Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az idősebb kamionosok miért...

Az idősebb kamionosok miért panaszkodnak és beszélik le a fiatalokat a kamionozásról?

Figyelt kérdés

Azt értem hogy szétszedi a családod meg minden hiába van pénz.De pl aki nem akar családot?

Annak mit moondanátok ti kamionosok hogy miért nem éri meg ezen kívül..Csak kíváncsi vagyok.

ápr. 21. 22:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Fizet annyit hogy megérje a "szenvedés" ami ezzel jár? (mert hiába mondja bárki, ez nem egy életérzés)
ápr. 21. 23:33
 2/16 anonim ***** válasza:
66%

Van ennek eü.-kockázata is: a hát-, -szív, esetleg gyomor-szí tönkremegy; ha olyan a mentalitása a tagnak, akkor lelkibajok, szxuális problémák jöhetnek elő, de a sok pénz miatti "kivagyiság" is előjöhet.

Abban viszont igazad van, hogy nem mindenki akar családot.

ápr. 22. 03:48
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Most jött hozzánk egy fickó dolgozni 20 év kamionozás után. Nem ment rá se az egészsége, se a családja, csak ráunt.
ápr. 22. 08:00
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalon kell belevágni, megkeresni azt a lóvét, amiből veszel házat/lakást, aztán váltani egy nyugodtabb szakmára. Értem ez alatt hogy úgy járhatsz munkába hogy otthon alszol naponta, nem pedig a fülkében, motelekben...
ápr. 22. 08:56
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem akar családot, az is általában szereti ha van otthona, tud hobbikkal foglalkozni, tud a barátaival / párjával / rokonaival lenni, stb.

Nekem nyomja a kamionozást 1-2 haverom, nem igazán szeretik.

ápr. 22. 10:04
 6/16 igazadvan ***** válasza:
#2 "de a sok pénz miatti "kivagyiság" is előjöhet" - ez a végleges orvosi szakvéleményed?
ápr. 22. 10:17
 7/16 anonim ***** válasza:

Téved az aki azt hiszi hogy sokat lehet keresni.

Bármilyen szakmában a maszek jobban keres mint a kamionos.

Ha azt is hozzá veszem hogy nagyon sokat vissza kell belőle forgatni akkor már sokall kevesebb marad hó végére mint egy kőműves segédmunkásnak.

AZtán ott a szombat vasárnap amikor csak ott ül az ember a kamionba és nem lehet még mozogni se a kamionnal mert a heti pihenő az kell.

Na meg ha olyan az árú akkor lehet keményen dolgozni , fizikailag is.

Körbe nyitni, spaniferezni , élvédőket felrakni .

HA meg raklap cserés az áru akkor lehet rakni a palettákat kézzel.

Nekem volt olyan hogy 33 csereraklapot hozta targonca, de olyan rosszakat hogy tűzre valónak se jók.

Mondom neki hogy ez nem jó, erre azt mondja hogy oké, akkor menjek és szedjem ki a nagy össze rakott halomból, de aztán ami nem jó azt ugyan úgy tegyem vissza.

Hát vagy 200 raklapot átkellett raknom kézzel mire végeztem.

Ha nekem kell le békázni az árút, nem is olyan nehéz, csak elmegy az idő vele .

Fürdés se úgy van hogy végeztem és megyek lefürödni, nem. Majd ahol tud az ember ott mosdik meg.

A kaját már ne is mondjam, ha meleg ételt akar az ember enni az bizony horribilis árba van mindenütt.

Ráadásul a rendőrök mindenfelé azt nézik hogy kit hogy tudnak megbüntetni, holott a feltételek nem adottak.

Szóval aki tud olyan munkát ahol 4-500 ezret lehet keresni 8 órában az inkább azt csinálja , ne kamionos legyen, mert mint írtam kevesebb marad hóvégére a 1 millás fizetésből.

ápr. 22. 15:23
 8/16 anonim ***** válasza:

Minden egyes szakmában azt mondják azok akik régóta benne vannak, hogy ne kezdd el mert nem éri meg, rámegy az egészséged, rámegy a családod....én még olyan szakmát nem tudtam találni ahol ne lenne így.

Megvan nekem is a kamionos jogsim, nyilván itt is mondták. Van egy mentőápolói végzettségem, itt is mondták a régebb óta benne levők, hogy bele fogok pusztulni a folyamatos 24 órázások, stressz, stb miatt. Van egy autószerelői szakmám is, és itt is mondták a 20-30 éve benne dolgozók, hogy felejtsd el, ne menj annak....

Én még olyan szakmát nem találtam amiről ne akartak volna lebeszélni.

ápr. 23. 00:44
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget.Nagyon tanulságos.Nekem sem ez a fő célom de B,vagy C tervnek gondoltam hogy megcsinálnám a C+E jogsit.De még nem tudom.
ápr. 23. 16:26
 10/16 anonim ***** válasza:
Drága mulatság, hogy "csak úgy C tervnek" megcsináljad, nem?
ápr. 23. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Fiatalabb vagy idősebb autót vegyek ugyanazom az áron?

Családi autó vásárlás előtt állok, a keret rá 3-4 millió forint összesen (szóval benne van az átírás, kezdeti javítások, olajcsere). Vannak már 2015 körüli évjárattal autók, melyek megfelelnel az elvárásaimnak, de vannak olyan autók, melyek idősebbek, kb 2010 körüli...

Tapasztalatok városi kis méregzsákokkal (3-6M 5 évnél nem idősebb)?

Szeretnék venni egy városi kis méregzsákot. Budapesten közlekedek javarészt, nem akarok vácizni' vele, meg durrogni meg ilyenek, de szeretném ha dinamikusan lehetne vezetni és alacsony sebességen is szedje a lábát. Jelenleg van egy B5-ös Audim 1.8 szívó 122LE,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!