?
Fékfolyadék sima Dot4?
Sebességváltó folyadék?
Azt se nagyon szoktak cserélni.
Nekem 212 ezer km-nél jár.
Lassan 20 éves autó lesz.
Gondolom illene és kell is.
Ott is valaki azt írja hogy Toyota 75w simán és írnak olyat is hogy 75w90 gl4.
Meg az se mindegy hogy bv vagy lv meg gl4 legyen ne gl5.
Szóval nem akarom elszúrni.
Tud valaki pontosabb adatokkal szolgálni?
Na meg a vízpumpa kenése miatt a hűtőfolyadékot is kellene már.
Tudom autószerelő... de én Magyarországon élek ezért magamnak szeretném.

válasza:Első!
Nagyon szépen köszönöm neked!
Kapcsolódó kérdések:
Én egy alig két éves, 1800 köbcentis, öntöltő hibrid Corollámmal ma 2,5 literes 100 km-enkénti fogyasztást értem el. 66%-os volt az EV-arány közben. Ez az eddigi legjobb eredményem. Korábban, kb. egy hónappal ezelőtt már elértem egyszer a 2,9 litert, de nagy átlagban 3...
Ezen a héten vásároltam egy 2018-as évjáratú 4x4 Toyota rav4et,volt egy 1200-km táv amit megtettem autópályán kb 130-150km/h sebességgel,és meglepve tapasztaltam hogy 9.6 l a fogyasztás. Szeretném tudni hogy ez másnál is ennyi vagy az én autómmal van ez így,mert hybrid...
Eddig még csak egyféle Toyotát vezettem, tavaly egy új Hiluxot. És annak az ülése nem volt emelhető, nagyon kellemetlen volt felemelt kézzel vezetni, meg ki se láttam rendesen. (Csak 173 cm vagyok.) A személyautóikban van ülésmagasság-állítás? Pl. az Aurisban. (Ez az...
Melyiket ajánlanátok munkába járós autónak? Országúti és városi használatra elsősorban. Melyiknek a legkedvezőbb a fenntartási költsége? 35N
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!