Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motor leállítása után 1 csepp...

Motor leállítása után 1 csepp piros-rózsaszínes folyadék a kocsi alatt mi lehet?

Figyelt kérdés

Minden nagyobb út után ha sokat járt a motor és leállítom akkor utána egy nagyobb csepp ilyen folyadék kerül a kocsi alá. Ennél több nem szokott lenni, csak ami közvetlenül leállítás után lecseppen.

Ez mi lehet?

ápr. 21. 13:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nyúlj bele és kend szét az ujjadon.

Ragad? Akkor fagyálló.

Csúszik? Akkor vagy szervóolaj vagy váltóolaj.

Autó válogatja, hogy milyen kell bele.

Nekem pl a váltóba ATF kell ami piros, és a szervóba is piros van mert Dexron III van benne.

ápr. 21. 16:56
 12/12 A kérdező kommentje:
Azt mondta a szerelő, hogy se nem olaj, se nem fagyálló, nem is szélvédő mosó. Nem tudta megmondani mi az, be kell vinni a műhelybe.
ápr. 21. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Toyota Corolla 1.4 D4D (E150)hez milyen folyadékokat vegyek?

Nem tudom honnan kellene letölteni vagy megszerezni a service manualt ahol a pontos adatok megvannak róla... Ez 2007-es gyártású, 2008-ban üzembe helyezve. Ebben még nincs dpf szűrő és nincs kettőstömegű lendkerék. Láncos motor, eléggé üzembiztos elfeledett...

Milyen gyakran kell fék folyadékot cserélni és mennyibe kerül?

2011-es Mk2-es 1.6-os benzines Ford Focus mostanában többször is kiírta, hogy alacsony a fék folyadék szint. Ez élesebb kanyarokban fordul elő. Én a fékhatásban semmilyen változást nem tapasztaltam. Olajcserén volt az autó, akkor kértem, hogy nézzék már meg a fékeket...

Párafalóból ablakmosó folyadék?

Van otthon egy párafaló készülékem, ami gyűjti a vizet. Nem kimondottan desztillált víz készítő. Ahol lakom nagyon kemény a víz így csap vizet nem töltenék bele. Szerintetek a párafalóból kellő tisztaságú a víz ahhoz, hogy ne okozzon problémát (eltömődést) az ablakmosóban?

AdBlue vélemények?

Vennétek olyan használtautót, amiben ez a rendszer van és már pont nincs hozzá garancia? (6-7 éves autó)

A vìzhűtő tömítő folyadékok/porok müködnek?

Ahűtő felső részén ahol a müanyag és a hütő alu része találkozik szökik a hűtőfolyadék mikor felmelegszik... Vajon csere? Vagy esetleg lehet hogy hatásosak ezek a hűtőbe öntendő tőmitő cuccok?

Hova tűnhet el a fagyálló folyadék?

Az a helyzet, hogy nemrég volt hűtő cserélve a kocsiban. Szépen fel lett töltve a tartály… amiben a folyadék szépen elkoszolódott .. nem pucolták ki a rendszert. Majd orvosolva lesz. A nagyobb kérdés, hogy szépen fogyatkozik a fagyálló, 500 km után már elég...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!