Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motor leállítása után 1 csepp...

Motor leállítása után 1 csepp piros-rózsaszínes folyadék a kocsi alatt mi lehet?

Figyelt kérdés

Minden nagyobb út után ha sokat járt a motor és leállítom akkor utána egy nagyobb csepp ilyen folyadék kerül a kocsi alá. Ennél több nem szokott lenni, csak ami közvetlenül leállítás után lecseppen.

Ez mi lehet?

ápr. 21. 13:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Fagyálló hűtőfolyadék.. De van zöld is.
ápr. 21. 13:20
 2/12 A kérdező kommentje:
Ez ebben a dózisban még elfogadható vagy életveszélyes?
ápr. 21. 13:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem életveszélyes, viszont ahol egy csepp van ott lehet több is, csak menet közben elpárolog
ápr. 21. 13:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Szóltam is egy szerelőnek, este alá néz, hogy mi lehet a baj.
ápr. 21. 14:12
 5/12 anonim ***** válasza:
63%
Miért? Csak neki hajlik a dereka?:
ápr. 21. 14:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Én nem értek hozzá, azt se tudom mit kell nézni. Felnyitom a motorháztetőt és megáll a tudomány.
ápr. 21. 15:08
 7/12 A kérdező kommentje:
Arról nem beszélve, hogy nekem ezzel az autóval május elsején ki kell jutnom németbe majd onnan haza. Jobb ha egy szerelő nézi át és ha kell kicseréli amit kell rajta addig.
ápr. 21. 15:10
 8/12 Mad Max2 ***** válasza:
82%
lehet az váltóolaj is, esetleg hidraulika olaj azok is oloyan rózseszínesek
ápr. 21. 15:24
 9/12 krwkco ***** válasza:
100%

A hidraulika olaj (amit 8-as írt) ebben az esetben kormányszervó olajat jelent. Így közismertebb.

Ha valami csöpög, akkor a tulaj is meg kell hogy tegyen annyit, hogy sűrűn ellenőrzi a folyadékszinteket. Az "egy csepp" megállás után, jelentheti azt is, hogy menet közben is szivárog a folyadék, csak azt nem lehet észrevenni.

ápr. 21. 15:31
 10/12 A kérdező kommentje:
Nyilván a folyadékszinteket szoktam nézni hetente az alap dolog.
ápr. 21. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Toyota Corolla 1.4 D4D (E150)hez milyen folyadékokat vegyek?

Nem tudom honnan kellene letölteni vagy megszerezni a service manualt ahol a pontos adatok megvannak róla... Ez 2007-es gyártású, 2008-ban üzembe helyezve. Ebben még nincs dpf szűrő és nincs kettőstömegű lendkerék. Láncos motor, eléggé üzembiztos elfeledett...

Milyen gyakran kell fék folyadékot cserélni és mennyibe kerül?

2011-es Mk2-es 1.6-os benzines Ford Focus mostanában többször is kiírta, hogy alacsony a fék folyadék szint. Ez élesebb kanyarokban fordul elő. Én a fékhatásban semmilyen változást nem tapasztaltam. Olajcserén volt az autó, akkor kértem, hogy nézzék már meg a fékeket...

Párafalóból ablakmosó folyadék?

Van otthon egy párafaló készülékem, ami gyűjti a vizet. Nem kimondottan desztillált víz készítő. Ahol lakom nagyon kemény a víz így csap vizet nem töltenék bele. Szerintetek a párafalóból kellő tisztaságú a víz ahhoz, hogy ne okozzon problémát (eltömődést) az ablakmosóban?

AdBlue vélemények?

Vennétek olyan használtautót, amiben ez a rendszer van és már pont nincs hozzá garancia? (6-7 éves autó)

A vìzhűtő tömítő folyadékok/porok müködnek?

Ahűtő felső részén ahol a müanyag és a hütő alu része találkozik szökik a hűtőfolyadék mikor felmelegszik... Vajon csere? Vagy esetleg lehet hogy hatásosak ezek a hűtőbe öntendő tőmitő cuccok?

Hova tűnhet el a fagyálló folyadék?

Az a helyzet, hogy nemrég volt hűtő cserélve a kocsiban. Szépen fel lett töltve a tartály… amiben a folyadék szépen elkoszolódott .. nem pucolták ki a rendszert. Majd orvosolva lesz. A nagyobb kérdés, hogy szépen fogyatkozik a fagyálló, 500 km után már elég...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!