Motor leállítása után 1 csepp piros-rózsaszínes folyadék a kocsi alatt mi lehet?
Minden nagyobb út után ha sokat járt a motor és leállítom akkor utána egy nagyobb csepp ilyen folyadék kerül a kocsi alá. Ennél több nem szokott lenni, csak ami közvetlenül leállítás után lecseppen.
Ez mi lehet?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:A hidraulika olaj (amit 8-as írt) ebben az esetben kormányszervó olajat jelent. Így közismertebb.
Ha valami csöpög, akkor a tulaj is meg kell hogy tegyen annyit, hogy sűrűn ellenőrzi a folyadékszinteket. Az "egy csepp" megállás után, jelentheti azt is, hogy menet közben is szivárog a folyadék, csak azt nem lehet észrevenni.
Kapcsolódó kérdések:
Nem tudom honnan kellene letölteni vagy megszerezni a service manualt ahol a pontos adatok megvannak róla... Ez 2007-es gyártású, 2008-ban üzembe helyezve. Ebben még nincs dpf szűrő és nincs kettőstömegű lendkerék. Láncos motor, eléggé üzembiztos elfeledett...
2011-es Mk2-es 1.6-os benzines Ford Focus mostanában többször is kiírta, hogy alacsony a fék folyadék szint. Ez élesebb kanyarokban fordul elő. Én a fékhatásban semmilyen változást nem tapasztaltam. Olajcserén volt az autó, akkor kértem, hogy nézzék már meg a fékeket...
Van otthon egy párafaló készülékem, ami gyűjti a vizet. Nem kimondottan desztillált víz készítő. Ahol lakom nagyon kemény a víz így csap vizet nem töltenék bele. Szerintetek a párafalóból kellő tisztaságú a víz ahhoz, hogy ne okozzon problémát (eltömődést) az ablakmosóban?
Vennétek olyan használtautót, amiben ez a rendszer van és már pont nincs hozzá garancia? (6-7 éves autó)
Ahűtő felső részén ahol a müanyag és a hütő alu része találkozik szökik a hűtőfolyadék mikor felmelegszik... Vajon csere? Vagy esetleg lehet hogy hatásosak ezek a hűtőbe öntendő tőmitő cuccok?
Az a helyzet, hogy nemrég volt hűtő cserélve a kocsiban. Szépen fel lett töltve a tartály… amiben a folyadék szépen elkoszolódott .. nem pucolták ki a rendszert. Majd orvosolva lesz. A nagyobb kérdés, hogy szépen fogyatkozik a fagyálló, 500 km után már elég...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!