Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mazda 6e, Tesla Model 3...

Morzsi007 kérdése:

Mazda 6e, Tesla Model 3 (Highland), BYD Seal, melyik jobb? Vezethetőség, megbízhatóság szempontjából, sok rövidtávra használva. Akinek van bármi tapasztalata, kérném, ossza meg. Köszi.

Figyelt kérdés

A dizájn az szubjektív. Egyedül a Mazdát tudtam kipróbálni eddig, nekem tetszett. A belső az nálam visz mindent, külseje is tetszik a feneke az nem. A Mazdáról jókat mondanak külföldi teszteken, itthon leginkább azt hozzák fel, hogy egy kínai autó, semmi Mazdás nincs benne. Én 10 éve vezetek Mazda 6-ot (GH), szeretem, jó vezetni, de egy puhább, csendesebb, komfortosabb autót is el tudnék viselni, ha olyan napom van.

Első EV-m lenne.

ápr. 28. 11:06
A kérdező szavazást indított:
Mazda 6e
Tesla Model 3 RWD vagy LR
BYD Seal Design
6 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom hogy vagy vele, de nekem a 2019 M6 Takumi Plus után bármilyen Tesla 3-ban utazni enyhén szólva is fapados élmény volt. Mintha valami régi Fordba vagy Suzukiba szálnék be. A belső, meg úgy a komfort elmarad, de még a Mazda Revolution szintjét sem hozzák. Az új M6 tartja ezt a komfortot, utaztam benne, bár a 350-400 km hatótáv borzasztóan karcsú nekem. A Seal szuper kívül belül, de a mostani megbízható autódat biztos nem cserélném le egy kínai BYD-ra. Szerintem nincs is értelme a BYD Seal-nél megbízhatóságról beszélni, hiszen pár éve létezik csak, nem fogsz olyan emberrel találkozni aki 10 éve használja, és azt mondja megbízható, vagy nem megbízható. Ez ilyen alapon orosz rulett, habár mondjuk úgyis van rá garancia. Jó kérdés, én vagy Mazda-t, vagy Tesla-t választanék, a Mazda talán kicsit különlegesebb minden szempontból, de talán rosszul egyikkel sem járnál.
ápr. 28. 12:56
 2/7 A kérdező kommentje:

Én havonta 5-700 km-t mennék, ez nagyjából 2 töltést jelentene, ennek 80%-a lakott terület, város.

A Teslában M3-ban a belső, ami nem tetszik, bár biztos meg lehet szokni, (a Model S már más, de árban is), meg hát ki akarom próbálni, úgy könnyebb lenne a választás, de meghallgatnék más véleményt is, ahogy írtad, hogy kissé fapados volt utazni benne, ezt figyelembe veszem.

ápr. 28. 13:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Álló helyzetben is szép lassan csökken az akksi ereje (a telefon is merül mikor csak az asztalon van, kijelző kikapcsolva stb), szóval nem lehet direktbe 1:1-be megmondani hogy X kilométernyi út az Y ideig elég.
ápr. 28. 20:56
 4/7 Beviz Elek ***** válasza:

A Mazda 6e nagyon lassan tölt, ha tervezed hosszú útra is elvinni akkor azt határozottan nem ajánlom.

A BYD egy kicsit furcsa, a gázpedál reakciója lassú, de nekem amúgy rohadtul tetszik és szerintem egy teljesen korrekt autó.

A Highland ezekből a legjobb autó, az appos elérés, az útvonaltervezés (töltésekkel), Grok magasan a többi fölé teszi.

A Mazda az egyik legrosszabb EV a piacon, a másik kettő kifejezetten jó és a személyes preferenciák alapján érdemes választani, ki kell próbálni mindkettőt.

ápr. 28. 21:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem Mazda 6 (benzines) és model 3 is van. A Mazda 6e az teljesen más platform mert egy kínai autó vegulis. Így nem mérvadó amit mondok de a Tesla lenne a befuto. Egyszerűen nincs más opció. Mindenhol toltheted, a superchargereken is, kényelmes, jól mozog (határozottan jó). Emellett a szoftveres oldala az brutálisan jo.
ápr. 30. 08:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Sok rövidtávra feltételezem városban közlekedsz. Erre a célra indokolatlan egy majdnem 5 méteres szedan. Hyundai Inster, Fiat 500e, Alfa Junior, Kia ev3, Renault Twingo, Renault 5, Cupra Born bőven tökéletes erre a célra.
ápr. 30. 10:03
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, elég lenne egy kisebb is, de ha több M Ft-ot, ha kiadok, olyat választanék, ami tetszik is, kívül, belül, ezek nekem nem jönnek be.

Mazda 3-at (sedan) is próbáltam, méretben jó lenne, csak az erőforrás miatt kiesik.

Kisvárosi közlekedés lenne és legtöbbet, csak keresztül megyek rajta a munkahelyemig. Mostani autóm sem sokkal kisebb.

máj. 1. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Melyik a jobb választás megbizhatóság szempontjából?

Egy Ford Teansit custom vagy egy Mercedes Vito? Mindkettő 2014 es évjárat Hosszú európai utakra használnánk

Megbízhatóság szempontjából milyen a ford focus 1.6 ilyen 1 millió körül?

kb 200-250 e km-el, 2006-2008 évj. Mind városba és autópályán. Illetve vagyok 2 méter, nem tudom, mennyire férek el?

A volkswagen Jetta, Passat, Bora illetve golf 1.6-os szívó, illetve 1.9 PD tdi motorok megegyeznek minden típusban, illetve megbízhatóság...

Melyiket érdemes venni 1 millió körül városba/pályára megbízhatóság szempontjából? Műszakilag megegyeznek ezek az autók?

Melyik a jobb választás megbízhatóság és szerviz költség szempontjából?

Suzuki Celerio (2017 - 30000km, 1.0) Kia Picanto (2016 - 27000km, 1.0) Mitsubishi Spacestar (2019, 19000km, 1.0) Ford KA (2016 - 30000km, 1.2) Skoda Citigo (2019, 14000km, 1.0) Nem érdekel mennyit eszik. Csak minél kevesebbet romoljon el. Évente 10 ezret ha megyek vele.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!